Henrik "Henke" Larsson säljer nu sitt hem i Helsingborg. Hästgården på 443 kvadratmeter kallas för "Henkeborg" av lokalbefolkningen.

Henrik larssons hästgård till salu – se bilderna här

Före detta fotbollsspelaren Henrik "Henke" Larsson säljer nu sitt hem i Helsingborg. Hästgården på 443 kvadratmeter kallas för "Henkeborg" av lokalbefolkningen.

Annons
Kika in i Henrik Larssons hästgård "Henkeborg"
Kika in i Henrik Larssons hästgård "Henkeborg"
0:39

Den vackra hästgården heter egentligen Nya Kungshult, men kallas i folkmun för "Henkeborg" eftersom den bebotts av före detta fotbollsspelaren Henrik "Henke" Larsson. Gårdens boningshus byggdes så tidigt som 1892 , men det har sedan dess tillkommit ett nybyggt stall, gästhus och poolhus. Nu ligger gården ute på Hemnet med ett utgångspris på 30 miljoner kronor.

»Man har lagt ned sin själ i den här gården och trodde kanske att vi skulle stanna, men nu har barnen valt att bo utomlands. Det kommer att bli ett emotionellt avsked, så jag hoppas verkligen att vi hittar en köpare som vill behålla den som den är«, säger Henrik Larssons fru Magdalena Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Annons

Hästgården "Henkeborg"

Gården står på en tomt som har en total area på hela 29 000 kvadratmeter, vilket motsvarar 2,9 hektar – inte illa. På tomten ligger boningshus och tillbyggda hus i en grönskande trädgårdsmiljö med grusad uppfart och parkering. Och givetvis hittar du även en mindre fotbollsplan på tomtens stora gräsmattor.

Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Boningshuset anno 1892. Foto: Catharina Grenestedt  

Stall och ridbana

Stallet, som byggdes år 2006, innehåller fem boxar. Utomhus finns ytterligare två boxar. Stallbyggnaden är dessutom utrustad med sadelkammare, solspilta, tvättstuga, kokvrå och loft.

Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Stallet är fullt utrustat med fem boxar inomhus och ytterligare två boxar utomhus. Foto: Catharina Grenestedt  
Annons

Poolhus med inglasat poolrum

Poolhuset har ett poolrum med ytterväggar och tak helt byggt i glas. Den dubbla takhöjden bidrar ytterligare till att rummet får sin wow-känsla.

Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Poolen har ett ytskikt med vacker blå glasmosaik. Foto: Catharina Grenestedt  

Poolen, med sin serpentinform, är byggd ovan mark med vacker glasmosaik och inbyggd belysning. Poolen är omgiven av ett vackert trädäck. I rummet finns dessutom dusch, bardisk med kyl, toalett och omklädningsrum.

Social uteplats med utekök

I anslutning till det tillbyggda poolhuset finns en uteplats med eldstad, grill, kyl och rinnande vatten som utgör ett mysigt utekök. Matplatsen, som är platsbyggd, ligger under en vacker pergola av återvunnet trä. Dessutom har man även byggt in både belysning och högtalare, vilket gör denna matplats utomhus till en magiskt social yta.

Annons
Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Vacker matplats, med inbyggd belysning och högtalare, står i anslutning poolhuset. Foto: Catharina Grenestedt  

Vardagsrum med matsal och bibliotek

Vardagsrummet, eller sällskapsrummet, har en stor öppen spis, pardörr, hall, matsal och bibliotek. Fönsterdörrar leder ut till en ombonad altan under tak.

Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Biblioteket med vacker kakelugn. Foto: Catharina Grenestedt  

Allrummet med biljardbord

Biljardrummet har trägolv, högt i tak och vackra stuckaturer. Rummet är inrett med foton från Henrik Larssons karriär. Mitt i rummet står ett pampigt biljardrum. Även i detta rum finns fönsterdörrar som leder ut till ett trädäck och till trädgården.

Annons
Kika in i Henrik Larssons hem hästgården "Henkeborg".
Inrett med foton från Henrik Larssons fotbollskarriär. Foto: Catharina Grenestedt  

Hästgården förmedlas av mäklare Catharina Grenestedt på Sotheby's Skeppsholmen för utgångspriset 30 miljoner kronor.

Publicerat 04 augusti 2021
Annons