Missionskyrka i Lingbo

Gammal missionskyrka till salu – kika in

Vackra fönster, fenomenal takhöjd och en fantastisk rymd. Nu kan den unika byggnaden, som tidigare var en missionskyrka, bli din!

Annons

Den tidigare Missionskyrkan i idylliska Lingbo har redan över 12 000 visningar på Hemnet – och vi kan förstå varför! Kyrkobyggnaden från 1902 bjuder på ett vackert ljusinsläpp, stora öppna ytor och fantastiska originaldetaljer.

Kyrkan ligger bara 650 meter från sjön Lingan – och från fönstren i lägenheten på övervåningen kan du blicka ut över vattnet. Nu är den charmiga kyrkobyggnaden till salu och ligger ute till ett utgångspris på 1,25 miljoner kronor.

Kyrka till salu
 

Kyrkobyggnaden har en boarea på 60 kvadratmeter med tre rum, varav två är sovrum. Utöver det finns en biarea på 228 kvadratmeter och en stor trädgård på hela 1252 kvadratmeter.

Annons

Titta in i den vackra kyrksalen

På entréplan ligger den magnifika kyrksalen, med ett charmigt trägolv och bevarade altare och läktare. Från de stora dekorativa fönstren strömmar ljuset in över de öppna ytorna. Sara Molin, som är ansvarig mäklare vid Fastighetsbyrån Ockelbo/Sandviken, lyfter fram salen som det mest unika med huset.

Kyrkosal till salu
 

Kyrksalen kan användas som ett sällskapsutrymme, men har också potential för den som har visioner om att bedriva någon form av verksamhet. Då kan den anrika salen bli en perfekt lokal – även om det kan innebära en del arbete för att anpassa byggnaden efter nya funktioner.

Annons
Kyrka Hemnet
 

– För att använda kyrkosalen till något annat behöver man ändra användningen av byggnaden och troligen även ändra detaljplanen vilket kan vara lite tidskrävande, säger Sara Molin.

Gammal kyrka
 

– Köparen kommer troligtvis vara någon som uppskattar äldre byggnader och som är intresserad av byggnadsvård. Det hade varit kul om det blir någon som vill driva någon typ av verksamhet, fortsätter Sara Molin.

Annons
Gammal kyrkobyggnad
 

Den mindre salen på entréplan används i dag som ett allrum. Rummet har ett rejält trägolv, stora fönster och en mysig kamin. På våningsplanet finns också kök och ett mindre badrum.

Kika in i lägenheten med sjöutsikt

Bostadslägenheten en trapp upp beskriver Sara Molin som charmig och hemtrevlig. Från fönstren på övervåningen har du utsikt mot sjön och de omkringliggande pittoreska markerna.

Lägenhet med sjöutsikt
 

Där finns två kök, två sovrum och ett badrum – och en trappa upp finns en vindsvåning med förvaringsutrymme och sommarrum.

Vindsvåning
 

Se hela annonsen här.

Publicerat 08 juni 2022
Annons