fina vaser

Våren står för dörren och det är snart dags att även välkomna den in i våra hem med vackra buketter i vårens toner.

I år vill vi gärna inreda med jordnära toner, lekfulla och böljande former och stilren och klassisk design som alltid går hem.

Foto: IIttala

Fina vaser att pryda hemmet med:

Vi listar 16 vackra vaser i allt från stora och höga vaser till låga att placera vårens buketter och snittblommor i.

vacker vas

Stor vit vas från Spring Copenhagen i en trendigt böljande design. Design av Eva Stoehr-Nielsen, Saxbo. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

vas iittala alvar aalto

Denna vas Iittala med asymmetriska vågformer designad av Alvar Aaltos är en riktig designklassiker. Finns i fler färger och storlekar. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

vas äng klong

Den populära vasen Äng från Klong ger oss möjligheten att arrangera blommor på ett nytt sätt. Vasen är tillverkad i mässing med tillhörande glasinsats. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

snygg vas

Stilren vas med matt, silkeslen yta från Cooee i trendig jordnära ton. Finns att klicka hem här (länk till Åhléns).

hög vas hm

En hög vas i glaserat stengods med en mjuk, oregelbunden form och två olika breda ben från H&M Home. Vasen rymmer en bukett långa snittblommor. Du kan köpa den här (länk till H&M).

glasvas rund

Vacker och tidlös vas formgiven av Carina Seth Andersson för Skrufs Glasbruk. Vasen kan användas både som ljuslykta och som vas och är lika fin med blommor i som med ett brinnande ljus – något att ha på bordet året om. Klicka hem den här (länk till Åhléns).

hög vas

Vacker vas från Design House Stockholm och är formgiven av Eva Schildt. Finns även i vitt och transparent. Du hittar den här (länk till Åhléns).

stor vas snygg design

Balloon 04 vas i keramik från Louise Roe Copenhagen. Denna keramikvas vackra och runda formspråk skapar en mjuk känsla till din inredning och är fin i sin enkelhet likväl som med en bukett blommor. Finns i fler färger. Du kan köpa den här (länk till Awin.com).

vas hallon orrefors

Klassisk och populär vas ur serien Hallon från Orrefors. Finns i olika storlekar. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

vas stål georg jensen

Bloom Botanica vas från Georg Jensen. Den skulpturala vasen är tillverkad av rostfritt stål och har en långsmal och mjuk form som i toppen avslutas i vackra nyutslagna blomblad. Den eleganta designvasen passar lika bra tillsammans med en härlig bukett blommor som ensam. Klicka hem den här (länk till Awin.com).

liten vas blomus

Trendig vas i lekfull design från Blomus. Vasen är tillverkade i resistent porslin som lämnats oglaserad och grov. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

glasvas från ellos

Vas av glas med ribbad struktur från Ellos Home. Finns både i denna mörka nyans och i klarglas. Du hittar den här (länk till Ellos).

bubblig vas by on

Bubblig vacker vas av stengods från By On. Finns även i svart. Du kan klicka hem den här (länk till Ellos).

vas iittala

Liten blomvas från Marimekko som finns i olika nyanser. Du hittar den här (länk till Åhléns).

vas jonathan adler

Vacker vas i böljande former från Jonathan Adler. Kan användas för sig själv eller smyckas med en vacker bukett. Du hittar den här (länk till Awin.com).

Medelstor vas i rostfritt stål från Georg Jensen baserad på formgivaren Henning Koppels ikoniska föremål och ursprungliga design. Du kan klicka hem den här (länk till Åhléns).

LÄS MER:

Vårljus inredning – 15 ljusa och trendiga detaljer

Inred med blå nyanser – 17 shoppingtips

Skapa en varm känsla i hemmet – 14 fina detaljer i beige toner