ombyggda skolan med anor från 1930-talet på Söderslätt

Utanför Trelleborg finns nu ett fantastiskt hem till salu – nämligen en ombyggd gammal skola med anor från 1930-talet. Se bilderna på det här.

Styling:
Annons
7 sätt att inreda med julbelysning
7 sätt att inreda med julbelysning
0:50

Ute bland Skånes vackra åkerlandskap utanför Trelleborg står nu Brönnestads gamla skola och väntar på en ny ägare. Fastigheten är inte längre en skola i bruk utan har byggts om till ett väldigt vackert och stilrent hem där man tagit vara på gammalt material. Dels har man återanvänt tegel, men den finaste detaljen som står bevarad, och helt intakt, är skoltrappan.

Brönnestad ombyggda skola på Söderslätt
Brönnestad skola i Klagstorp har byggts om till ett stilrent hem.  
Skoltrappen inne i Brönnestad skola
Den gamla skoltrappan i Brönnestad skola står intakt.  
Annons

Redan i entrén möts man av en imponerande takhöjd samt skoltrappan där barn en gång sprungit. De stora fönstren på fastigheten tillåter ett ljusinsläpp som heter duga, och precis där utanför är utsikten över de skånska vidderna. En vy som man sällan tröttnar på under sommaren.

På bottenplan är det en öppen och rymlig planlösning med ett stort vardagsrum som ligger i anslutning till ett luftigt kök. Från vardagsrummet kan man gå ut och ta sin morgonkaffe på trädäcket med slätten som utsikt. På bottenplan finns det även ett exklusivt badrum med badkar i marmor, förutom det finns det två sovrum, alternativt arbetsrum.

Bönnestad skola i Klagstorp till salu
Det luftiga vardagsrummet ligger i anslutning till köket på bottenplan.  
Annons
Brönnestad skola i Klagstorp
På altanten kan man tänka sig att ta en kopp kaffe en härlig sommarmorgon.  
Brönnestad skola i Klagstorp
Vardagsrum på bottenplan med kamin.  
Annons

Tar man sig sedan uppför den vackra skoltrappan kommer man till ovanvåningen där ett ytterligare ett vardagsrum finns. På ovanvåningen finner man även fyra sovrum alternativt arbetsrum. Pärlan på ovanvåningen är helt klart badrummet med ett fantastiskt ljusinsläpp, även detta badrum är exklusivt, stilfullt helkaklat med dusch och badkar. En plats där vi mer än gärna skulle ta ett avslappnande bad i vintermörkret.

Den ombyggda skolan är renoverad väldigt stilrent och håller hög klass, samtidigt som historia sitter i dess väggar. För den som längtar ut till landet men vill behålla den exklusiva känslan, ja – då är det här ett hem för dig.

Gamla Brönnestad skola ligger nu ute till försäljning med ett utgångspris på 8 500 000 kr. Här kan du läsa mer om fastigheten.

Brönnestad skola i Klagstorp till salu
Rogivande arbetsplats på ovanvåningen med ljusinsläpp från fönstren på snedtaket.  
Annons
Sovrum i Brönnestad skola i Klagstorp
Stilrent inrett sovrum på ovanvåningen.  
Brönnestad skola i Klagstorp
Stilrent vardagsrum på ovanvåningen i Brönnestad skola.  
Annons
Ombyggda Brönnestad skola i Klagstorp
Utsikt över åkrarna i Klagstorp.  

Läs mer:

Redaktionens favoriter: 17 julklappstips till badrummet

Kika in i Dyraste villan på Hemnet

Resemagasinet Condé Nast listar Skåne som hett resmål 2021

Publicerat 25 november 2020
Annons