Annons

Annons

Här är nya knepet som ska locka fler till lägenhetsvisning


Här är nya knepet som ska locka fler till lägenhetsvisning

Den nya bostadssajten Nooks startades med målsättningen att lugna ner bostadsmarknaden genom att minska budkrigen. Nu skapar de världens första bostadsannons med endast rörliga gif-bilder.

Vi har sett många innovativa grepp från olika mäklarfirmor som velat skapa nya upplevelser för lägenhetsspekulanter. Bland annat kan vi i dag gå på 3d-visning, se filmer eller se en live-visning via telefonen även om du inte är på plats.

Annons

Nooks har precis lanserat något som inte alls är särskilt nytt rent tekniskt, men däremot aldrig har använts i bostadsannonser på det här sättet. De har gjort världens första annons helt med gif:ar, eller rörliga bilder.

Läs mer: Här är det svenska bostadsprojektet som utsetts till Europas bästa

ezgif.com-resize (1)

– Gif:ar är ett grepp som är gillat och eftersom det adderar rörelse så kan vi få fram mer av hemmet. Vissa av bilderna har vi med bara för att de är fina, men vissa av dem kan visa sånt som man kanske inte ens hinner med att se under en visning, säger Philip Marthinsen, en av grundarna av Nooks.

– Som skåp som öppnas, hur det tänds och släcks och ser ut i olika ljus.

Läs mer: Frida sålde sin lägenhet genom nya sajten Nooks – så gick det till

ezgif.com-resize (2)

Här kan du se hela annonsen till lägenheten på Maria Prästgårdsgata.

Vad är fördelen med gif:ar jämfört med film?

– Vi ville addera ett lekfullt element men där det ändå finns en mening med det. Vi har diskuterat film också men det är svårt att få det riktigt bra, och så tycker vi egentligen inte att film adderar så mycket. Det känns lite matt när man bara sveper med en kamera. Med gif:ar kan du välja precis vilka bitar du vill ha, det är ett bättre format helt enkelt.

Den här gif:en är från en annan lägenhet som Nooks annonserar.

Den här gif:en är från en annan lägenhet som Nooks annonserar.

Formatet ska nu testas för ett antal annonser och sedan utvärderas, men kommer inte att helt ta över de traditionella fotografierna.

Här kan du läsa mer om bostadssajten Nooks.

Läs även: Nu kan du provbo lägenheter innan du lägger bud

Startfoto: Patriam press.

(0)
(0)


AnnonsLaddar