snyggt inrett sovrum - utvalda inredningsdetaljer och möbler

Säsongens bästa detaljer till sovrummet – 24 tips

Inred för bättre sömn och en vackrare, mer harmonisk vardag i hemmet. Vi har valt ut det bästa för ett rofyllt sovrum i höst.

Annons

Höstens och vinterns mörka kvällar är här och vi drar oss inomhus med mjuka textilier för att värma oss. I år lägger vi lite extra fokus på sovrummet, ett rum som ska bädda för god sömn, samtidigt som det gärna får vara både vackert och mysigt.

Från mjuka påslakan och fluffiga täcken till konstverk och lampor som skapar rätt stämning. Vi har valt ut 24 detaljer som bidrar till bättre sömn och ett snyggare sovrum – och håller säsong efter säsong.

1. Rutiga, mjuka höstnyheter i lyxig bomulls- och kashmirblandning från Lexington. Beige- och vitrutigt örngott samt matchande rutigt påslakan. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

lexington påslakan i rutigt hösten 2020
 

2. Överkastet Paolo i kamelbrunt från Linum design är gjort i bomullssammet med fin lyster, mjuk fyllning och handsydda detaljer. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons
paolo överkast från linum
 

3. Påslakansset i ekologisk bomull i den nya vackra beige färgen Sand från Read the label. Sängklädernas resa från frö till färdiga produkter går att följa och lakanen levereras i matchande påse för att minska svinn. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

påslakan från read the label i färgen sand
 

4. Vägglampan Karl-Johan designad av Signe Hytte för danska New works. Lampan ger ett fint stämningsljus, är gjord i svartbetsad ek och har en lampkupa i mörkt rökfärgat glas. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
vägglampan karl-johan från new works
 

5. Påslakan i ekologisk bomullspercale från Himla. Hope finns för både enkel- och dubbelsäng och syns här i den vackert dova färgen Brownie. Här kan du köpa det (reklamlänk).

bäddset från himla
 

6. En tyngdfilt ovanpå ditt vanliga täcke kan underlätta insomningen. Tyngden gör att man slappnar av lättare. Wesomnias tyngdfiltar har utvecklats av psykologen Ulrika Dehlryd som har tagit fram en filt i samarbete med Klippan Ullfabrik. Filten i lamm- och merinoull fylls med svenskt vete, och man kan välja mellan fem och tio kilos tyngd i två olika gråtoner. Här kan du köpa den.

Annons
tyngdfilt från wesomnia
 

7. Sänggaveln Luna från Mille notti. Formen har inspirerats av månen och sänggaveln handtillverkas i tre naturnära färger, här i Ivory, i ett slitstarkt tyg med linnestruktur alternativt i sammet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Luna sänggavel från Mille Notti
 

8. Minimalistiskt konstverk av den svenska konstnären Josephine Aune, som ger en harmonisk känsla till sovrummet. Pris och beställning på förfrågan.

Annons
konstverk av josephine aune
 

9. Ta hand om din hy genom att välja örngott med omsorg. Nap Labs nya örngott Silver Sleep är inte bara mjukt, utan har även en silverbehandlad yta som förhindrar bakterier från att gro på ditt örngott, och ger en ren kudde att vila huvudet på. Örngottet är Oeko-Tex-certifierat. Här kan du köpa det.

örngott från Nap Lab
 

10. Uppgradera nattduksbordet med den här stilrena ovala hyllan i perforerad plåt från svenska Aska studio. Hyllan kan placeras både horisontellt och vertikalt tack vare en liten löstagbar hyllinsats. Här kan du köpa den.

Annons
hylla som nattduksbord från aska studio
 

11. Bädda mjukt och miljövänligt i lyocell med påslakan från Hit the hay. Sköna och luftiga mot huden, men med en hög trådtäthet och fin lyster. Här kan du köpa dem.

påslakan i lyocell från hit the hay
 

12. Sov som på moln med dunbolstret från Happy Fluffy Cloud. Täcket ger samma lyxiga känsla som på ett finare hotell med sin fluffiga profil och vikten har en liknande effekt som ett tyngdtäcke. Gåsdunet i täcket är en biprodukt från europeiska matproducerande gårdar. Här kan du köpa det.

