Grand Designs Sverige Säsong tre – Söker nya projekt

Vi förälskade oss helt i första säsongen av Grand designs Sverige, vi längtar efter den andra och nu står det till och med klart att det blir en säsong tre!

Annons

Videon kunde inte hittas

Det brittiska tv-programmet om magnifika byggen, Grand designs, har sannerligen varit en succé och i oktober 2020 kom den fantastiska nyheten att programmet skulle komma till Sverige. Sagt och gjort gick Grand designs Sverige av stapeln den 16 november 2020. Med arkitekturkännaren Mark Isitt i spetsen fick vi under sex avsnitt följa med till spektakulära byggen runt om i Sverige.

Vi förkovrade oss totalt i allt som har med programmet att göra, vi fick dessutom en liten inblick i programledaren Mark Isitts hem i Köpenhamn. Vi tog även ett djupdyk ned i två av avsnitten.

Grand designs Sverige säsong 1

Det femte avsnittet av Grand designs Sverige tog plats ute på Lidingö och byggprojektet gick under arbetsnamnet "det blygsamma palatset", utåt sett skulle huset smälta in i den täta villabebyggelsen – medan insidan skulle bjuda på exklusiva lösningar och en maxad inredning. Arkitekten bakom bygget är Ariel Ramirez, som enligt Mark Isitt lyckades fantastiskt bra med.

Arkitekturritad villa på Lidingö i Grand designs Sverige avsnitt fem
Villa J på Lidingö ritades av arkitekten Ariel Ramirez. Foto ESNY  

Utåt sett beskrev programledaren Mark huset som en ganska reslig låda på tre våningar, men som erbjuder en terass à la Great Gatsby och en stor öppen spis. Beställaren hade sedan tidigare ett rätt så spektakulärt hus som senare såldes till Isabella Löwengrip för en förmögenhet.

Annons

I avsnitt sex har programmet rört sig nedåt i landet till Bohuslän där ett hus ritat av Gert Wingårdh skulle upprättas. Förebilden till huset är ett av Wingårdhs mest kända hus – nämligen Villa Kristina. Paret från östgötaslätten fick spränga ner huset i berggrunden precis vid havets kant, något som visade sig vara en utmaning. Resultatet: programmets dyraste hus – ett atruimhus med magiskt ljusinsläpp, och en utsikt att avundas.

Gert Wingårdh är arkitekten bakom villan i Bohuslän i Grand designs avsnitt sex
Atriumhuset i Torslanda borrar ner sig i en klippskreva och bjuder på en hisnande utsikt.  

Grand designs Sverige säsong 2 och 3

Vi har dessutom fått veta av den eminente programledaren Mark Isitt att säsong två just nu är i sista fas av inspelning – och som vi längtar. Tv-serien som sänds på TV4 och TV4 Play verkar mer eller mindre gått hem hos publiken och nu står det klart att det ska bli en tredje säsong.

Annons

Är du kanske en person som har ett magiskt, utmanande bygge på gång? Perfekt, för nu söker nämligen Grand designs Sverige nya projekt att filma inför den tredje säsongen – tipsa eller sök in till programmet här.

Annons