Stylistens 7 favoriter till badrummet

Fräscha upp i badrummet! Stylisten Cecilia Tivar letar fram favoriter till våtutrymmet.

Annons
Se 5 stora badrumstrender 2023
Se 5 stora badrumstrender 2023
1:02

1. Note design studio är en multidisciplinär designstudio med väldigt många strängar på sin lyra. För svenska Tapwell har de gjort en serie badrumsarmaturer. Handduksvärmare i krom, TW 800-400, med energi­sparfunktion, 8 995:-, tapwell.se.

 

2. Lampan Sun formgiven av Addi är inspirerad av solens upp- och nedgång. Det semiopaka glaset ger ett behagligt sken och lampan kan givetvis dimmas, med platta i mässing, 2 970:-, orsjo.com.

Annons
 Foto: Thomas JeanssonPHOTOGRAPHY

3. Badrummet behöver tandborstglas, och gärna i riktigt glas. Jag har en förkärlek för blå toner i badrummet, varför inte ett blått Kastehelmi av Oiva Toikka. Ordet betyder daggdroppe, kan det bli mer perfekt? 298:-/2-pack, iittala.com.

 Foto: Timo Junttila

4. Bricmate är ett svenskt företag som startades 2007 och är specialist på granitkeramik för golv och väggar. I detta badrum har man använt M Glanshammar white honed, inspirerad av den svenska Ekebergsmarmorn som liknas vid carraramarmorn, honed betyder att ytan är finslipad, 1 299:-/kvm, bricmate.se.

Annons

5. Förutom tandborstglas behövs också tvättkorgar i badrummet tycker jag, ingen tvätt på golvet här! Dessa säljs som par och är tillverkade i vattenhyacint, locken gör att de ser ut som små hus, 3 789:- nordal.dk.

 Foto: Mikkel Volcker

6. Danska über-tygfabrikanten Kvadrat har gjort badrumsfrotté med modedesignern Raf Simons. Maffiga badrockar, i fluffig frotté och extra stora och långa, perfekt för skandinaviska sommarbad eller att bara mysa i efter träning! 6 270:-, kvadratrafsimons.com.

Annons
 

7. Spanska Patricia Urquiola är en av designvärldens klarast lysande stjärnor, hon formger för främst italienska företag som Moroso, Cassina, Kartell och Agape. Agape som startades 1973 är Italiens ledande företag för badrum, med tillverkning endast i Italien. Cenote lava är ett handfat i siciliansk lavasten, stenen bränns i 1 100 graders värme för att få en lätt skrovlig yta, handfatet finns i två storlekar, pris på förfrågan, agapedesign.it.

Publicerat 01 maj 2023
Annons