Annons
happy fluffy cloud
 

13. Lyxig Supreme kontinentalsäng i beige från Jensen. Sängen är Svanenmärkt och tillverkad i Norge och säljs inklusive bäddmadrass samt med eller utan gavel. Sängen kan ha delad fasthetsgrad på sänghalvorna, vilket gör det smidigt för par att vara nöjda med samma säng. Här kan du köpa den (reklamlänk).

kontinentalsäng från norska jensen
 

14. Gardinen Retreat från Mimou som dämpar både ljus och ljud samt har ett fint, tungt fall. Gardinen är gjord av återvunnen ull, som är ett naturligt flamskyddat material och är koldioxidneutralt i produktion. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
retreat gardin av återvunnen ull från mimou
 

15. Överkast Strip i mjuk merinoull från Dirty linen. Fungerar även som en värmande pläd i soffan. Här kan du köpa det (reklamlänk).

strip överkast från dirty linen
 

16. Påslakanssetet Strimma från Alva linen i ekologisk bomullssatin med handsydd, tunn passpoal av återvunnen polyester. Setet, som är Fairtrade-märkt, syns här i färgen Desert sand. Här kan du köpa det.

Annons
påslakanset från alva linen
 

17. Elfenbensvit munblåst vas i kristall från Målerås. Padam är en vacker vas för snittblommorna och fungerar även som ett dekorativt objekt i sig. Här kan du köpa den (reklamlänk).

padam vas i kristallglas från målerås
 

18. Plinth Tall, designad av Norm architects för danska Menu, är ett elegant sidobord i marmor som även kan fungera som piedestal eller som ett stilsäkert nattduksbord i sovrummet. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons
plinth sidobord från Menu
 

19. Höstnyhet från Iittala, lampan Putki i munblåst glas designad av Matti Klenell. Lampan är ursprungligen framtagen för Sveriges Nationalmuseum och tillverkas på Iittalas glasbruk i Finland i kopparfärgat, klart samt grått glas. Här kan du köpa den.

lampan putki av matti klenell för iittala
 

20. Kompromissa inte med detaljerna. Ett par skräddarsydda gardiner ger sovrummet ett lyft. Vävd linnegardin i färgen Sand från Gotain. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons
vävd linnegardin från gotain
 

21. Lyxig bäddning som känns len mot huden och har en fin lyster. Påslakan i färgen Creamy brown från Hästens Satin Pure-kollektion. Finns för både singel- och dubbeltäcke. Här kan du köpa det (reklamlänk).

påslakan från hästens satin pure kollektion
 

22. No 1 Black Wood är ett handgjort doftljus från svenska Quod med toner av bland annat rökt cederträ, kryddnejlika och vanilj. Ljuset är gjort av veganskt sojavax och hållaren går att återanvända. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons
Quod doftljus
 

23. Verner Pantons klassiker Flowerpot i form av en bordslampa blir ett tidlöst val på nattduksbordet. Lampan finns i flera färger och passar i hemmets alla rum. Här kan du köpa den (reklamlänk).

flowerpot bordslampa från &tradition
 

24. Ramsängen Koster är Carpe diem beds ena basmodell som tillverkas för hand i Sverige. Sängen är Svanenmärkt och har ett patenterat system som anpassar sig efter kroppen för att ge bästa möjliga stöd. Här kan du köpa den (reklamlänk).

koster säng från carpe diem beds
 

Läs mer:

Så inreder vi våra sovrum 2020 – 5 trender

Alla pratar om tyngdtäcken – här kan du köpa dem

Sängkläder som ger hotellstil i sovrummet – 11 snygga köp

Publicerat 14 oktober 2020
Annons