Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Nytt nummer av Residence, ett livsstilshotell och ett banbrytande boende för studenter – Hanna Nova listar 8 utvalda nyheter!

Annons

1. Hantverk

zanat2
 
zanat
 

Superinredaren och designern Ilse Crawford har börjat samarbeta med det bosniska företaget Zanat som Monica Förster är kreativ chef för och hennes stolar för samma märke har precis tagits in på det omskrivna hotellet Ett hem i Stockholm. Ilse Crawford har gjort en superfin bänk, en lampa och brickor, som alla visar på Zanats fantastiska trähantverk.

Annons

2. Miljöfokus

jensfagerOpen_candlestick_black_w.candles_grey-mid
 
Dishy
 

”En enkel form som krävde mycket arbete” säger designern Jens Fager om sin nya ljusstake Open i aluminium. Den reducerade formen ska spara på råvaror och miljö, ljusstaken ska fungera lika bra på matbordet som den smala fönsternischen och hålla över tid. Jens har nyligen utökat sin serie köksattiraljer med ett bland annat ett snyggt diskställ för Rik-tig.

Annons

3. Udon

Udon
 
Stolen Udon chair är tillverkad i bok och finns i fem färger: svart, brun, grön, blå och naturell. Finns i nätbutik i oktober. Pris 2900 :-
 

Möbelproducenten Hem har öppnat nytt showroom i Guldhuset i Vasaparken i Stockholm, i Gärsnäs gamla lokaler. Här kommer de ha sitt kontor, och stylister kan även komma och låna produkter. Nyheten Udon, en stol av Staffan Holm i äkta 70-talsgrön, är redan en favorit på Residence redaktion.

Annons

4. Hotell och mat!

takny
 

Hotellmagnaten Petter Stordalen öppnar nya livsstilshotellet At Six på Brunkenbergstorg i Stockholm. Konst- och designhotellet består av 343 rum och slår upp dörrarna i mars 2017. Bakom designen står designbyrån Universal Design Studio. I hotellet hittar vi även restaurangen Tak , som kommer att bestå av fyra olika delar; en restaurang, bar, råbar och terrass. Matkreatören Frida Ronge står för maten på restaurangen där inriktningen blir modern skandinavisk matkultur tillsammans med japanska tillagningsmetoder och smaker.

Annons

5. Favoritobjektet

faye
 

Kärlek! Till Faye Toogoods senaste möbel, ett sidobord/pall i hennes karaktäristiska stil.

6. Tummen upp!

studentlya
 

Producenten Menu har tillsammans med Köpenhamnsbaserade bostadsföretaget CPH Container tagit fram prisvärda och hållbara boenden för unga människor världen över.Projektet, som går under namnet CPH Village, syftar till att bygga upp ett globalt nätverk av mobila och hållbara byar med hjälp av återanvända gamla containrar. Menu kommer att stödja projektet genom att erbjuda gratis inredning i studentlyorna. Den första byn ska lanseras våren 2017

Annons

7. På väggen

paper
 

Multitalangerna Norm architects har gjort en serie prints med arkitektoniska fotomotiv för Paper collective. Kommer i en rad olika storlekar.

8. Nytt nummer

Foto: Katri Kapanen Styling: Anna Pirkola
 

Det är alltid en härlig känsla när ett nytt nummer anländer i butik. Vi är extra stolta över det här omslaget, som inte fotats i ett sprillans nytt arkitektritat hem, utan i Alvar Asltos fortfarande lika samtida 30-talavilla utanför Helsingfors. Vi besöker även Nathalie Schuterman, Victoria Skoglund, Claes Bondelid och Hems vd Petrus Palmer.

Läs även:

Hanna listar vecka 34

Hanna listar veckans 10 främsta inredningsnyheter

Hemma hos Residences chefredaktör Hanna Nova Beatrice

Annons