Uteserveringar i Stockholm

Uteserveringar att besöka i Stockholm – vi guidar

Ska du tillbringa sommaren i storstaden? Här listar vi 17 härliga uteserveringar i Stockholm som du inte får missa!

Annons
Här är de bästa uteserveringarna
Här är de bästa uteserveringarna
2:07

Under sommaren finns det nog få saker som slår en soldränkt uteservering, med vacker utsikt och god mat och dryck. Men du behöver inte åka utomlands för att få den där perfekta sommarkänslan!

Här listar vi härliga uteserveringar i Stockholm, som är perfekta under en staycation eller för en afterwork under sommaren.

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel
 

På halvön Blaiseholmen i centrala Stockholm ligger det personliga livsstilshotellet Lydmar Hotel, beläget mellan Grand Hotel och Nationalmuseum – med strömkajen till granne. Byggnaden kallas för Edelstamska huset och fick sitt nuvarande vackra utseende på 1800-talet. Pation framför hotellet bjuder på musik, drinkar och fantastiska vyer över vattnet och bort mot Gamla stan och är mycket populär för afterwork.

Annons

Vill du sitta mer avskilt och kanske även ta dig en matbit? Hur låter en dold fransk trädgård, med en porlande fontän? Två trappor upp finner du nämligen Lydmar Hotels charmiga terrass där lunch, middag och dryck kan avnjutas dagligen från maj till september. Läs mer här.

Ett Hem

Ett Hem
 

I Lärkstaden på Östermalm finner du det hemtrevliga boutiquehotellet Ett Hem, som är allt annat än vanligt. Lyxhotellet är nämligen ett tidigare bostadshus som ägaren Jeanette Mix och inredaren Ilse Crawford varsamt gett nytt liv till. Ett Hem är både inrett och utformat för att kännas som just ett hem, där hotellgästerna kan göra lite som de vill – såsom att själva gå och ta mat och dryck i köket.

Annons

I den lummiga trädgården kan hotell- och restauranggäster som bokat bord i förväg njuta av lokalproducerad mat från en meny som bestäms på morgonen, där bra råvaror står i fokus. Till maten erbjuds väl utvalda champagner och viner. Här kan du läsa mer.

Bar Agrikultur

Bar Agrikultur
 

Efter en renovering har Bar Agrikultur, vid Nytorget på Södermalm, äntligen slagit upp portarna igen till både restaurang och uteservering. I den kombinerade minirestaurangen och ginbaren serveras kreativa och vackra rätter – självklart med utsökt gin till. Du känner säkert igen deras fotogeniska gurkrätt!

På Bar Agrikultur kan du verkligen vänta dig en matupplevelse utöver det vanliga och som ett kvitto på det har restaurangen tilldelats en Bib Gourmand av Michelinguiden. Du kan läsa mer här.

Annons

Hallwylska Restaurang

Hallwylska Restaurang
 

Mitt emot Berzelii park, ett stenkast från Nybrokajen, ligger Hallwylska palatset – idag Hallwylska museet. Huset, som började byggas 1893, ritades av arkitekt Isak Gustaf Clason. Fasaden är inspirerad av renässansbyggnader, medan huset inreddes med en blandning av 1600- och 1700-talsstilar.

Hallwylska Restaurangen slog upp sina portar 2015 och den vackra innergården har blivit en populär destination sedan dess. Efter en tur i det kulturhistoriska museets vackra miljöer kan du slå dig ner i trädgården, innesluten av den storslagna fasaden. På sommarens regniga dagar finns också sittplatser i ett glashus på gården. Läs mer på hemsidan.

Annons

Rosendals trädgård

Idylliska Rosendals trädgård ute på Djurgården är inte bara värt ett besök på grund av den vackra växtligheten, utan har även ett fantastiskt trädgårdskafé. Här finns sittplatser både i växthuset, på uteserveringen och i den frodiga fruktträdgården. I trädgårdskafét fokuseras det på hantverk och hållbarhet. När säsongen tillåter kommer råvarorna från den egna trädgården eller från ekologiska gårdsproducenter, medan bröd och bakverk bakas för hand i det egna vedugnsbageriet.

Av det bröd som blir över bryggs Rosendals brödöl tillsammans med Stockholm Brewing Co. Utöver det erbjuds biodynamiska och ekologiska viner samt egna alkoholfria drycker såsom lemonad och rabarbersaft. Här kan du läsa mer.

Orangeriet

Orangeriet
 

Du hittar cocktailbaren Orangeriet längs med Norr Mälarstrand på Kungsholmen. Här är stämningen stimmig, musiken livlig och miljön varm och välkomnande. Den charmigt inredda uteserveringen bjuder på en magisk utsikt över glittrande Riddarfjärden och luften fylls av dofter från den rustika italienska matlagningen. Det är inte svårt att förstå varför Orangeriets drop in-platser snabbt fylls en solig eftermiddag. Orangeriet är också ett utmärkt ställe för hundägaren! På hemsidan kan du läsa mer.

Annons

Schmaltz bar & delicatessen

Schmaltz bar & delicatessen uteservering
 

Ett stenkast från Östermalmstorg finner du Schmaltz Bar & Delicatessen, ett hål i väggen i en vacker sekelskiftesfastighet. På Schamltz kan du beställa aptitretande drinkar, väl utvalda viner samt snacks och mat, inspirerade av både det svenska och europeiska köket såväl som delikulturen i New York. Här hittar du bland annat rökt fisk, patéer och charkuterier på menyn. På varma sommardagar slår vi oss gärna ner på den inbjudande uteserveringen ut mot gatan! Här kan du läsa mer.

