Magnifikt slott i Frankrike från 1904 – till salu

Med sina 1500 kvadratmeter är Château d’Aubiry en ljuvlig bit historia.

Annons

Bara 150 kilometer från Barcelona och den spanska gränsen ligger Château d’Aubiry, vackert beläget i den franska bergskedjan Les Aspres.

slott-1
 

Slottet som stod färdigt 1904 byggdes på beställning av affärsmannen Pierre Bardou-Job, som gjort sig en förmögenhet på att sälja cigarettpapper. Fastigheten rymde då över 40 rum, ett observatorium, bibliotek och biljardrum. Bland annat. Och nu kan det bli ditt!

Det begärda priset för slottets 1500 kvadratmeter är saftiga 14 miljoner dollar – och då har priset ändå sänkts med 50 procent sedan det lades ut på marknaden 2011.

Annons
slott-2
 

Men förutom den löjliga kostnaden kan potentiella köpare räkna med andra problem. Fastigheten klassas nämligen som ett historiskt monument och renoveringsmöjligheterna lär därmed vara rätt begränsade.

Fast vi hade ju inte direkt tackat nej till att skrida ner för den här trappan…

slott-4
 

Slottet designades av Viggo Theodor Dorph-Petersen, en dansk arkitekt som var mycket populär bland dåtidens välbärgade borgarklass.

Annons
slott-3
 
slott-5-ny
 
slott-6
 
Annons

Juvelen i kronan – ett glashus designat av den berömde Gustave Eiffel. Men tyvärr har tidens tand gått hårt åt byggnaden. Glashuset skadades kraftigt i en brand nyligen och har dessutom omfattande rostskador. Dock är detta verkligen drömprojektet för den ambitiöse hemmafixaren!

slott
 

Foto: Via Le Bon Coin

Läs också:

Nu kan du övernatta på Draculas slott – med Airbnb

Här är det svenska bostadsprojektet som utsetts till Europas bästa

Gulddetaljer och marmor – så kan det se ut när Trump flyttar in i Vita huset

Annons