Jenny Strömstedt säljer sitt torp utanför Oxölesund

Jenny Strömstedt säljer sitt torp utanför Oxelösund

Den folkkära Tv4- och numera poddprofilen Jenny Strömstedt säljer nu med vemod sitt älskade torp utanför Oxelösund. Ta en titt och detta härliga torp kan kanske bli ditt!

Annons
Så bygger du en smart köksträdgård
Så bygger du en smart köksträdgård
1:50

Vi har i flera år kunnat följa Jenny Strömstedt genom tv-rutan, men tidigare i år tog hon även steget att röra sig till poddformatet. Tillsammans med trädgårdsexperten Victoria Skoglund startade de podden Röda vita rosen – en podd som blev succé direkt.

Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund har känt varandra i 18 år, men det var inte förrän två år sedan som idén till podden föddes. Victoria som driver Zetas handelsträdgård skrev på sin Instagram att hon och Jenny borde börja podda om trädgård – sagt och gjort: två år senare kom Röda vita rosen. Mer om profilernas podd kan du läsa om här.

Via podden har lyssnarna nog blivit varse om är att Jenny Strömstedt inte är en mästare i trädgården som Victoria, utan snarare en novis. Men kanske har den folkkära programledaren fått träna upp sina kunskaper i sitt torp utanför Oxelösund – nu säljer dock Jenny det pittoreska huset med vemod.

Annons
Jenny Strömstedts torp i Oxelösund till salu
Kika in i Jenny Strömstedts charmiga torp  
Hall i torpet som Jenny Strömstedt nu säljer
Det första man möts av i det mysiga torpet är för sin storlek en rymlig hall.  

Jenny Strömstedt om att sälja sitt torp

Så här skrev Jenny om försäljningen på sin Facebook:

”Med stort vemod, en tår i ögat men med 100 år av vackra släktminnen säljer vi vårt älskade Väster-Aspa. Fem minuters promenad från havsbad vid sandstrand eller egen vik. En timme från Stockholm. Helt enskilt läge utan grannar inpå. Perfekt för barnfamiljen som älskar enkelt torparliv och trädgård. Snart blommar körsbärsträden bredvid plommon och äpplen. I juli dränks backen i doftschersmin.”

Annons

Via mäklarfirman SkandiaMäklarna ligger nu detta underbara torp ute till försäljning, så häng med in i torpet, anno 1800-tal, som nu kan bli ditt!

Kök i torp som Jenny Strömstedt säljer
Mysigt kök med gott om platser för familj eller gäster. I torpet finns det även el och kommunalt sommarvatten.  

Tomten omkring torpet är verkligen en dröm för den trädgårdsintresserade då det bjuds på fruktträd och stora gräsytor med plats för odling som lek. Eller varför inte en lugn stund i en hängstolen?

Trädgård intill Jenny Strömstedts torp som är till salu
Perfekt trädgård för den som gillar odling, eller bara kanske vill utforska det intresset – precis som Jenny Strömstedt.  

Titta in i Jenny Strömstedts torp i Oxelösund

Själva huset är 40 kvm stort och i det finner du en stor hall, kök med matplats, vardagsrum och sovloft. Intill torpet finns det en gäststuga på 20 kvm som är utrustad med kök som har både spis och kylskåp, där finns det även ett mysigt sovloft.

Annons

Utöver torpet och gäststugan så finns det även en arkitektritad bod med treglasfönster – med möjlighet att inreda hur man vill, det är bara fantasin som sätter gränserna. Tillsammans är detta ett perfekt sommarboende för familj och vänner på besök då det totalt sett finns uppemot sju sovplatser och gott om tomtplats.

Vardagsrum med högt i tak i Jenny Strömstedts torp
Det lilla vardagsrummet bjuder trots sin storlek på en imponerande takhöjd – ett måste för att få plats med ett rymligt sovloft.  
Vardagsrum med kamin i torp från 1800-talet
Här kan tänka sig att krypa upp i soffan framför en brasa en sval sommarkväll.  
Annons
Sovloft i torp som Jenny Strömstedt säljer
Sovloft i det stora torphuset.  

Som Jenny själv skrev i sitt Facebookinlägg så ligger det lilla torpet bara en timme utanför Stockholm och endast ett stenkast från Vivesta havsbad. Med en cykel vid torpet så är det lätt att trampa bort till närmsta matbutik i Oxelösund centrum, längtar du efter något så när storstadspuls så ligger Nyköping bara tio minuter bort med bil.

Jenny Strömstedts älskade torp ligger nu ute till försäljning hos SkandiaMäklarna till ett utgångspris på 895 000 kr, fler bilder och information om torpet hittar du här.

Så om du är sugen på att gå i Jennys fotspår och utforska livet i trädgården är denna tomt utmärkt för det – vem vet du kanske till och med kan starta en podd om ett liv på torpet och utmana Victoria och Jennys podd Röda vita rosen?

Annons
Gäststuga och arkitektritad bod vid Jenny Strömstedts torp som är till salu
Intill den lilla gäststugan ligger den arkitektritade boden.  
Kök i gäststuga tillhörande torp i Oxelösund som är till salu
Gäststugan är utrustad med el, kommunalt sommarvatten, kök och sovloft.  
Arkitektritad bod vid Jenny Strömstedts torp som är till salu.
Arkitektritad bod fri att inreda hur man vill.  
Annons
Annons