Sofia Woods lägenhet i enskede är till salu

Genom Sofia Woods böcker och instagram har vi kunnat följa med på en kulinarisk resa. Vi har också fått små glimtar från hennes kök och hem i Enskede – som nu ligger ute till försäljning.

Annons
7 sätt att inreda med julbelysning
7 sätt att inreda med julbelysning
0:50

Hon har verkligen gjort sig ett namn inom både kokboksvärlden, inredningsvärlden och influencervärlden. Genom kameralinsen har man kunnat följa Sofia Wood och hennes matlagning i hemmet, en köksbänk som många nu kanske känner igen uppifrån. Och det där köket där så mycket kulinarisk magi skett kan nu bli ditt. Sofia Woods sexrummare i Enskede ligger nu ute till försäljning.

Vid en lummig innergård i Enskede ligger Sofia Woods lägenhet där hon bor tillsammans med sin familj. I en intervju med ELLE har Sofia tidigare berättat att området var hennes drömboende innan hon flyttade till Stockholm, en dröm som sedan slog in. Nu ska hon dock lämna det som varit hennes drömmars område.

Sofia Woods lägenhet i Enskede
Sofia Wood drömde en gång om att flytta till just den här innergården. Nu ska hon flytta därifrån.  

Lägenheten är bohemisk och naturnära, fylld med färg, liv och grönska precis utanför fönstren. Trots anno 1921 är lägenheten välplanerad och köket renoverades 2017 – kanske har ni sett det stilfulla köket via Sofia Woods kanaler?

Annons

I övrigt finns det fem sovrum, ett stort och rymligt vardagsrum och även två badrum. Ett hem som är perfekt för en större familj som vill bo naturnära men ändå ha nära tillgång till Stockholms stadspuls. Alldeles i närheten av fastigheten ligger den världsarvslistade Skogskyrkogården.

Sofia Woods lägenhet i Enskede är till salu
Likväl som Sofia Wood tagit naturen i sitt hem går den att skönja strax utanför fönstren.  
Sofia Wood säljer sin lägenhet
Väggarna kläs av ljusa toner.  
Hemma hos Sofia Wood
Hemma hos Sofia Wood är det bohemiskt naturnära.  
Annons

Golven är slipade original-plankgolv och det är fönster ut mot båda väderstreck, utan direkt insyn tack vare naturen precis utanför. Tack vare fönster på båda sidor erbjuds ett generöst ljusinsläpp. Området där fastigheten är belägen är omgiven av flera hus från 20-talet, som Sofia Wood beskrivit det för ELLE:

– När jag kom hit första gången tyckte jag det var som Bullerbyn, det påminde mig om området där jag växte upp, lite bohemiskt med kulturhistoriska kvarter.

Den välplanerade familjelägenheten på 88 kvadratmeter ligger ute för ett utgångspris på 6 000 000 kr och här kan du läsa mer om boendet.

Hemma hos Sofia Wood
Det välkända köket hemma hos Sofia Wood.  
Annons
Hemma hos Sofia Wood
Det är i Sofia Woods kök vi så ofta fått följa hennes kulinariska skapande.  
Hemma hos Sofia Wood
Vackra detaljer i Sofia Woods lägenhet i Enskede.  
Hemma hos Sofia Wood
Hela lägenheten i Enskede genomsyras av milda toner i olika färger.  
Annons

Läs mer:

Kung Gustaf VI Adolfs vackra våning i Uppsala till salu

Ombyggda skolan med anor från 1930-talet på Söderslätt – till salu

Duka upp med proffset Sofia Wood

Publicerat 26 november 2020
Annons