Jesper Waldersten

Handmålade tallrikar av Jesper Waldersten

Åtta handmålade tallrikar - eller konstverk? Jesper Walderstens limiterade kollektion.

Gustavsbergs porslinsfabrik har inlett ett nytt spännande projekt: Limited editions.

Den första kollektionen för Gustavsbergs Limited Edition är skapat i samarbete med den namnkunnige och omtyckte konstnären Jesper Waldersten, känd för sina dystopiska målningar som ofta förses med dräpande och pricksäkra kommentarer om samtiden. För några år sedan hadeWaldersten en stor solo-utställning på Fotografiska, han har släppt många böcker med sina teckningar och målningar.

På Gustavsbergs finaste benporslin, handgjort i Gustavsberg, har Jesper Waldersten fått fria händer att skapa två helt unika serier, Black&White och Colors. Båda serierna säljs i 200 förpackningar om fyra tallrikar i varje. Numrerade och signerade. Här gäller först till kvarn!

Jesper Waldersten

Jesper Waldersten.

"En djävul med horn eller en människa med hårdvaxad frisyr", säger Jesper själv om denna tallrik.

Jesper Waldersten

"Denna är mest jag", säger Jesper. "Med uppsliten bröstkorg och en dröm om att få vara kvinna med bröst."

Handmålade tallrikar av Jesper Waldersten

"Min fascination för döskallar bottnar i att jag egentligen hatar dem Men när jag räknar hur många jag har i min ateljé för tillfälle kommer jag upp i 42 stycken."

Gustavsbergs Porslinsfabrik har producerat porslin sedan 1825. All tillverkning sker i porslinsfabrikens tegelröda byggnad med det karaktäristiska sågtandade taket i Gustavsberg. En stor del av produktionen sker för hand på samma sätt som det gjordes när porslinstillverkningen började. Innovationer och nära samarbeten med konstnärer är en viktig del i utvecklingsarbetet och har historiskt lagt grunden till sortimentet.

Limited Edition släpps i mitten av november. Köp sker enbart via Gustavsbergsporslinsfabrik.se. Ett set om fyra tallrikar kostar 8000 kronor, men tänk att du då har fyra konstverk av Waldersten hemma! Som går att diska i maskin och äta pasta på.

Klassiska smycken värda att investera i
Slå på ljud

Läs mer:

Ann Ringstrands kollektion för Markslöjd – se bilderna här

Ikea i nytt samarbete – inreder ett helt kollektiv

FEM TIPS - så inreder du som Hermèsbutikens arkitekter