Det går bra för den svenska superstjärnan Robin ”Robyn” Carlsson. När musikmagasinet Rolling stone rankade 2010-talets hundra bästa låtar utsågs hennes Dancing on my own till decenniets allra bästa.

”‘I'm right over here, why can't you see me?’. Robyn skulle lika gärna kunnat ha sjungit till till poppubliken i USA som under 2000-talet till största del ignorerade henne medan hon lade år på att förfina sitt lysande, bubblande synth-pop-sound till perfektion. Sen kom Dancing on my own, som lyfte henne till något av en generationens röst bland unga utbrända amerikaner”, skrev tidningen om henne och låten då.

Arkitekten Andreas Martin-Löfs egenritade lägenhet till salu

Nu skriver Expressen att artisten kunde plocka ut 37 miljoner kronor från sitt bolag Robin Carlsson AB förra året. Delar av de pengarna lade hon på en maffig lägenhet i Stockholm.

Hustet är blåklassat

Robyn, som tidigare bott bland annat på Liljeholmen i huvudstaden, har nu flyttat till Laurinska huset som ligger på Mariaberget. Det kallas också för Mälarpalatset och beskrivs som ett av stadens mest kända landmärken. Det är också blåklassat av Stockholms stad.

– När vi säger att en byggnad är blåklassad innebär det att har synnerligen höga kulturhistoriska värden, säger Malin Myrin som är chef på kulturmiljöenheten vid Stadsmuseet, till Expressen.

– Och det tycker jag ju att det här huset har. Det var också väldigt påkostat för sin tid.

Robyns nya lägenhet ligger på Bellmansgatan på Södermalm i Stockholm.

Erik G Svensson/TT

Nu har doktor Mikael sålt sin lyxvilla – så mycket kostade den

Granne med flera kändisar

Förutom Robyn bor en rad andra kända personer i huset. Bland annat Seinabo Sey, Eva Dahlgren och Efva Attling.

Hennes nya lägenhet är 230 kvadratmeter stor och fördelad på fem rum. Den har också ett tornrum med utsikt åt tre olika väderstreck. Utsikten beskrivs också som Stockholms allra bästa.

Enligt tidningen har lägenheten också ett badutrymme med bastu, en kungsbalkong och terrass samt öppen spis och kakelugn.

Hur mycket Robyn fick betala för det hela är inte känt, men Expressen skriver att månadsavgiften är 9 213 kronor.

Bild: TT

En möbelskatt hemma hos ägarna av Sveriges finaste möbelföretag