Inspireras av havet – 18 trendiga inredningsdetaljer

Trots det lite svikande vädret och den rådande situationen i världen så kan vi inte låta bli att drömma oss bort till varmare och soligare platser! I årets inredning inspireras vi av havets skapelser och blå toner som sätter en trendig touch på vilket hem som helst. Havet flyttar in både när vi inreder och dukar, framförallt med snäckformade detaljer som vaser, skålar och fat som vi gärna placerar våra smycken eller andra dekorativa detaljer på och gör till en del av inredningen.

Vi ser allt mer oregelbundna former, toner av havsblått och snäckformade detaljer med inspiration från havet som gör oss både lugna och ger hemmet ett lekfullt men ändå stilrent uttryck i både kök och badrum såväl som som vardagsrum och sovrum.

Här kan du inspireras av fler blå inredningsdetaljer!

Foto: ByON

Inredning med inspiration från havet:

Vi har samlat 18 snygga och trendiga inredningsdetaljer som är helrätt att inreda med 2021, där alla har tagit inspiration från det blå.

snäckfat

Snäckformad skål från ByON. Använd till förvaring, till dukningen eller varför inte bara som dekoration? Du kan köpa den här (länk till Ellos).

beige filt

Pläd med stenmönster och med fransar i en mjuk bomullsmix från Åhléns. Den finns även i ljusgrått. Köp den här (länk till Åhléns).

ljusstake snäcka

Ljusstake i form av en snäcka gjord av dolomite från ByON. Köp den här (länk till Ellos).

blått bäddset

Påslakanset i härlig tvättad linnekvalitet, av franskt lin från Ellos Home. Du kan köpa det och många fler färger här (länk till Ellos).

blå vas i glas

Makalu vas från ByON är en vacker och lekfull vas med böljande former. Köp den här (länk till butik).

lampa snäcka gubi

Trendig snäckformad bordslampa med rottingdetaljer från Gubi som formgavs av Paavo Tynell 1941. Köp den här (länk till butik).

coffee table book oyster

Lärorik bok om ostron som dessutom passar perfekt som coffee-table bok att placera på soffbordet eller byrån. Köp den här (länk till butik).

shell lykta

Shell ljuslykta från Design House Stockholm. Ljusstaken ger ett varmt sken och lyser upp vilket rum som helst - en riktig klassiker. Finns öven i mässing. Köp den här (länk till Cervera).

shell snäcka vas byon

Vacker vas med eller utan blomster från ByON. Köp den här (länk till Ellos).

kuddde jotex

Vackert kuddfodral i plisserat tyg som draperats i en knut på framsidan som påminner om snäckans form. Köp det från Jotex här (länk till butik).

fat snäcka

Serveringsfat HKliving. Fatet är snäckformat och blir en mycket dekorativ detalj på middagsbordet eller som en snygg inredningsdetalj. Köp det här (länk till butik).

blått skruvat ljus

Blå twistat ljus i paraffin från Lagerhaus. Köp det här (länk till butik).

fat oyster

Oyster serveringsskål från ByON format som ett ostronskal. Använd skålen till tapas, små röror eller som smyckesförvaring. Köp den här (länk till butik).

blå vas

Vas från Ferm Living har en härlig organisk form och en högglansig glasyr som ger vasen en perfekt balans mellan ett kraftfullt och ett mjukt uttryck. Köp den här (länk till butik).

snäckfat

Snäckformat fat i guldfärgad aluminium från Ellos Home. Köp det här (länk till Ellos).

ljuslykta jotex

Handmålad ljuslykta av keramik från Jotex. Finns även i ljusbrunt. Köp den här (länk till butik).

vägglampa snäcka

Vägglampan Tropez från Globen Lighting för tankarna till Medelhavet och Franska rivieran, dels tack vare sitt spännande material och dels för sin böljande form. Köp den här (länk till Ellos).

kuddfodral snyggt

Kuddfodral med formen av stenar på från Gyllstad. Köp det här (länk till Åhléns).

LÄS MER:

Inred i trendigt blå toner – 24 snygga inredningsdetaljer som sätter stilen

Snygga och trendiga ljuslyktor – 15 shoppingtips i olika färger och storlekar

I år vill vi inreda med vackra pasteller – 20 shoppingtips

7 största inredningstrenderna under 2021
Slå på ljud