Imke tipsar: 6 prylar till nyårsfirandet

Annons

Imke Janoschek, redaktionschef på Residence, är uppvuxen på loppisar, både som ständig försäljare bakom tapetbordet, – som alltid stod redo i källaren – och som kund i mammas och mosters följe. Moster drev inredningsbutik och fyllde ofta på i sortimentet genom en liten loppisräd i gryningen. I vuxen ålder har hon ersatt allt rotande i containrar, soprum och på antikmarknader med konstant surfande på auktonssajter.

– Numera är det här mitt knark och min bästa avkoppling, det slår ut allt annat i internetvärlden. Ge mig en auktionssajt och jag kan lätt glömma tid och rum i ett par timmar, säger hon.

Varje vecka delar hon med sig av sin senaste auktionsspaning. Den här veckan är temat inget mindre än nyår och att dricka med stil.

champagnekyl
 

1. Champagnekylare i nysilver
– Champagnehinken är ett måste till jul- och nyår. När det inte serveras bubblor kan den användas som blomkruka eller papperskorg.

Annons

Champagnekylare i nysilver från 1900-talets andra hälft, graverad text med krylliska bokstäver ”Nastarovia”, utrop 1 500:-, bukowskimarket.com.

fatolj
 

2. Klassisk fåtölj

– Härlig chefig fåtölj att jäsa i, kanske under hela jullovet eller för att verkligen rama in det här med drinkkvällen. Yrjö är Finlands grand old man of fåtöljer så här kan inget gå fel.

Fåtölj, Saturnus, Haimi, 70-tal, utrop 200 Euro, bukowskimarket.com

drinkvagn
 

3. Barskåp i funkisstil

Annons

– De flesta män älskar barskåp, allra helst med belysning i. Ett skåp med belysning kommer du aldrig få slänga igen för din kille, så välj med omsorg. Det här är ett fint funkisskåp, som inte tar alltför mycket plats. En säker partyhit och en bra investering till nyårsfesten.

Barsskåp i funkisstil, 1930-40-tal, utrop 4 000:-, bukowskimarket.com.

fatoljer
 

4. 60-tals fåtöljer

– Klubbfåtöljkänsla i Le Cobusier. Lite udda kanske med två olika färger, men det kan räknas som individuell touch.

Annons

Två Le Corbusier fåtöljer, ”LC2”, Artek, 1960-tal, utrop 170 euro, bukowskimarket.com

champageglas
 

5. Champagneglas utöver det vanliga

– Skåla in det nya året i tolv glas designade av champagneexperten Richard Juhlin!

Reijmyre ”Juhlin” champagneglas, utrop 1 200:-, auktionsverket.se

Läs även:

Imkes auktionstips vecka 48: Klassiker

Imkes auktionstips vecka 49: 70-talet

Annons