Tre hållbara soffor i höst

Ny säsong kommer med ny inspiration. Färgpaletter byts ut, materialen går från luftigt och lätt till mörkare och fylligare. Men innan du tar steget och köper nytt, tänk hållbart. Residence lyfter tre miljömedvetna soffor att inreda vardagsrummet med i höst.

Annons

Att välja soffa handlar inte längre bara om utseende och komfort. Det ska också vara ett hållbart köp. Det finns olika vägar att ta när det kommer till miljömedvetna val i livet. Ett av dem är att köpa en soffa i naturmaterial, ett annat är att klä om din befintliga soffa och tillsist – finn fler användningsområden för dina möbler.

Soffa i naturmaterial

Norrgavel soffa. Nyhet modulsoffa 100.
 

Norrgavel ställer frågan vi alla behöver fundera på – vad innehåller en soffa egentligen? Till skillnad från de flesta sofforna vi är vana med, så har alla Norrgavel-soffor ett rent innehåll. Sköna naturmaterial som är behagliga både för kropp och själ. Kretsloppsanpassade material som bidrar till en sund miljö. Här är en favorit från deras nya kollektion Modulsoffa 100 i färgen Ull bas mörkgrå.

Annons

Klä om din Ikea-soffa

 
 

Ge din Ikea-soffa nytt liv med ny kostym. Bemz är företaget som tillverkar skräddarsydda överdrag till soffor, bäddsoffor, hörnsektioner och schäslonger inom populära soffserier, nya som gamla. Med hundratals färger, mönster och material kan du skapa en helt ny look. Utöver Bemz egen textildesign finns det flertalet tygöverdrag i samarbete med kända designers, så som Romo, Designers Guild, Christian Lacroix och Tom Dixon, liksom ett handplockat urval av skandinaviska 50-talsdesigners.

Annons

Dagbädd i naturligt material

 
 

Dagbädden flyttar in i våra hem och blir en tydlig del av det lugna vardagsrummet. Fungerar både som sittmöbel för flera, och som viloplats för en stund. Norrgavels Dagbädd skapar en lugn känsla av välbefinnande när den tar plats i rummet. Den är noggrant genomarbetat in i minsta detalj och utgörs av ram och ben i massiv ek, som sedan flätats in med sadelgjord av finaste lin. Naturmaterial som åldras vackert med tiden ger en lång livslängd. Den lätt fjädrande sadelgjorden är stabil samtidigt som den behagfullt följer kroppens konturer. Vira in dig med en filt och slappna av en stund. 

Läs mer:

Arket lanserar nya ullfiltar 

Jotuns färger för 2020 är här 

Inspireras av den böljande soffan 

Annons