trädgård

7 tips för en blomstrande trädgård

Även om våra trädgårdar inte blomstrar just nu så gör våra drömmar och idéer det desto mer. Här är sju tips för det stundande utelivet.

Annons

Boken Min skogsträdgård

Min skogsträdgård av Marika Delin.
I Marikas bok tipsar hon om de bästa växterna, materialen och lägena för att lyckas med en vacker trädgård.  

Nybyggt hus på en naturtomt och kli i odlingsfingrarna? Marika Delin inspirerar oss att skapa en inbjudande och vacker trädgård i samklang med naturen. I boken Min skogsträdgård – Strilande ljus, vandrande skugga tipsar hon om de bästa växterna, materialen och lägena för att lyckas. Vi får även lära oss vilka höns som värper de vackraste äggen och hur man skapar en äng på ett hustak. Boken ges ut av Natur & Kultur, 299:-.

Annons

Trädgårdsförkläde från Fiskars

Trädgårdsförkläde från Fiskars.
Maria Korkeila har designat detta trädgårdsförkläde från Fiskars.  

När det äntligen är dags att plantera ut alla förkultiverade annueller, grönsaker och dahlior så tar vi gärna på oss det här smarta trädgårdsförklädet från Fiskars i design av Maria Korkeila. 1 200:-.

Krickelin ger ut en personlig bok

Livskraft från trädgård och hav av Krickelin.
Kristin delar med sig av flera av hennes glädjeämnen i denna personliga bok.  

Kreatören Kristin Lagerqvist, även känd som Krickelin, ger ut en personlig bok där hon delar med sig av sina glädjeämnen i livet: trädgård, havsbad och keramik. Det är en inspirerande bok som är full av projekt men utan pekpinnar. Bland annat får man lära sig hur man växtfärgar, odlar med tång och inreder en egen keramikstudio. Krickelins livskraft – från trädgård och hav, 189:-, The book affair.

Annons

Växtriket - ett år med Bosse Rappne på Slottsträdgården Ulriksdal

Växtriket årstiderna på Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne.
Bosse Rappnes bok är full med inspirerande bilder från den vackra trädgården.  

Den som älskar att besöka handelsträdgården i Ulriksdal lär inte bli besviken på Växtriket – ett år med Bosse Rappne på Slottsträdgården Ulriksdal. Boken är full av inspirerande bilder från den vackra trädgården och otroligt matnyttiga tips för alla som vill lyckas med sin trädgård. Ges ut av The book affair, 235:-.

Stilrena trädgårdsredskap

Trädgårdsredskap av By Benson.
Stilrena trädgårdsredskap hittas hos By Benson.  

By Benson gör stilrena trädgårdsredskap i svart och beige för trädgårdsägare som inte vill se illgula slangar, blå sekatörer eller röda krattor utslängda på gräsmattan. Redskapsset, 495:-.

Annons

Emily Bratt - blomsterkonstnär

En annan slags trädgård av Emily Bratt.
I Emily Bratts bok inspireras läsaren med färg och form för en fin trädgård.  

Trädgårdsmästaren Emily Bratt kan nog kallas blomsterkonstnär. I hennes bok En annan slags trädgård översköljs läsarna av inspiration, färg och form. Boken lär oss göra fantastiska blomsterarrangemang av sådant vi kan odla i vår trädgård samt sådant som hittas i det vilda. Boken ges ut av Polaris fakta, 239:-.

Snygg i trädgården

Tröja från Teurn.
Tröjan Natalia kommer gör så att man känner sig snygg i trädgården.  

Jo då – man kan vara snygg i trädgården. Tröjan Natalia är i tjock alpaca bouclé-ull och har läderpatches över axlarna. 9 495:-, Teurn.

Publicerat 14 mars 2022
Annons