Blique by Nobis

Arc Rooftop
 

I Vasastaden ligger Blique by Nobis – designhotellet med den fantastiska takbaren Arc Rooftop. Där kan du äta mat från olika delar av Asien, dricka sake och drinkar samt njuta av den magiska 360 graders vyn över Stockholm. Kan du inte få nog av takbarer även under de kallare säsongerna så har du hittat rätt! Arc håller nämligen öppet även under vinterhalvåret. Då tänder de värmelampor och erbjuder värmande drinkar i takbaren. Läs mer på hemsidan.

Annons

Vina

Vina
 

På en bakgata på Södermalm gömmer sig pärlan Vina. Med en dynamisk vinlista, goda snacks och varierande meny anpassad efter säsong och tillgång, är Vina ett riktigt kanonställe för såväl middag som afterwork. På uteserveringen kan du värma dig i solen med ett svalkande glas. Här kan du läsa mer.

The Sparrow Hotel

Sparrow Hotel uteservering
 

Lyxhotellet The Sparrow Hotel, i hjärtat av Östermalm, är en fröjd för ögat. Sekelskifteshuset är färgglatt, varmt och romantiskt inrett – och för tankarna till Frankrike. I boutiquehotellet finns både bistro och en härlig parisisk vinbar. Under sommaren kan du ta dig en matbit och ett glas franskt vin på uteplatserna.

Annons

När du besöker The Sparrow Hotel får du inte heller missa Le Garden – hotellets vackra innergård. Där serveras törstsläckare under sommarkvällarna. Läs mer här.

Mälarpaviljongen

Mälarpaviljongen
 

På Mälarpaviljongens flytande ponton kan du avnjuta lunch och middag såväl som drinkar, vin och öl – så nära Mälarens gnistrande vatten som man kan komma. Efter en tur längs Norr Mälarstrands strandpromenad kan du sätta dig ner och blicka ut över Mälarpaviljongens grönskande trädgård, båtarna som seglar genom Riddarfjärden eller mot silhuetten av Södermalm på andra sidan sjön. Läs mer här.

Bleck

Bleck
 

Under sommaren 2015 slog Bleck upp dörrarna till en gammal redskapsbod för parkarbetare, belägen i Lilla Blecktornsparken på Södermalm. Nu är Bleck en stor favorit för många stockholmare och det är ständigt liv och rörelse på den soldränkta uteserveringen. Här kan du äta små- och mellanrätter med inspiration från hela världen och dricka både klassiskt vin och naturvin.

Annons

Har du barn eller hund du vill ta med dig ut? Bleck är ett utmärkt ställe för hela familjen! Här kan du läsa mer.

Dramatenterrassen

Ovanför ingången till den Kungliga Dramatiska Teatern, eller “Dramaten”, ligger eleganta Dramatenterrassen, med med utsikt mot vattnet, Nybrokajen och Strandvägen. Här är läget svårslaget med närheten till teaterscenen, de vackra vyerna och den strålande solen som skiner över terrassen.

På Dramatenterrassen serveras både mat och dryck under hela dagen – och den som söker en festligare stämning kan ta sig en drink på terrassen under en av sommarkvällarna då DJ:s spelar på uteserveringen. Läs mer här.

Nofo Hotel

Nofo Hotel
 

Nofo Hotel på Södermalm kan lätt förknippas med de karakteristiska hotellrummen med olika koncept, inredda med inspiration från resmål världen över. Men kände du till deras vinbar? Där serveras mellanrätter med fokus på säsong att dela på – samt vin och drinkar med det där lilla extra! Under sommaren öppnar de upp sin soliga gård, som också förgylls av tonerna från DJ:s på onsdagar. Läs mer på hemsidan.

Annons

Urban Deli Sveavägen

Urban Deli Sveavägen
 

På det nionde våningsplanet på Sveavägen 44 sträcker Urban Delis takbar Takparken ut sig. Från den populära baren har du milsvid utsikt över hela staden och atmosfären är både avslappnad och festlig. Från cocktailbaren Höjden kan du beställa klassiska såväl som uppfinningsrika och nytänkande drinkar. Här kan du läsa mer.

Winery Rooftop Terrace

The Winery
 

Winery Rooftop Terrace ligger på taket av the Winery Hotel i Solna och har listats som en av de bästa takbarerna i världen, både av australiska Vogue och Forbes Magazine. Det här är en takbar som passar vinälskaren, som söker efter en internationell standard på hemmaplan! Du kan läsa mer om utmärkelserna här.

Annons

Under sommarhalvåret har vinbaren på taket öppet och serverar hantverksviner från The Winerys egna vingård, samt italienska plockrätter. Här har du utsikt över takåsarna och kan blicka ut mot Brunnsviken och Hagaparken. På takbaren finns även en uppvärmd pool som hotellgäster kan använda året om. Läs mer här.

Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen
 

Mosebacke är en del av Södra Teatern – och Mosebacketerrassen är en mycket omtyckt högt belägen terrass, med en strålande utsikt över bland annat Mälaren och Gröna Lunds åkattraktioner på andra sidan vattnet. Här är stämningen avslappnad och du sitter på enkla bänkar, med fördel i en gyllene kvällssol. Du kan läsa mer här.

Annons