Inredningstips: Så inreder du en liten hall

Har vi inte alla klivit in genom dörren till vårt hem och mötts av den där lilla hallen – som är fylld av skor på golvet, jackor och diverse pinaler som överbelamrat hatthyllan? Lugn, vi har knepen som får den lilla hallen att upplevas större!

Annons
Gert Wingårdh - Sveriges mest kände arkitekt
Gert Wingårdh - Sveriges mest kände arkitekt
0:54

Hallen, den svåra, speciellt under årstiden vinter då ytterkläderna verkar tar mer plats än vanligt. Ja, det är inte helt enkelt att inreda en hall – och ännu svårare om den är av det mindre slaget.

Kanske har du känt att utrymmet bara blir mindre och mindre och kläderna desto fler, men var lugn det finns goda knep som får hallen att verka större trots att den är av det minsta slaget. Vi har varit i kontakt med Essem Designs som delar med sig av sina bästa tips på hur du får den lilla hallen att kännas större. Och lever du i ett litet boende så har vi även matnyttiga tips på hur du inreder smart för att få hemmet att kännas större.

1. Sätt upp speglar i hallen

Inte nog med att en spegel kan vara bra att ha i hallen för att kasta en sista flukt på din outfit innan du går hemifrån så kan den även få en liten hall att verka större. Den skapar ett större djup än om du inte har en spegel och kan även reflektera ljus vilket ger mer ljusinsläpp till en annars ganska dunkel vrå.

Addera speglar i hallen för att få den att upplevas större.  

2. Förvara bara säsongens kläder i hallen

Som sagt, det är lätt att en liten hall fylls upp av ytterkläder fort – så se till att det bara är kläderna för säsong som hänger framme. När det är vinter så låter du endast vinterjackor, halsdukar, vantar, mössor och vinterskor stå framme – när det är dags för vår packar du undan vinterkläderna. De kan likaväl förvaras i en garderob eller i ett förråd om de inte används. Vakuumpåsar är ett hett tips om du vill förvara kläder på ett smart sätt.

tips på hur du inreder en liten hall
Förvara endast säsongens kläder i hallen och stoppa undan de du inte använder.  

3. Kombinera sko- och hatthylla

Låt den klassiska kombinationen av sko- och hatthylla komma till pass i hemmet. Vi i Sverige styrs mycket av våra väl skiftande årstider som kräver en hel del olika plagg – då kan en kombinerad sko- och hatthylla passa bra. Den rymmer ofta många plagg och skor – dessutom har den också plats för mössor, kepsar och halsdukar eller förvaringslådor.

Hatthylla klassisk modell
En kombinerad sko-och hatthylla rymmer många plagg och skor.  

4. Vertikal hyllförvaring

Maximera höjden med hjälp av hyllor som du sätter upp hyllor högre upp som rymmer din förvaring – ett effektivt sätt att maximera utrymmet men också få hallen att kännas luftigare. Så plocka bort förvaring som tar plats på golvet och sätt upp dem högre upp på väggen i stället. Ett hett tips är också att köpa hem lite snygga förvaringslådor så att allt inte ligger huller om buller på dina hyllor – se våra snyggaste tips här.

Tips på hur du inreder en liten hall
Sätt upp hyllor på väggarna för att frigöra plats på golvet och maximera höjden på hallen.  

Vill du ha mer tips på hur du gör din hall mer välkomnande än ett hav av kläder och skor? Läs vår inspirerande artikel om det här.

Läs mer:

5 vanliga misstag när du inreder med sängen

4 stora inredningstrender 2021 – enligt Pinterest

22 inredningsnyheter som får oss att längta till våren

Publicerat 03 februari 2021
Annons