pella hedebys bästa tips till badrum

Stylisten Pella Hedebys bästa tips för badrummet

Stylisten Pella Hedeby inreder hemmets alla rum med stilsäker känsla och har ett särskilt öga för snygga badrum. Vi frågade henne om trender, missar att se upp för och vilka som är hennes bästa tips för den som planerar en badrumsrenovering.

Annons

Att renovera och inreda ett badrum är ingen lätt process. Det skiljer sig markant från hemmets övriga rum både när det kommer till såväl yta, material som funktion. Det är dessutom betydligt svårare, och mer kostsamt, att ändra på om man tröttnar.

En noga genomtänkt plan och research inför badrumsrenoveringen är därför att föredra, innan man skrider till verket. Och en som är expert på just snygga badrum är Residence-profilen Pella Hedeby.

badrum i kalksten och trä med stor rund spegel
Mjukt och harmoniskt med kommod i ek från svenska Haven och väggar i Norrvange Ivory från Bricmate. Spegeln kommer precis som kommoden också från Haven. Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby för Bricmate  

Vad är, enligt dig, viktigt att tänka på när man renoverar eller inreder badrummet?

Annons

– Som vid all renovering och inredning, att göra en genomtänkt, hållbar och långsiktig lösning. Oavsett budget så finns det bra val att göra.

Vilka missar ska man se upp för?

– Att klämma in för många detaljer på liten yta. Det gör intrycket rörigt och svårstädat. Tänk funktionellt och harmoniskt, säger Pella Hedeby och tillägger:

– Och ljussättning, belysning är en viktig del för såväl funktion som stämning. Tänk noga igenom funktioner och installationer som utgångspunkt för att undvika fula utanpåliggande installationer och lösningar.

avskalat badrum hos frama copenhagen
Stilrent och avskalat i Framas showroom i Köpenhamn. Foto: Frama  

Vilka trender ser du i badrumsinredningar just nu?

Annons

– Badrummen följer känslan i övriga rum. Vi ser mycket material och ytor som ger värme och känsla. Microcement och större plattor med minimala fogar, men också en personlig mix av material, där vi utgår från en sammanhållen färgskala på väggar och golv. Nyanser från ljust till mörkt, men gärna en varm, naturlig ton. Material och inredningsdetaljer känns naturliga och lösningar allt mer skräddarsydda. Tekniken tar också stora steg framåt och erbjuder lösningar som cirkulärvattenhantering och energieffektiva blandare. Snyggt paketerat förstås! Vi drömmer om det kompromisslösa badrummet.

Grate & Arc av Norm Architects för Inbani
Grate & Arc, en badrumskollektion designad av Norm Architects för Inbani, med inspiration från klassisk arkitektur och historiska element. Foto: Inbani  

Hur ska man tänka för att få badrumsdesignen att hålla över tid?

Annons

– Genuina materialval och en tidlös design. Stilrent och enkelt, snarare än för utstuderat. Det ger en fin bas som man kan styla och inreda personligt med badrumstextilier och favoritaccessoarerna.

Orbital Shower från Orbital systems
Orbital Shower är ett innovativt, cirkulärt duschsystem som sparar både vatten och energi. Foto: Andy Liffner för Orbital Systems  

Vilka är dina bästa tips inför en badrumsrenovering?

– Ta hjälp att rita upp badrummet så att funktionen och helheten blir tydlig. Bocka av funktioner som förvaring, belysning och VVS. Det är lätt att förlora sig i en inspirationsbild och tappa greppet om helheten, då kommer ofta fula installationer som en otrevlig överraskning. Utgå från ett fåtal utvalda material och färger som går igen i alla delar. En enkel detalj som att matcha blandare och beslag kan skapa ett genomtänkt och stilsäkert uttryck.

Annons
vägg från bricmate och handduksstång från tapwell
Handduksstång från Tapwell och vägg klädd i granitkeramiken J Stone Silver från Bricmate. Foto: Bricmate  

Läs mer:

Badrumsexperten: Här är 2021 års stora badrumstrender

Trendspaning: Trä är trendigaste materialet just nu – 10 stylingtips

Badrumsexpertens bästa tips inför badrumsrenoveringen

Publicerat 19 november 2020
Annons