stora stylingtrender på hemnet

6 stylingtrender på Hemnet som vi älskar just nu

En mysig balkong, trendiga färger och ett smart inrett hemmakontor. Det är några av stylingtrenderna som börjat trenda på Hemnet – och som vi bara lär se mer av 2021.

Annons
11 destinationer vi vill åka till 2021
11 destinationer vi vill åka till 2021
1:49

I samband med att Hemnet sammanfattade året som gått, och bland annat avslöjade vilka bostäder som var de mest klickade, så presenterade de även en rad stylingtrender som vuxit sig starka under året. Med hjälp av inredningsexperten Emma Priwin listade de några specifika trender som blivit mycket populära – och som vi tror att vi kommer fortsätta se mycket av även under 2021.

Här följer sex stylingtrender som är stora just nu – enligt Hemnet:

Stylingtrend 1: Hemmakontoret

Med nya behov kommer även nya stylingtrender. Att inreda ett hemmakontor i bostaden är en av de starkaste trenderna i Hemnetstylingarna just nu och det är utan tvekan årets rum för många.

snyggt litet hemmakontor med compact living-tänk
Compact living och stil i ett och samma hemmakontor! Foto: Fredrik J Karlsson Styling: Greydeco Mäklare: Alvhem  

Stylingtrend 2: It-lampan

Det är inte de nakna glödlamporna eller de pampiga takkronorna som dominerar i stylingarna just nu, utan en betydligt enklare favorit. Den tygklädda lampan, gärna med veckad skärm, ger ett mjukt och minimalistiskt intryck och är en av stylisternas trogna it-detaljer.

Annons
trendig taklampa som stylisterna väljer
Den vita tyglampan är stylisternas favorit. Foto: Henrik Lindén Styling: Greydeco Mäklare: Alvhem  

Stylingtrend 3: Fokus på utelivet

Trädgårdsintresset har ökat lavinartat och när allt fler drömmer om uteplats, trädgård och balkong har det blivit en viktig del i stylingarna. Stylisterna vill lyfta fram uterummet på rätt sätt för att visa dess potential. En prunkande trädgård på villatomten, ett vackert inrett växthus, en mysig balkong eller kanske en grönskande gemensam innergård? Uterummen stylas nu som aldrig förr.

stylad innergård – en trend på Hemnet
En stylad innergård blir allt viktigare. Foto: Nick Neo Styling: Elin Skogh/Sense interiör Mäklare: Innerstadsspecialisten  
Annons
en välvårdad trädgård är viktigt i stylingarna
En välvårdad trädgård visar på potentialen på tomten. Foto: Astor Svensson/Husfoto Mäklare: SkandiaMäklarna  

Stylingtrend 4: Färgklicken

2020 har många stylat med färgglada ljus för att skapa en hemtrevlig känsla. 2021 spår vi att vi fortsätter se än mer färgklickar som piggar upp och ger en ombonad touch i stylingarna.

färgglada ljus i stylingar är en trend
Färgglada ljus adderar personlighet i stylingen. Foto: Jesper Florbrant Mäklare: Eklund Stockholm New York  

Stylingtrend 5: Gardinen

Långa linnegardiner i oblekt, beige eller naturvitt har varit en återkommande inredningsdetalj i de trendriktiga stylingarna – och vi älskar det. Det taktila linnetyget bidrar med mer struktur till materialmixen, samtidigt som det gör hemmet lite mjukare och ger en känsla av värme.

Annons
vackra linnegardiner mjukar upp i inredningen
Linne mjukar upp i inredningen. Foto: Lina Östling Styling: Hanna Rydman Mäklare: Historiska hem | Syns i: Unikt kulturhistoriskt hus – kika in i pärlan på Södermalm  

Stylingtrend 6: Mer trä

Trätrenden är här för att stanna och finns i många olika tappningar för alla smaker. Bland Hemnet-stylingarna är det dock en specifik trätrend som dominerat på sistone, nämligen de stående ribborna. De syns delvis på möbler, men är allra hetast i form av träpanel på väggen eller rumsavdelaren.

träpanel på väggen är trendigt i stylingarna
Varmt och minimalistiskt i trä. Foto: Philip Mcann Styling: Elin Skoglund Mäklare: Behrer & Partners  

Läs mer:

Stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2021

7 inredningstrender vi kommer se mycket av 2021

Här är de populäraste sökorden på Hemnet just nu

Publicerat 15 december 2020
Annons