Statement-ljusstakar – 18 trendiga shoppingtips som fångar ögat

I år inreder vi med statement pieces, det vill säga inredningsdetaljer som fångar ögat och ger hemmet karaktär! Lekfulla former och spännande detaljer, vi listar 18 trendiga ljusstakar att spana in.

Annons

I år satsar vi starkt på få men väl utvalde detaljer som mer än gärna fångar ögats intresse och sticker ut från den övriga inredningen. Lekfulla former, sprakande färger och skapelser i bland annat trä, stål och andra material som ger hemmet både liv och rörelse.

Här kan du kika in fler statement pieces att uppdatera hemmet med!

 

Trendiga ljusstakar och ljuslyktor 2021:

Vi listar 18 trendiga ljusstakar och ljuslyktor som fångar ögats uppmärksamhet och som alla blir en snygg inredningsdetalj i hemmet!

Annons

Trendiga ljusstakar 2021:

 
 
Annons

Ljusstaken Avocado från Watt & Veke ser ut som frukten delad i två och med kärnan ersatt av ett värmeljus. Vackert, kul och organiskt. Finns i färgerna mässing och krom. Köp den här (reklamlänk).

 
 
Annons

I år får vi inte nog av trädetaljer! Denna handgjorda, trearmade ljusstake i ek är från Spring Copenhagen. Den har en patentskyddad design från 1960-talet och har en lekfull och trendig design. Köp den här (reklamlänk).

 

Konformad ljusstake från Tom Dixon i svartvitt utförande med plats både för värmeljus och kronljus. Den är en spännande och trendig inredningsdetalj som gör sig lika fint både med och utan ljus. Köp den här (reklamlänk).

 

Aion ljusstake från danska Muubs är en skulptural inredningsdetalj tillverkad av rustikt gjutjärn. Den höga asymmetriska ljusstaken står på tre ben. Köp den här (reklamlänk).

Annons
 
 
Annons

Byggbar ljusstake som består av två former vilka kan formas och omformas, byggas uppåt och i sidled. Ljusstaken är formgiven av formgivarduon HAHA, bestående av Arash Eskafi och Yu-Chin Chiang. Köp den här (reklamlänk).

 

Tender ljusstake från KLONG har en spännande form och design som genast kommer skapa ett blickfång i hemmet. Lika vacker med eller utan ljus. Köp den här (reklamlänk).

 

De populära ljusstakarna Space från By On har en spännande design som för tankarna till universum. Ljusstaken är tillverkad i polyresin som ger illusionen av smält metall. Köp den höga här (reklamlänk) och den låga här (reklamlänk).

Annons
 
 
Annons

Gul ljusstake från Hay i borosilikatglas med en skulptural form. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Lykke Three ljusstake från Cooee Design har en spännande design inspirerad av konceptet med en knut utan vare sig början eller slut, en så kallad evighetsknut eller ”eternity knot”. Vacker både med och utan ljus. Finns även i guld. Köp den här (reklamlänk).

 

Balance ljusstake i krom från danska Ferm Living balanserar elegans med funktionalitet. Den geometriska formen på ljusstaken avslutas med en vacker liten kula som också kan användas som ett handtag. Den finns även till kronljus. Köp den här (reklamlänk).

Annons
 
 
Annons

Swirl kandelaber från Tom Dixon är en spännande inredningsdetalj till det designmedvetna hemmet och kan användas som antingen ljusstake eller skulptural dekor utan ljus i. Du hittar den här (reklamlänk).

 

Ljusstaken Molekyl från Gejst är en magnetisk ljusstake bestående av ett metallrör med en magnet och totalt 50 metallkulor i två olika storlekar. Skapa din egen personliga design på den genom att arrangera kulorna efter ditt eget tycke och smak. Den finns även i krom och svart. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
 

Vacker liten ljusstake i nickel med lock från Design House Stockholm, formgiven av Magnus Löfgren. Du kan köpa den här (reklamlänk).

 

Ljusstake från Bloomingville med runda och mjuka former gjord av aluminium. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
 

Unik och trendig ljusstake från Anissa Kermiche i keramikvas med en matt finish. Kan användas som ljusstake eller som ett fristående konstverk. Köp den här (reklamlänk).

 

Kandelabern Eve i från Jonathan Adler är minst sagt unik. Sex stycken små händer sträcker sig ut från basen och greppar tag kring ljusen vilket skapar en speciell och intressant kandelaber olik allt annat. Köp den här (reklamlänk).

Annons
 

Bloom Botanica ljusstake 2-pack från Georg Jensen har fått sin inspiration från tillfället då en blomsterknopp brister efter en lång skandinavisk vinter och på så sätt visar att våren närmar sig. De skulpturala ljusstakarna är tillverkade av rostfritt stål och har formen av vackra nyutslagna blomblad som omsluter ljusen. Du hittar dem här (reklamlänk).

 

Två ståtliga ljusstakar från Kosta Boda i böljande klart glas. Du kan köpa dem här (reklamlänk).

LÄS MER:

Bädda sängen i vårens toner – 15 sängkläder i vackra pasteller

Skapa en lyxig hotellkänsla hemma – här är Ellos och Staycations nya kollektion

Uppdatera sovrummet – 22 fina detaljer som ger oss vårkänslor

Sju inredningstrender inför 2021
Sju inredningstrender inför 2021
1:11
Publicerat 17 februari 2021
Annons