Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Butiker med unika föremål, årets bästa design och moderiktigt porslin – chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar inredningsveckan.

Annons

1. Ung talang

affairs
 
affairs1
Foto: Janne Riikonen  

Stockholms nya toppensatsning These affairs på Malmskillnadsgatan 42 har precis slagit upp portarna – These affairs ska agera både agentur och butik för ung och oetablerad förmåga.

– Vi vill ge unga svenska formgivare ett skyltfönster, en möjlighet att kunna leverera små partier av sina produkter för att kunna ta sig in på marknaden och växa, säger Sara Sjöbäck, formgivare från Beckmans och en av grundarna. Läs mer här.

Annons

2. Nytt nummer

Residence omslag nummer 1.
 
residencedukning
 

Så var det dags för ett fullmatat decembernummer – där vi inte bara presenterar en grym trendspaning och årets bästa design utan även besöker en rad moderiktiga hem, som Daniel Lindströms, modechef på Café, väskdesignern Yvonne Kone och modefotografen Kalle Gustavssons andlöst vackra hideaway. I butik imorgon.

Annons

3. Hemma

home
 
home2
 

Stylist- och fotoduon Petra Bindel och Emma Persson Lagerberg har lanserat sin första bok Home, med sex hem de tidigare fotograferat för redaktionella jobb.

4. Högtalare

Small Transparent Speaker People products 1
 
Small Transparent Speaker People products 9
 

För fyra år sedan la People people ut sin kampanj för att få sin vida omskrivna högtalare Transparent Speaker finansierad på Kickstarter, vilket den snabbt blev och feedbacken överskred all förväntan. Nu kommer uppföljaren Small Transparent Speaker  eller ”lillasystern” som designstudion kallar den. Målet för att kunna sätta högtalaren i produktion, är att samla ihop nästan 2,3 miljoner kronor med hjälp av crowdfunding på Kickstarter. Läs mer här.

Annons

5. Plastkungen

nationalmuseum
 

Under möbelveckan visar Nationalmuseum en stor utställning med ”plastens mästare”, den finska designern Eero Aarnio, en lekfull och färgglad utställning som producerats av Designmuseet i Helsingfors. I deras tillfälliga lokal på Kulturhuset.

6. Vinnarkväll

fest
 
Formpris
 
residencemagazine
 

Vi delade ut Residence stora Formpris i elva kategorier under en helt fantastiskt middag med 120 gäster förra torsdagen. Det är lika härligt att fira Sveriges talanger varje år och  stämningen var verkligen på topp. För oss är det viktigt att allt kommer från hjärtat, därför står vi själva på scenen och delar ut priserna – och gör allt från dukning till att klä julgranarna. Jag är stolt över mitt team och otroligt tacksam för alla som kom och firade med oss. Läs mer här och se bilder från kvällen här. Utmärkelsen Årets designer gick till Fredrik färg och Emma Marga Blanche.

Annons

7. Furillen

furillen3
 Foto: Fotograf Åke E:son Lindman AB Maria Bangata 4A 118 63 STOCKHOLM +46 8 343580 [email protected]
furillen2
 Foto: Fotograf Åke E:son Lindman AB Maria Bangata 4A 118 63 STOCKHOLM +46 8 343580 [email protected]

Gotlands mest omtalade studio med tillhörande bostad är nu till salu på Furillen, ritad av  AQ Arkitekter. Prislapp 35 miljoner. Se alla bilder här.

8. Samarbete

frukost
 
minimarket2
 

Svenska modemärket Minimarket – grundat av systrarna Jennifer och Pernilla Elvestedt – är kända för sina lekfulla och färgstarka prints. Nu debuterar de för Rörstrand med en frukostserie med modernt grafiskt mönster på koppar, fat och skålar för härliga ”plockfrukostar”.

Annons

9. Bloggdag

alma1
 
alma2
 
alma3
 

Vi bjöd Residence bloggare på en halvdag inspiration på kreativa mötesplatsen Alma som öppnar nästa vecka på Nybrogatan 8 i Stockholm och kreativa chefen Fredrik Carlström guidade runt i lokaler – på fredag smygöppnar deras butik på samma adress med en rad unika objekt – som porslin av Rikard Palmquist, textil konst av Katja Beckman Ojala och marmorpallar av inredningsarkitekten Andreas Bozarth Fornell.

Annons

10. Gbg

veckanslgh1
 
veckanslgh4
 

Ett av veckans finaste hem, stylat av Emma Fischer för Bjurfors och till salu i Göteborg. Se alla bilder här.

11. Ny serie

mora1
 Foto: Emil Tavassoli
mora
 Foto: Emil Tavassoli

Mora har samarbetat med Thomas Sandell som tagit fram en stor kollektion blandare. Serien heter Mora 1 och har tagit fem år att utveckla, ”eftersom det tar mycket längre tid att utveckla en kran än att rita en stol.” Det är första gången Sandell ritar en kran och det är Moras största designsatsning hittills.

Annons

12. Exklusiva lägenheter

I våningarna på Karlaplan 2 har Lotta Agaton har tagit fram ett modernt designkoncept med en ljus och en mörk interiör.
 
Karlaplan_Gathus_Bath_LOW
 

Bostadsutvecklingsbolaget Patriams satsning på 17 exklusiva bostäder på Karlaplan 2, med koncept och inredning av Lotta Agaton, gick över förväntan – de största våningarna på 350 kvm såldes de första timmarna (cirka 70 miljoner kronor)  och två dagar efter att försäljningen startat var merparten av alla lägenheter sålda. 

Annons

– Jag har aldrig varit med om så stor efterfrågan i något liknande projekt tidigare, säger Richard Lagerling, ansvarig mäklare.

Läs mer: 

Hanna listar: Veckans främsta 12 inredningsnyheter

Här är bostadsbolaget som ska utveckla Stockholms mest exklusiva hem

Glommen & Lindberg lanserar bostadsprojekt med hög designkänsla

Publicerat 08 december 2016
Annons