Missionskyrka i Lingbo

Peter Petrowskij

Skolan från sekelskiftet som fick nytt liv
1:07

Efter reklamen: Skolan från sekelskiftet som fick nytt liv

(1:07)

Slå på ljud

Den tidigare Missionskyrkan i idylliska Lingbo har redan över 12 000 visningar på Hemnet – och vi kan förstå varför! Kyrkobyggnaden från 1902 bjuder på ett vackert ljusinsläpp, stora öppna ytor och fantastiska originaldetaljer.

Kyrkan ligger bara 650 meter från sjön Lingan – och från fönstren i lägenheten på övervåningen kan du blicka ut över vattnet. Nu är den charmiga kyrkobyggnaden till salu och ligger ute till ett utgångspris på 1,25 miljoner kronor.

Charmig missionskyrka till salu – se bilderna!

Kyrka till salu
Peter Petrowskij

Kyrkobyggnaden har en boarea på 60 kvadratmeter med tre rum, varav två är sovrum. Utöver det finns en biarea på 228 kvadratmeter och en stor trädgård på hela 1252 kvadratmeter.

Missionskyrka till salu
Peter Petrowskij

Kika in i Gotlands mest unika prästgård: ”Huset tog mig med storm”

Titta in i den vackra kyrksalen

På entréplan ligger den magnifika kyrksalen, med ett charmigt trägolv och bevarade altare och läktare. Från de stora dekorativa fönstren strömmar ljuset in över de öppna ytorna. Sara Molin, som är ansvarig mäklare vid Fastighetsbyrån Ockelbo/Sandviken, lyfter fram salen som det mest unika med huset.

Kyrkosal till salu
Peter Petrowskij

Kyrksalen kan användas som ett sällskapsutrymme, men har också potential för den som har visioner om att bedriva någon form av verksamhet. Då kan den anrika salen bli en perfekt lokal – även om det kan innebära en del arbete för att anpassa byggnaden efter nya funktioner.

Kyrka Hemnet
Peter Petrowskij

– För att använda kyrkosalen till något annat behöver man ändra användningen av byggnaden och troligen även ändra detaljplanen vilket kan vara lite tidskrävande, säger Sara Molin.

Gammal kyrka
Peter Petrowskij

– Köparen kommer troligtvis vara någon som uppskattar äldre byggnader och som är intresserad av byggnadsvård. Det hade varit kul om det blir någon som vill driva någon typ av verksamhet, fortsätter Sara Molin.

Gammal kyrkobyggnad
Peter Petrowskij

Den mindre salen på entréplan används i dag som ett allrum. Rummet har ett rejält trägolv, stora fönster och en mysig kamin. På våningsplanet finns också kök och ett mindre badrum.

Unik lägenhet i kyrka
Peter Petrowskij
Original trägolv
Peter Petrowskij

120 år gammal prästgård till salu i Skåne – se bilderna!

Kika in i lägenheten med sjöutsikt

Bostadslägenheten en trapp upp beskriver Sara Molin som charmig och hemtrevlig. Från fönstren på övervåningen har du utsikt mot sjön och de omkringliggande pittoreska markerna.

Lägenhet med sjöutsikt
Peter Petrowskij

Där finns två kök, två sovrum och ett badrum – och en trappa upp finns en vindsvåning med förvaringsutrymme och sommarrum.

Vindsvåning
Peter Petrowskij

Se hela annonsen här.