Allt om Sommar med Ernst 2021 i Skåne

Allt om Sommar med Ernst 2021 i Skåne

Sommar med Ernst är tillbaka i ny tappning! I år får Ernst hjälp med sin renovering av fem svenska kändisar och först ut är Sanna Nielsen. Här är allt vi vet om det nya konceptet.

Annons
DIY: Så binder du en vacker krans till dörren
DIY: Så binder du en vacker krans till dörren
2:19

I ett gammalt strandhus utanför Kristianstad skapas just nu magi. I årets säsong av Sommar med Ernst har Ernst Kirchsteiger nämligen antagit utmaningen att rusta upp ett nergånget skånskt fiskartorp. Inspelningen av åtta nya avsnitt är i skrivande stund i full gång.

» Jag längtar efter att få förvandla det här huset på stranden vid havet! Ett hus som vid första anblicken inte ser så inspirerat ut, men som ropar efter kärlek och omtanke. Jag vet att den här platsen kommer att bli en pärla, som en skimrande snäcka i sanden. När fönster och dörrar står öppna så ska det kännas som att en kritvit sångsvan ska kunna flyga rakt igenom huset « säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande inför premiären.

Ny säsong av Sommar med Ernst 2021 i Skåne
Längst med strandkanten i Skåne spelas nya säsongen av Sommar med Ernst just nu in.  

Sommar med Ernst - årets location

I en intervju avslöjar Ernst att årets location är en av favoritplatserna genom alla tider.

Annons

» Det här är verkligen ett annorlunda hus och en annorlunda plats. Det är en av de absolut vackraste platserna vi spelat in på och man har havsbrus i öronen konstant där. Själva huset är ganska litet och har två huskroppar. Det är ett äldre fiskartorp men så byggde de ut huset på 70-talet, en ganska okänslig utbyggnad som är ganska stor « säger Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet.

Nytt koncept med fem gäster

Den trettonde säsongen av programmet kommer att bjuda på en hel del nyheter. Nytt för i år är att Ernst kommer att gästas av fem folkkära profiler.

» Det känns otroligt spännande att Ernst ska få renovera ytterligare ett hus från grunden men att han nu också får göra det tillsammans med gäster. Fem kända profiler får i årets säsong möjligheten att prata om sin relation till sommaren samtidigt som de hjälper Ernst med att fixa och laga mat i huset. Vi tror att gästerna kommer att bidra med mycket glädje till programmet där samtalet och sommaren kommer vara i första rummet « säger Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet.

Annons

Gästerna kommer att hjälpa Ernst med allt från matlagning, trädgårdsarbete och renovering. Då inspelningarna fortfarande pågår är gästlistan ännu hemlig. Men det står klart att Sanna Nielsen kommer att vara först med att hjälpa Ernst i strandhuset, vilket kommer att sändas i avsnitt två av programmet.

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen gästar nya säsongen av Sommar med Ernst.  

Ernst ger några ledtrådar om sina hemliga gäster.

» Det är folk i olika åldrar. Vissa kände jag inte ens till men de visade sig vara jättestora på sina håll. Det är en ung människa som jobbar med något helt annat än mig och det är en äldre person som gjort stora avtryck i Sverige « säger han till Aftonbladet.

Ännu en nyhet: Ernsts bästa sommarmat

Under årens gång har Ernst lagat en hel del smarrig mat. I år kommer ett extra avsnitt att ägnas helt åt Ernst många rätter som han lagat genom åren. I Ernsts bästa sommarmat utlovas allt från fisk och grillat till söta desserter i ett helt avsnitt tillägnat härlig sommarmat.

Vilket datum har Sommar med Ernst premiär?

Sommar med Ernst har säsongspremiär torsdag 24 juni på TV4. Men serien går även att streama på C More och TV4 Play.

När Sommar med Ernst har sänt sitt sista avsnitt får tittarna följa med på Ernst matresa genom åren i Ernsts bästa sommarmat som ar premiär torsdagen den 19 augusti på TV4, TV4 Play och C More.

Annons