påskpynt och påskdekorationer att inreda med

11 fina sätt att dekorera hemmet i påsk

Är du sugen på att ta in våren i inredningen samt påskdekorera med något nytt, som inte är klassiskt påskris och gula kycklingar? Inspireras av våra 11 idéer till påskpyntet, som är både fina och enkla att göra själv hemma!

Annons
Så gör du stilrena påskägg i papper
Så gör du stilrena påskägg i papper
1:50

1. Maxa med färg i hemmet i påsk

vardagsrum med textilier från Svenskt Tenn till påsk
 

Låt påsken bli startskottet för våren i inredningen. Plocka fram mönster, pigga färger och blommotiv. I år inspireras vi särskilt mycket av Svenskt Tenns inspirationsbilder till påsk, som maxar med regnbågens alla färger i både blommor och hemtextilier. En riktig glädjeboost i inredningsform!

Annons

2. Dekorera med vackra glasägg till påsk

Glasägg på kvistar på påsken
 

Dekorera ditt hem inför påsk med vackra prydnadsägg i glas. Häng dem på vårkvistarna som står i vasen – eller varför inte hänga dem lite här och var i hemmet för en liten dos påskkänsla i varje hörn?

glasägg på kvistar från ellos home
 

3. Satsa på påskägg som går i din personliga stil

påskägg i papier-maché från madam stoltz
 

Påskägg kan se ut på en mängd olika sätt! Om den klassiska varianten inte är din stil behöver det inte betyda att du inte kan dekorera med ägg. Det finns dekorativa ägg i glas, keramik, papier-maché, sten och flera andra material. Vissa är minimalistiskt enfärgade, medan andra är utsmyckade med mönster och färg. Hitta påskäggen som passar din stil och häng upp dem eller lägg dem i en vacker skål för en enkel påskdekoration i hemmet.

Annons

4. Ta in våren i sovrummet med färg

sovrum med gula sängkläder
 

Vad är väl mer vårfräscht än en nybäddad säng med krispiga lakan? Satsa på pasteller och pigga kulörer som andas både påsk och vår i ett. De största färgtrenderna när det kommer till sängkläder i vår är utan tvekan rosa, blått och gult, och de är dessutom precis lika fina i sommar och höst!

Annons
vårigt sovrum med rosa och blå sängkläder
 

5. Dekorera din ljuskrona till påsk

takkrona ovanför matbord, dekorerad till påsk
 

Ljuskronan har blivit en populär inredningsdetalj vid jul, men varför inte plocka fram den även i påsk? Dekorera den med kvistar, häng på några prydnadsägg eller pynta den med blommor för härlig vårkänsla. Den påskpyntade ljuskronan blir en tydlig detalj som sätter tonen, vilket gör att du kan hålla dukningen och de övriga dekorationerna minimalistiska, om du så önskar.

Annons

6. Plocka in färgklickar till påsken

sovrum med gult, lila och rosa
 

Smyg in påskens och vårens glada färger i små doser här och var i hemmet. Det är ett enkelt sätt att få till en ny känsla, utan att gå all-in på dekorationer och pynt. Välj den eller de färger du gillar och inred med en blomma, en prydnadskudde eller ett litet objekt i kulören för att ge inredningen ett lyft.

7. Dekorera med tulpaner i påsk

tulpaner och kvistar i en kruka
 

Finns det någon blomma som andas lika mycket vår som ett fång tulpaner? Dekorera med en tulpanbukett i påsk genom att satsa på din eller dina favoritfärger. Tulpanerna blir även fina som en påskbukett när de binds tillsammans med några kvistar och lite grönska.

Annons
tulpanbukett i vitt till påsk
En helvit tulpanbukett blir ett fint, minimalistiskt vårtecken i hemmet.  

8. Ställ fram påskgodiset

inredningsdetaljer och påskpynt från svenskt tenn
 

Påskpynta genom att ställa fram allt färgglatt och gott godis i vackra små skålar! Placera dem på sidobordet eller soffbordet och fyll på dem när godsakerna så småningom äts upp. Matcha med en större skål som du placerar dekorativa påskägg i (se tips nummer tre på den här listan!).

Annons

9. Plantera lökar till påsk

tulpanlökar och blommor i kruka
 

Ett snyggt sätt att ta in våren i hemmet är att plantera vårblommande lökar. Från påskliljor, tulpaner och pärlhyacinter till vårklassikern krokus – välj dina favoriter och plantera i en kruka för ett vackert blomsterarrangemang!

10. Påskpynta med lekfulla inslag

påskpynt i jordnära neutrala färger
 

Vad är väl påsken utan sina harar och kycklingar? För den lekfulla finns mycket påskpynt att välja på, både om du vill satsa på färg eller ett mer minimalistiskt stuk med jordnära färger. Påskdekorationerna kan placeras i grupp likt ett stilleben, eller så satsar du på färre detaljer och väljer en favorit som får sätta stämningen.

Annons
minimalistiskt påskpynt
 

11. Dekorera med vårens vackraste kvistar

blommande magnoliakvist
 

Ibland kan det vara något så enkelt som en kvist med knoppar som skapar all vårkänsla som behövs i hemmet. Rosa magnolia är en vacker favorit och videkvistar står sig länge. Ormhassel skapar å sin sida ett dramatiskt blickfång med sina snirkliga grenar, som är perfekta att pynta med påskdekorationer!

Annons
videkvist i vas
 
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
0:55
Annons
Publicerat 07 mars 2023
Annons