Så skapar du sommarkänsla i köket, enkla tips

Skapa sommarkänsla i köket – 6 enkla och snygga tips

Addera sommarkänsla i hemmets alla rum! Här tipsar vi om enkla sätt att integrera sommaren i köket.

Annons
7 största inredningstrenderna under 2021
7 största inredningstrenderna under 2021
1:18

Sugen på att piffa upp hemmet lagom till sommarledigheten? Nu lämnar vi kyligare månader bakom oss en gång för alla och välkomnar istället en efterlängtad sommar med inredningsknep i säsong.

Tidigare har vi samlat somriga inredningstips för både sovrummet och vardagsrummet, men nu är det köket som står i fokus.

6 enkla tips som skapar omedelbar sommarkänsla i köket:

1. Lantlig charm

Skapa sommarkänsla i köket med lantliga inslag
I sommar inspireras vi av drömmiga lantliga miljöer i alla hemmets rum, inte minst köket. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem Stylist: Copparstad Mäklare: Erika Lamberg och Adam Smith.  

Sommaren är till för att ladda upp batterierna, vilket vi gör som bäst i lugna, lummiga miljöer. Men det behövs inte ett sommarhus eller en lantlig getaway för att ta vara på den rustika charmen.

Annons

Piffa upp köket med skira gardiner, klassiska bordsdukar och grönska i mängder. Här sänker vi axlarna och skapar en personlig miljö i kravlös anda, redo för avkoppling.

2. Maritima inslag

Så inreder du med randiga detaljer i sommar
Randigt var det här! Inred med den tidlösa randen i sommar, exempelvis i form av en randig kökshandduk. Foto: Zara Home.  

Länge leve sommarranden! Ränder är ständigt aktuella i modebilden, men får sig ett säsongsenligt uppsving lagom till årets varmare månader. Ränder präglar även inredningsdetaljer i allt större utsträckning.

Låt den tidlösa randen göra avtryck genom kökshandduken, den tunna pläden, kuddfodralet eller badlakanet för en maritim känsla som hämtad från franska rivieran.

Annons

3. Grönskande oas

Inred med växter i ditt kök i sommar
Tillför omedelbar sommarkänsla (med en efterlängtad Medelhavstouch) tack vare gröna växter. Foto: Ikea.  

2020 markerade starten för en riktig växtboost, där intresset för växter av alla dess slag fick sig ett rejält uppsving. Grönska är vackert i sin enkelhet men även lugnande med avslappnande effekter som vi alla kan gynnas av i sommar.

Sprid den lummiga känslan i sommarköket, ett rum som självklart går i samma anda med växtmaximalism i fokus. Kombinera tåliga växter med ätbara blommor och kryddor i säsong som piggar upp både matlagning och sommarbakning.

Annons

4. Färgstarka uttryck

Inled med sommarens färgtrender hemma
Ju mer färg desto bättre! Blanda in pastellfärger i ditt sommarkök för en uppiggande och stilsäker känsla. Foto: Broste Copenhagen.  

Årets varma månader välkomnas som bäst med färg. Inspireras av målade väggar i färgstarka utföranden och serviser i säsongens färger. Genom att addera en färgstark detalj eller två piggas hela miljön upp.

För dig som vill tänka i trendiga banor är gult, framförallt säsongsenligt solgult, helt rätt i sommar, likaså pasteller i form av lavendellila och babyblått på sina håll. Låt samma färgfilosofi sprida sig runt om i hemmet för en genomgående sommarkänsla!

Annons

5. Poppiga textilier

Inred med mönstrade textilier i sommar
Säsongens stora trendfärg solgult får mer än gärna genomsyra alla hemmets rum. Stylist: Charlotte Lindholm för Historiska Hem Mäklare: Henriette Gerson.  

Färgstarka möbler och serviser i all ära men glöm inte bort textilierna. I sommar ser vi somriga färger på gardiner, plädar och bordsdukar för en omedelbar (och uppiggande!) sommarinjektion.

Våga kombinera det färgsprakande temat med härliga mönster i alla dess former.

6. Kryddor som detalj

Inred med kryddor i hemmet
Färska kryddor i stor eller liten mängd ger en somrig känsla på ett kick. Foto: Marbodal.  

Sommaren går hand i hand med avkopplande imperfektion, en mentalitet som gärna får hålla i sig året om. Utöver blommor och gröna växter är färska kryddor utmärkta sommarinslag med lantlig känsla.

Samla dina favoriter som frekvent används i matlagningen. Istället för att ställa undan kryddorna efter användning får du mer än gärna låta en, eller flera, stå framme för ett levande intryck.

Annons