Ann Ringstrand kollektion för Markslöjd

Svenska Markslöjd, som tillverkat lampor sedan 1963, expanderar sitt utbud och lanserar i höst sin första kollektion med hemtextilier. Och till sin hjälp har de ingen mindre än Ann Ringstrand, grundare av modemärket Hope.

De senaste åren har Ann Ringstrand designat både mode och inredning, och för Markslöjd har hon nu formgivit textilier för våra sociala ytor i köket, på matbordet och i vardagsrummet.

– Designprocessen för kollektionen var jätterolig och har inneburit en stor kreativ frihet, säger Ann Ringstrand som berättar att yogan influerat skapandet av kollektionen, tillsammans med inspirationskällor inom konst, arkitektur och kultur.

Ann Ringstrand har ritat en kollektion textilier för svenska Markslöjd. Foto: Markslöjd

Skisserna för textilierna hade redan börjat ta form innan hon fick frågan från Markslöjd, i hennes designstudio i New York, och utvecklades sedan till de tryckta mönster som nu lanserats. Kollektionen går under namnet Unite och är uppdelad i tre färgteman, inspirerade av människans smak- och doftsinnen. Ett går i varma toner av terrakotta och kanel, ett annat i svala gröna nyanser och ett tredje i en klassisk gråskala.

Ann Ringstrand och Markslöjd har ställt höga krav på hållbarheten och produkterna är gjorda i mjuk ull, kashmir, bomull och linne som är taktila och håller både stil- samt kvalitetsmässigt. Kollektionen har producerats i Portugal, Indien och Italien och finns hos utvalda återförsäljare.

Shoppa kollektionen av Ann Ringstrand för Markslöjd:

1. Ilma pläd

beige pläd ilma från ann ringstrand x markslöjd
grå pläden ilma från ann ringstrand x markslöjd

Lyxig, mönstrad pläd i ull och kashmir som finns i en grå samt en beige färgställning. Pläden är tillverkad i Italien. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

2. Kudde Arna

kudde i sammet och manchester från ann ringstrand x markslöjd

Kudde med rutor i både sammet och manchester med kontrasterande band runt. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

3. Kudde Lia

mönstrad kudde från markslöjd och ann ringstrands samarbete

Mönstrad kudde i vävt bomullstyg med ett av Ann Ringstrands karakteristiska mönster från kollektionen. Tillverkad i Portugal. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

4. Pläd Värn

pläden värn från markslöjd och ann ringstrands kollektion hemtextilier
värn pläd i grått från markslöjd x ann ringstrand

Mjuk pläd i ull- och kashmirmix med mönster av Ann Ringstrand. Pläden är tillverkad i Italien och värmer både i soffan och i fotändan av sängen. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

5. Fröja filt

fröja filt från markslöjds samarbete med ann ringstrand

Filten Fröja är tillverkad helt i ull och finns i tre enfärgade tappningar med asymmetriska kanter i grått. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

Läs mer:

Säsongens bästa detaljer till sovrummet – 24 snygga tips

Planera garderob? Här är 7 saker du måste tänka på

Pandemitrend: 7 mjuka måsten för vintern 2020