Så väljer du badkar utifrån din inredningsstil

Så väljer du rätt badkar – utifrån din inredningsstil

Ute efter ett nytt badkar? Låt oss guida dig till rätt val! Här är de bästa alternativen – baserat på din inredningsstil.

Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Står en omfattande badrumsrenovering på agendan eller vill du boosta badrummet med ett nytt badkar? Oavsett vilket kan det vara krångligt att bestämma sig och överhuvudtaget hitta rätt modell. Numera är utbudet ständigt växande, med fristående, inbyggda och väggfasta badkar i många olika storlekar och utföranden.

Tillsammans med sanitetsjätten Grohe kikar vi lite närmare på badkarsutbudet och guidar dig till rätt badkar utifrån din inredningsstil. In och inspireras!

Annons

Skandinavisk och modern inredningsstil

Gillar du enkel design, neutrala toner och naturnära materialval? Då är nog varken den skandinaviska eller moderna inredningsstilen speciellt främmande för dig. Här är lugn och harmoni ständigt i fokus tack vare naturinslag och en behaglig färgpalett. Det fristående badkaret, som dessutom är en av 2021 års stora tendenser inom badrumsinredning, kompletterar den avskalade känslan på bästa sätt.

Så väljer du badkar utifrån din inredningsstil
Det fristående badkaret har blivit allt trendigare de senaste åren. Foto: Grohe.  

Utöver att badkaret är estetiskt snyggt är det en flexibel modell som enkelt installeras där du önskar. Satsa på en placering i mitten av rummet för ett stilsäkert statement som lyfter rummet på nolltid.

Annons

Minimalistisk och industriell inredningsstil

Så väljer du badkar efter din inredningsstil, minimalistiskt och industriellt
Ett inbyggt badkar integreras enkelt in med resten av inredningen. Foto: Grohe.  

För dig som har ett minimalistiskt hem är less is more ofta mitt i prick. Du gillar den avskalade estetiken och investerar ofta i få men välutvalda detaljer. Färgpaletten får gärna vara neutral och tidlös. Här passar ett inbyggt badkar bra då den inte sticker ut för mycket, utan istället integreras väl med resten av inredningen.

Det inbyggda badkaret passar även det industriella hemmet. Här kan du med fördel experimentera mer med färg och materialval. Addera sten, stål och kontrasterande detaljer i svart. Om du redan har en mörk färgpalett i badrummet är en badkarsvägg med svarta inslag värd att testa för att smälta in på bästa sätt.

Annons
Så väljer du badkar utifrån din inredningsstil, industriella detaljer
Gillar du den industriella inredningsstilen? Satsa på materialval som sten och stål för att förvalta stilen på bästa sätt. Foto: Kristofer Johnsson/Svedbergs.  

Tidlös inredningsstil och art déco

Det tidlösa badrummet präglas ofta av klassiska inredningsdetaljer, ibland av det historiska slaget, som kombineras med utvalda moderna detaljer. Gammalt och nytt är den perfekta kompromissen för dig.

I art déco-inspirerade badrum är vintagedetaljer, eleganta former och schackmönstrat kakel ofta förekommande. Ett säkert kort är ett väggfast badkar. Modellen håller år efter år, är sofistikerad i sitt utförande och förblir trendig oavsett säsong.

Källa: Grohe.

Annons