Platsbyggd inredning compact living inspiration

Satsa på platsbyggt! Fem lösningar att inspireras av

Vem uppskattar inte en yteffektiv hemmiljö? Här samlar vi fem stilfulla lösningar, från badrum till vardagsrum, vi influeras lite extra av just nu.

Annons
Se de största odlings- och växttrenderna 2023
Se de största odlings- och växttrenderna 2023
0:56

Oberoende hur din boendesituation ser ut är det alltid uppskattat med en rymlig känsla i hemmet. Compact living-konceptet bottnar i att få även den minsta av ytor att upplevas stor genom smarta lösningar där nyckelordet ofta är platsbyggd inredning.

Nedan listar vi fem stilsäkra varianter, alla på temat platsbyggt, hämtade från tidigare hemma hos-reportage.

1. Förvaring som naturnära bas

Låt den platsbyggda förvaringen agera bas för hemmets övergripande stil. I Cecilia Blomberg och Max Perssons lägenhet, ritad av Peter Celsing, är det rymliga inbyggda garderober som står i fokus. Garderoberna fångar upp lägenhetens naturnära prägel samt färgskala, vilket förstärker enhetligheten.

Annons

2. Öppna hyllor möter stängda skåp

Platsbyggda skåp förvaring
Foto: Johan Sellén Styling: Gill Renlund Syns i: Designklassiker möter moderna detaljer hos kreatörerna i Vasastan.  

Hemma hos reklambyrågrundaren Jesper Holst ser vi massor av stilfulla lösningar. Ett exempel, i platsbyggd anda, är skåpen i den tidigare serveringsgången. Genom att blanda öppen hylla med stängda skåp adderas en annan slags dynamik. Plocka fram dina favoritobjekt, från vaser till smådetaljer.

3. Med japandi-influenser

Inred platsbyggt i badrummet
Foto: Johan Sellén Styling: Gill Renlund Syns i: Skandinavisk modernism hemma hos musikern – titta in.  

Japandi-stilen, det optimala mötet mellan stramt skandinavisk och klassisk japansk inredning, fortsätter att inspirera. Hos musikern Jimmy Källqvist går hela hemmet i en japandi-osande anda, vilket vi bland annat märker av i badrummet i form av stilfull förvaring.

Annons

4. Yteffektiv köksförvaring

Smart köksförvaring kommer i många olika tappningar. Inredaren Nellie Fasths kök bottnar i funktionella snickerier med ytanpassade lösningar i stilfull valnötsfanér. Här går det ingen nöd på just förvaringen, som förekommer i olika storlek och utförande, både på väggar och golvnivå.

5. Inbyggd bokhylla

Inbyggd bokhylla i sovrummet
Foto: Johan Sellén Styling: Gill Renlund Syns i: Designklassiker möter moderna detaljer hos kreatörerna i Vasastan.  

Att inreda med böcker är fortsatt i ropet. Här ser vi ett stilfullt sätt att integrera böcker i inredningen utan att addera en hylla. Med en inbyggd hylla sparar du plats och har samtidigt möjlighet att låta litteraturen liva upp miljön. Blanda in andra inredningsföremål för en mer levande helhet.

Annons
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
Kika in i Sekelskifteslägenheten - Med extra allt!
0:55
Annons