Inred med växter i jul, inspirerande växttrender och tips

Fem inspirerande sätt att inreda med växter i jul

Maxa med grönskande blickfång i jul! Inspireras av fem snygga sätt att inreda med säsongens blommor och växter i vinter.

Annons
TV: 5 stora jultrender 2021
TV: 5 stora jultrender 2021
1:16

Hej, grönska! Julens festliga dekorationer får med fördel bestå av tidlösa, växtliga materialval direkt från naturen. För dig som vill addera säsongens prunkande blomster och växter i julinredningen samlar vi några enkla knep att ta till – vilken blir din favorit?

Så inreder du med växter i jul – från klassiska kransar till nytänkande blickfång:

1. Ombonad krans

Växttrender jul, ombonad julkrans
Integrera färg i säsongens julkrans genom bär och blommor, torkade eller färska. Foto: H&M Home.  

Ingen jul utan en prunkande julkrans! Antingen införskaffar du en färdig eller så tar du dig an ett säsongsenligt DIY-projekt med blommor och växter i säsong. Räds heller inte att addera ytterligare naturnära färgklickar i form av bär, torkade eller färska. Häng upp kransen i fönstret, på väggen eller på dörren för ett juligt lyft.

Annons

2. Maffig säsongsbukett

Växttrender jul, bukett i säsong
Komplettera julens maffiga bukett med en färgstark vas. Foto: Artilleriet.  

En storslagen bukett förgyller hemmet oavsett tid på året. Satsa på en julig variant genom att låta favoriten amaryllis stå i fokus, samla flera röda växter eller blanda in flera favoritväxter i säsong. Extra fint blir det om färska blommor möter bär och växter i en vacker mix. Placera arrangemanget i fönstret för en stämningsfull inramning.

3. Naturnära dukning

Växttrender jul, duka med växter
Tänk enkelt! Ibland räcker det med få, grönskande kvistar för att boosta julkänslan. Foto: House Doctor.  

Tillför omedelbar julkänsla till dukningen med en liten dos växtlighet. Ett utmärkt val är självklart barrkvistar med sin starka julkoppling som skapar oslagbar stämning på nolltid. Låt kvistarna dyka upp både längs med bordet och på tallrikarna för ett tydligt tema med maximal högtidsfaktor!

Annons

4. Hängande blickfång

Växttrender jul, krans
Låt de naturnära detaljerna förgylla dukningen för ett sammanhållet intryck. Foto: House Doctor.  

Har du kvar några kvistar och grenar från bukett- och kransskapandet? Plocka fram torkade material för att komponera ett stilfullt, vinterosande takblickfång. Hämta inspiration från House Doctors vintriga lösning som dessutom pyntas med glittrig dekor och klassiska juluttryck.

5. Den gröna tråden

Växttrender jul, växter
Samla flera gröna element på en och samma yta för en välpolerad helhetskänsla. Foto: Rosenthal.  

Oberoende tid på året är det snyggt att inreda med en tydlig röd tråd. Tänk en färg, ett material eller en detalj som förekommer i flera rum i hemmiljön. Under juletider får den röda tråden med fördel förvandlas till en grön tråd, där flera grönskande komponenter samlas på en och samma yta.

TV: Julen på Jotex 2021
TV: Julen på Jotex 2021
1:34
Annons