Shalony van Stralendorff och en ost

Shalony van Stralendorffs vardagsnära favoriter

Textildesignern och medgrundaren av livsstilsföretaget Bonnibonnes intressen är lika delar foraging, fotografi och form.

Annons
 

»Ett köksredskap som jag använder i stort sett varje dag. Osthyveln är närproducerad av skandinavisk masurbjörk. Skön för både handen och ögat! Formad av Bonnibonne och handsvarvad i Västernorrland av Björn Enqvist.« Hyveln är producerad av Bjørklund. 400:- på Bonnibonne.

rislampa
 

»En klassisk rislampa med en säregen minimalistisk form. Jag har haft den i flera år och tycker den är lika visuellt tilltalande som när jag köpte den. Den är som finast nu när sommarljuset lyser upp den på kvällarna. Då associerar jag den med en japansk luftballong i förtrollande kvällsljus.« Lampan är tillverkad i Japan och designad av Edward Barber och Jay Osgerby för Hotaru. 2  900:-.

Annons
silverring
 

»Jag är inte särskilt ombytlig med mina smycken men jag har några stående favoriter. Denna är från All blues (reklamlänk)och används flitigt.« 2  000:-.

ost
 

»Malin Kumberg på Ådala mikromejeri i Skåne har tillverkat denna fantastiska ost. Hennes ystade kreationer är en fröjd för både öga och gom. Ett genuint hantverk!« Ådala gård.

Annons
Älgört
 

»Älggräs är en av mina favoritörter i det vildplockade skafferiet. Det innehåller salicylsyra och är ett naturligt aspirin. Ett lättillgängligt ogräs där smaken påminner om bittermandel med toner av vanilj. Överraskande gott!«

Läs mer:
Elsa Billgren skriver livsstilsbok om Gotland

Kika in i formgivaren Åke Axelssons ateljé – folkhemmets inredningsarkitekt

Publicerat 17 september 2020
Annons