Soho House Stockholm

Soho House

Video: Höstens stora inredningstrender
0:44

Efter reklamen: Video: Höstens stora inredningstrender

(0:44)

Slå på ljud

I juli öppnade Soho House i Köpenhamn och nu tar medlemsklubben även mark i Sverige.

Stockholmshotellet blir den andra anläggningen i Skandinavien – och till vintern 2022 förväntas elitklubben slå upp portarna till vackra trefaldighetskyrkan på Majorsgatan, ett stenkast från Östermalmstorg.

Kyrka renoverades till vackert hem – kika in

Kika in i Soho House Stockholm – en magnifikt renoverad kyrka

Nu har Soho House släppt de första bilderna på interiören i den renoverade kyrkan – och Stockholmshotellet är verkligen någonting för arkitekturentusiasten!

Kyrkan, som uppfördes i slutet på 1800-talet, är byggd i nygotisk stil. Den har traditionellt gotiska element som rosettfönster, kryssribbvalv och en imponerande höjd, men en mer modern planlösning.

Det röda tegelhuset med dekorativa stendetaljer förblir detsamma till det yttre, men interiören har fått ett spännande lyft. Även om kyrkans karaktäristiska drag och originaldetaljer bevarats även på insidan, har Soho House också satt sin prägel på byggnaden och förvandlat den till någonting helt annat.

Soho House Stockholm
Soho House

Interiören går i Art Deco-inspirerade toner och inredningen är klassisk med skandinaviska influenser.

Mönster av den svenska designern Cathy Nordström och noga utvald konst av svenskbaserade konstnärer kombineras med internationell lyx. Svenska klassiker och vintagemöbler tar också plats i den intressanta mixen.

Gammal missionskyrka till salu – kika in

Mat och dryck i Soho House Stockholm

I nya Soho House Stockholm kommer det läggas stor vikt vid mat och dryck. Utöver medlemsklubbens signaturrätter kommer det också serveras autentisk norditaliensk mat i Club Cecconi’s på nedervåningen.

Soho House Stockholm
Soho House

För en lugnare och mer intim miljö har Soho House också inrett ett bibliotek, likt DUMBO House i New York. Kort sagt, en stilla oas mitt i storstadens puls.

Se också: Marie Olsson Nylander om jobbet som inredare och att bemöta folks tycke och smak
1:39

Efter reklamen: Se också: Marie Olsson Nylander om jobbet som inredare och att bemöta folks tycke och smak

(1:39)

Slå på ljud