Soho House Stockholm

Nu öppnar lyxhotellet Soho House i Stockholm – i en gammal kyrka

Exklusiva Soho House öppnar i Stockholm i vinter – och medlemsklubben har renoverat anrika trefaldighetskyrkan till ett stilfullt lyxhotell. Se de första bilderna här!

Annons
Video: Höstens stora inredningstrender
Video: Höstens stora inredningstrender
0:44

I juli öppnade Soho House i Köpenhamn och nu tar medlemsklubben även mark i Sverige.

Stockholmshotellet blir den andra anläggningen i Skandinavien – och till vintern 2022 förväntas elitklubben slå upp portarna till vackra trefaldighetskyrkan på Majorsgatan, ett stenkast från Östermalmstorg.

Kika in i Soho House Stockholm – en magnifikt renoverad kyrka

Nu har Soho House släppt de första bilderna på interiören i den renoverade kyrkan – och Stockholmshotellet är verkligen någonting för arkitekturentusiasten!

Kyrkan, som uppfördes i slutet på 1800-talet, är byggd i nygotisk stil. Den har traditionellt gotiska element som rosettfönster, kryssribbvalv och en imponerande höjd, men en mer modern planlösning.

Annons

Det röda tegelhuset med dekorativa stendetaljer förblir detsamma till det yttre, men interiören har fått ett spännande lyft. Även om kyrkans karaktäristiska drag och originaldetaljer bevarats även på insidan, har Soho House också satt sin prägel på byggnaden och förvandlat den till någonting helt annat.

Soho House Stockholm
 

Interiören går i Art Deco-inspirerade toner och inredningen är klassisk med skandinaviska influenser.

Mönster av den svenska designern Cathy Nordström och noga utvald konst av svenskbaserade konstnärer kombineras med internationell lyx. Svenska klassiker och vintagemöbler tar också plats i den intressanta mixen.

Annons

Mat och dryck i Soho House Stockholm

I nya Soho House Stockholm kommer det läggas stor vikt vid mat och dryck. Utöver medlemsklubbens signaturrätter kommer det också serveras autentisk norditaliensk mat i Club Cecconi’s på nedervåningen.

Soho House Stockholm
 

För en lugnare och mer intim miljö har Soho House också inrett ett bibliotek, likt DUMBO House i New York. Kort sagt, en stilla oas mitt i storstadens puls.

Se också: Marie Olsson Nylander om jobbet som inredare och att bemöta folks tycke och smak
Se också: Marie Olsson Nylander om jobbet som inredare och att bemöta folks tycke och smak
1:39
Annons