Slå på ljud

Oavsett årstid älskar vi att plocka in in naturen i form av kvistar, blomster eller gröna vackra blad. Växtligheten får genom en vacker vas en naturlig plats i hemmet och blir som sitt alldeles egna konstverk.

Vi har valt ut 20 vaser med mjuka former, som du kan skapa stilleben av eller bara låta stå framme för att vara en fröjd för ögat. Så spana in våra favoritvaser som finns i butik just nu.

Vas hyacint

Vi börjar väl med den vas som passar årstiden bäst just nu, en vas just för hyacinter – den kan du köpa hos Granit (länk till Granit).

Porslinsvas

Vas (t.v) med naturnära färger i porslin, snygg med torkad kvist som på bilden. Köp den hos Hemtex.

Liten vas

Matcha snyggt och skapa ett stilleben med denna lilla vas till som visas på bilden ovan med större vas. Här hittar du den.

Bubblig vas

Eller addera en vas med lite spännande former som denna – vasen hittar du här.

Vas av stengods

Ekologisk vas med gjord av stengods med en organiskt matt yta och har en vacker form som fångar ögats uppmärksamhet. Den hittar du hos Ellos home. (länk till Ellos)

Stor vas av glas

Vas av glas där varje modell är unik tack vare tekniken som används för att göra dem. Vasen kan du köpa hos Ellos home. (länk till Ellos)

Marimekko vas

Vas designad av Carina Seth-Andersson för Marimekko och är tillverkad av blåbärfärgat munblåst glas. Den finns i fler färger, läs mer om vasen hos Åhléns. (länk till Åhléns)

Vas snäcka

Plocka in stranden med den här vackra vasen i snäckform, ett upplivande inslag av form bland annars så många runda klassiska former. Den kan du köpa hos Cervera. (länk till Cervera)

Vas Cooee

Vas från svenska varumärket Cooee Design är en vas som ger karaktär i hemmet med sin omvända form, smal nedtill och bulligt rund upp till. Vasen från Cooee hittar du här. (länk till Awin.com)

Vas i lekfull form

Även denna vas har en lekfull form och färg, den är från märket Hay och den kan du köpa hem hos Cervera. (länk till Cervera)

Glasvas Granit

En vas behöver nödvändigtvis inte stå på bord utan den kan även hängas upp på väggen. Som denna gulliga glaskupa i en mindre och en större storlek. De hittar du hos Granit. (länk till Granit)

Vas i grönt glas HKliving

Vackert grön färg med bubbligt glas från HKliving, passar fint till julens röda och vita blomster men likväl till en grön stickling från exempelvis en monstera. Vasen kan du köpa hos Ellos home. (länk till Ellos)

Glasvas By On

Vas tillverkad för hand, från By On, som gör varje vas unik. Färgen och bubblorna i glaset ger vasen en lekfull karaktär, den kan du köpa hos Nordic Nest. (länk till Awin.com)

Vas av glas Kosta boda

En ganska så klassiskt formad vas i glas från Kosta boda, den finns i fler färger och de kan du läsa mer om här. (länk till Cervera)

Keramikkrus

Har du inte ett Höganäskrus i hemmet kan du köpa detta krus istället, väl passande till julens vackra amaryllis. Kruset kan du köpa här. (länk till Ellos)

Så lyckas du skapa vinterns vackraste buketter till dina vaser

glasvas Georg Jensen

Grön glasvas från Georg Jensen, där tankarna vandrar till timglasformen. Den kan du hitta hos Cervera. (länk till Cervera) En vacker vinterbukett passar alldeles utmärkt i denna typ av vas, du kan läsa mer om hur du binder julens finaste buketter här.

Vas pond

Köp snittblommor och klipp ner dem, stick därefter ner dina blomster i den här liggande vasen och du har en alldeles egen liten sommaräng på bordet. Köp vasen hos Nordic Nest (länk till Awin.com), den är dessutom väldigt fin till ett väl dukat bord. Och dukade bord är i fokus nu under jul och nyår, läs våra bästa tips på hur du lyckas med en vacker dukning till nyår.

Stor vas i glas Marimekko

Stor vas designad av Carina Seth-Andersson för Marimekko och är tillverkad av brunt munblåst glas. Den kan du klicka hem här. (länk till Åhléns)

Glasägg växthus Åhléns

Gör ditt egna lilla växthus av denna äggformade vas. Läs mer om den hos Åhléns. (länk till Åhléns)

Vas av porslin

En liten vacker vas med ett naturnära intryck, som om den smälter ut över ytan där man ställer den. Vasen av porslin kan du köpa hem här. (länk till Cervera)

Läs mer:

10 fina och stilrena dagbäddar i butik just nu

Så skapar du vinterns vackraste buketter – med amaryllis och tulpaner

Så gör du kransar av höstens finaste blad – steg för steg