Hemma hos inredningsarkitekten

Hemma hos inredningsarkitekten – här är allt om nya programmet

”Vi får se inredningar i fjällmiljö, på engelsk landsbygd, vid havet i svensk ytterskärgård, i skogsbrynet, i storstadens London, och i den lilla, nybyggda lägenheten”, säger SVT om programmet som har premiär 23 mars.

Annons

I SVTs program Hemma hos inredningsarkitekten får vi kika in hemma hos sex av Sveriges främsta inredningsarkitekter. Ett klassiskt hemma-hos-program där inredning och stil står i fokus. T

”Vi får se inredningar i fjällmiljö, på engelsk landsbygd, vid havet i svensk ytterskärgård, i skogsbrynet, i storstadens London, och i den lilla, nybyggda lägenheten. Från det blommiga och färgsprakande till det stillsamt naturfärgade eller det helt vita”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

I programmet delar inredningsarkitekterna med sig av tips och trix för hur vi skapar ett hållbart hem med en personlig touch av hemkänsla. Första säsongen innehåller sex avsnitt med sex olika inredningsarkitekter.

Beata Heuman

Prisbelönade Beata Heuman bor i ett townhouse med tre våningar och en liten trädgård i London. Hon är uppvuxen i Skåne och i sin inredning blandar hon svenskt och engelskt – där mönster och färger får leva fritt. Beata driver en inredningsstuido i London och har skrivit inredningsboken Beata Heuman – every room should sing. Beata Heuman är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 1.

Jonas Bohlin

Formgivaren och inredningsarkitekten Jonas Bohlin har skapat flera kända föremål – bland annat populära lampor, bord och skåp. I hans faluröda hus utanför Gustavsberg finner vi självklart hans egna design och guidas genom en inredningsstil som är lika självklar som uttrycksfull. Jonas Bohlin är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 2.

formgivare jonas bohlin
 

Shideh Shaygan

Inredningsarkitekten Shideh Shaygan har ritat och inrett sitt hem inifrån och ut. Huset ligger på fjället i Edåsdalen i Åre och inredningsstilen är mycket trä, stilren och varm. Shideh flydde från Iran som tonåring och nu driver hon sin egna arkitektstudio i Åre. Shideh Shaygan är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 3.

Annons

Lucas Morten

Inredaren och möbelskaparen Lucas Morten är bara 27 år men har redan sina föremål utställda på gallerier i flera länder. I sin tvårummare i Varberg är inredningen skapad av honom själv – en stil som han beskriver som avantgardistiskt, brutal och elegant. Lucas Morten är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 4.

Carouschka Streijffert

Konstnären och inredningsarkitekten Carouschka Streijffert är en sakletare och skapar konstföremål till sitt hem av saker hon hittar i skogen och på gatorna. Hon ser hemmet som en skulptur och eftersträvar öppenhet i alla rum hon inreder. I dag bor hon i en vind med utsikt över Södermalm i Stockholm och i decennier har hon byggt och inrett ett hus på en holme i skärgården. Carouschka Streijffert är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 5.

Martin Brudnizki

Inredningsarkitekten Martin Brudnizki bor i Södra England i ett hus från slutet av 1600-talet. Han lämnade Sverige för att utbilda sig till inredningsarkitet i London och sedan dess har han inrett de lyxigaste sviterna på Grand Hotel samt exklusiva hem och hotell över hela världen. Marin Brudnizki är med i Hemma hos inredningsarkitekten avsnitt 6.

Programmet har premiär onsdag 23 mars på SVT1 och SVT Play.

Annons