Lennartsnäs slott utanför Stockholm

Robin Vasseghi

Sverigeguiden: Tjolöholms slott
2:26

Efter reklamen: Sverigeguiden: Tjolöholms slott

(2:26)

Slå på ljud

Lennartsnäs slott är uppkallat efter fältmarskalken Lennart Torstensson, som levde på 1600-talet. Det var hovmarskalken Gustaf Wachschlager som 1769 förvärvade Lennartsnäs och påbörjade uppförandet av den nuvarande slottsbyggnaden. Knappt 250 år senare har slottet blivit en bostadsrättsförening, uppdelad i sex praktfulla våningar.

Nu är en av de sällsynta paradvåningarna till salu – en bostadsrätt med sju rum på 211 kvadratmeter, som förmedlas av Anna Jonasson på Per Jansson Fastighetsförmedling. Våningen ligger ute till ett utgångspris på 13,5 miljoner kronor. I lägenheten möter moderna färg- och stilval klassiska detaljer, såsom originalgolv, kakelugn och en svindlande takhöjd på ungefär fyra meter.

Trendigt och modernt möter bevarade originaldetaljer

Till slottet hör kringliggande marker om 3,6 hektar och en vattenareal på omkring 0,8 hektar i Görvälnfjärden i Mälaren, där man exempelvis kan fiska kräftor. Det finns även en idyllisk slottspark för boenden att njuta av, såväl som brygga, båthus, jaktbod, tennisbana, tennishus och fruktträdgård.

Lennartsnäs slott exteriör
Robin Vasseghi

Ett riktigt drömboende för den aktiva med andra ord. Om du tröttnar på hemmamiljön finns Stall Lennartsnäs och Bro Hof Golfbana på nära håll.

Lennartsnäs slott slottsträdgård
Robin Vasseghi

Slottets huvudentré leder till en stor och luftig salong med vackra kryssvalv i taket. Salongen ligger också i förbindelse med den grönskande slottsparken utanför.

Lennartsnäs slott salong
Henrik Svanberg

Det stilrena köket kommer från HTH Köksforum. De moderna vitvarorna och den pampiga köksön, med bänkskiva i noble areti bianco, bryts av med en charmig äldre vedspis. De höga fönsterpartierna med djupa fönsternischer ger ett vackert ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Agnes och Stefan lämnade sina liv i USA – renoverade slott i Sverige

Lyxvåning kök
Henrik Svanberg
Vedeldad ugn
Henrik Svanberg

Köket ansluter till matsal och vardagsrum, där två glasade dubbeldörrar öppnar upp mot den natursköna slottsparken.

Paradvåning kök
Henrik Svanberg
Lyxig våning vardagsrum
Henrik Svanberg

I våningen finns två lyxiga badrum klädda i italiensk marmor, med vägghängda toaletter, dusch och ett badkar. Det smakfulla handfatet är specialbeställt i corian och de stilrena badrummen är upplysta av spotlights i taket.

Marmor badrum
Henrik Svanberg

Marie Olsson Nylanders Magiska Palats på Sicilien

Den exklusiva paradvåningen må bjuda på en lantlig idyll med de fridfulla markerna omkring, men Stockholms innerstads puls och kulturliv ligger bara 30 minuter bort från Lennartsnäs slott i Upplands-bro.

Vardagsrum inredning
Henrik Svanberg
Lyxigt arbetsrum
Henrik Svanberg

Läs hela annonsen här.