Mattor kan vara pricken över i:et i ett rum och höjder direkt mysfaktorn och ramar in rummet. I år satsar vi på att klä våra golv med stora fluffiga mattor med mönster i jordnära toner. Varmt, ombonat och med en trendig och lekfull touch!

Antingen är det mattans lugg i olika höjder som bildar ett mönster eller så pryds den av mönster skapade av olika färgkombinationer. Kika in våra 9 favoriter som finns i butik just nu!

Trendiga lugg och rya-mattor med mönster:

Ryamatta Levels från Layered hämtar sin inspiration från huset Fallingwater, designat av Frank Lloyd Wright, med dess färgskala och tidlösa uttryck. Köp den här (reklamlänk från Awin.com).

Matta Abstract från Classic Collection är handtuftad och finns i flera storlekar. Mattans vita botten och svarta partier är av ull. Partierna i varm beige och taupe är av viskos vilket ger ett levande uttryck till mattan. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Matta Copenhagen är handvävd i merceriserad bomull från Classic Collection. Finns i flera färger. Du kan köpa den här (reklamlänk från Adtraction).

Handtuftad, lyxigt tät luggmatta i mjuk ull-och viskosblandning från Jotex. Du hittar den här (reklamlänk från Apprl).

Matta från Layered's kollektion Modern Oriental som är tillverkade i 100 procent mjuk New Zealand Wool. Köp den här (reklamlänk från Awin.com).

Luggmatta med kort lugg och strukturmönster från Jotex. Den är en lyxigt mjuk matta med vacker lyster och tät lugg, välgjord och i finaste kvalitet. Finns även i grått och rosa. Köp den här (reklamlänk från Apprl).

En mönstrad luggmatta i vävd kvalitet av oblekt, ekologisk bomull från H&M Home. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Matta från Classic Collection med. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Handtuftad, lyxigt tät luggmatta i mjuk ull-och viskosblandning från Jotex. Du hittar den här (reklamlänk från Apprl).

LÄS MER:

Bädda sängen med vårens toner – 15 sängkläder i pasteller

Uppdatera hemmet med vackra soffkuddar – 23 vackra köptips

Statement-ljusstakar – 18 trendiga shoppingtips som fångar ögar