6 snygga badrum att inspireras av, badrumsinspiration

Här är fem inredningstrender för vintern 2021/2022
0:57

Efter reklamen: Här är fem inredningstrender för vintern 2021/2022

(0:57)

Slå på ljud

Hej, badrum! I spår av pandemin har konceptet hemmaliv omdefinierats och att sätta guldkant på vardagen har blivit allt viktigare för många av oss. Naturligt har badrummet blivit lite av en avkopplande oas tillika hemmaspa utmärkt för att ladda om batterierna och lägga fokus på sitt eget välbefinnande.

Vi har samlat ihop sex trendiga och stilfulla badrumsmiljöer som vi inspireras lite extra av just nu – vilken är din favorit?

1. Inslag av naturen

Badrumsinspiration, naturinslag

Genomgående lugn med nyckeldetaljer i naturnära materialval. Foto: Tine K Home.

Låt naturen flytta in! Många naturmaterial går, som bekant, i en neutral färgsättning helt naturligt vilket resonerar väl med en avskalad, nedtonad hemmiljö. Testa dig fram med mindre detaljer i ljusa träslag och taktila ytor.

2. Grått i fokus

Badrumsinspiration, Ballingslöv

Liva upp miljön med textilier i avvikande färgpalett. Foto: Ballingslöv.

En nedtonad grå palett är en vinnare oavsett säsong. Hos Ballingslöv är den gråa basen i fokus och bryts av med förvaringslösningar i sobra svarta toner. Om du önskar att addera ytterligare färg i mixen, satsa på en diskret färgklick i dämpad nyans.

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum – 5 enkla tips

3. Industriell vibb

Badrumsinspiration, industriellt

Rejäla materialval i tidlösa färger dyker upp allt mer i inredningsbilden. Foto: Ferm living.

Avskalade rum i ljusa färger, ofta beige, med få detaljer i rejäla material är lite av en trend inom inredningsvärlden. I badrummet går trenden nästan åt det industriella hållet, med opolerade ytor och en hård underton som mjukas upp med nätta, metalliska kontraster.

4. Komprimerad spakänsla

Badrumsinspiration, H&M Home

Skapa ett funktionellt stilleben med lite extra guldkant! Foto: H&M Home.

Vem älskar inte ett hemmaspa? När det kommer till hemmaversionen finns det inga pekpinnar och känslan kan framhävas med relativt små medel. Skapa ett funktionellt stilleben med ljuvliga doftljus och favoritprodukterna för en stilfull touch.

Stylisten Pella Hedebys bästa tips för badrummet

5. Naturnära harmoni

Badrumsinspiration, Ferm living

Investera i små, väl utvalda detaljer som du smidigt kan ta fram och plocka bort. Foto: Ferm living.

Tänk jordnära! Höstens murrigt bruna färgfavorit spås prägla inredningsbilden i allt större utsträckning framöver. I denna avskalade badrumsmiljö träder den fram i mindre detaljer, medan rummet som helhet går i en matchande naturnära färgsättning för tydlig enhetlighet.

6. Subtilt mönster

Badrumsinspiration, keramik

Förnya badrumsmiljön med vackra granitkeramikplattor signerade Stig Lindberg från Bricmate och Note design studios samarbete. 1 590:-/kvadratmeter.

Det går att inreda med mönster utan att det känns övermäktigt. Genom att addera mönstrade detaljer i neutrala färger upplevs miljön mer levande men rubbar inte badrummets befintliga lugn.