Beata Heuman

Hemma hos inredningsarkitekten Beata Heuman – kika in!

Lekfullt, färgstarkt och fyllt med praktiska lösningar. Prisade inredningsarkitekten Beata Heuman öppnar dörrarna till sitt townhouse i London.
– Folk ska inte skratta åt min inredning men de ska bli inspirerade, säger hon.

Annons
Hemma hos inredningsarkitekten Beata Heuman
Hemma hos inredningsarkitekten Beata Heuman
1:21

Inredningsarkitekten Beata Heuman växte upp i Skåne men lämnade Sverige för den engelska drömmen som 21-åring. Där fick hon jobb hos designgurun Nicky Haslam och i dag driver hon sin egna inredningsstudio i London. 2021 vann hon EDDA-priset som Årets inredare.

Beata Heuman london
 

I SVTs nya program Hemma hos inredningsarkitekten får vi följa med hem till Beatas townhouse i London.

Annons
Beata Heuman hemma hos
 

Huset är tre våningar, har en trädgård och ligger ett stenkast från floden Themsen. Här bor hon tillsammans med sin man och två döttrar. Huset är inrett i typisk Beata-anda där det lekfulla möter färgstarka mönster och praktiska lösningar.

Hemma hos Beauta Heuman
 

– Om man kan se igenom huset när man öppnar ytterdörren och se trädgården på andra sidan så ger det frihetskänslor och en känsla av rymd, säger hon när hon öppnar upp sitt hem, säger hon i programmet.

Annons

Hämtar inspiration från naturen

Beata hämtar inspiration från naturen och i hemmet finns flera av hennes egenproducerade möbler och tyger. En annan inspirationskälla är formgivaren och arkitekten Josef Frank – en blommig funktionalist.

Beatas inredning
 

På Beatas inredningsstudio arbetar tio medarbetare med att inreda andras hem – och något hon upplever saknas i branschen är att ha roligt.

–Det som ofta missas i inredningar är att folk är för seriösa. Självklart är jag också väldigt seriöst men många missar att ha roligt. Det är jag fokuserad på, folk ska inte skratta åt min inredning men de ska bli inspirerade. Inte bara lugna och bekväma.

Annons

Det viktigaste rummet i hemmet

Det viktigaste rummet i hemmet, enligt Beata, är barnrummet. Ett rum som ofta glöms bort av klienter.

hemma hos Beata Heuman
 

– Det är ofta klienter säger ”ett barnrum behöver vi inte tänka på”. Men jag tycker det är det viktigaste rummet. Att väcka barnens intresse, någonting fantasifullt tror jag är viktigt, med vilsamma färger, säger hon.

Hemma hos inredningsarkitekten har premiär på SVT 23 mars. Programmet sänts både på SVT1 och SVT Play.

Publicerat 23 mars 2022
Annons