Inredningsbutiker Göteborg

9 inspirerande inredningsbutiker i Göteborg

Planerar du att besöka Göteborg? Här listar vi 9 butiker med härlig inredning och design som du inte får missa!

Annons

Visste du att Göteborg är en utmärkt stad när det kommer till att hitta spännande och snygg inredning? Vi har valt ut 9 inredningsbutiker med härliga möbler och inredningsdetaljer – som du bara inte får missa när du besöker ”Sveriges framsida”. Se listan här!

1. Vallgatan 12

Vallgatan 12
 

Här är en stor favorit i Göteborg! På Vallgatan 12 samsas lyxigt mode med väl utvald inredning och konst. Spatsera runt i den hela 1000 kvadratmeter stora konceptbutiken och inspireras! Ett mecka för livsnjutaren på jakt efter något nytt och härligt helt enkelt.

På inredningsdelen finner du exempelvis lyxiga filtar, färgglatt porslin och vacker textilkonst att hänga på väggen – men även små roliga småprylar som kan passa utmärkt som gåvor.

Annons
Vallgatan 12 Göteborg
 

Missa inte heller att besöka vinbaren Tolv på entréplan, som slog upp portarna i juni 2022.

Adress: Vallgatan 12.
Instagram: @vallgatan12.
Webbshoppen hittar du här.

2. Artilleriet

Artilleriet
 

En av Göteborgs absolut bästa inredningsbutiker är Artilleriet. Här hittar du snygg inredning i olika stilar, från klassiskt till modernt och nytänkande. Gemensamt är den goda kvaliteten!

Annons

På Artilleriet kan du köpa möbler och inredningsdetaljer från såväl kända och väletablerade märken, som från mer okända och spännande tillverkare. Missa inte heller att titta in i Artilleriets köksstudio, där du finner massor av inspiration till hemmets hjärta.

Artilleriet Göteborg
 

Adress: Magasinsgatan 19, Södra Larmagatan 2.
Instagram: @artillerietstore.
Webbshoppen hittar du här.

3. Tell Me More

Tell Me More
 

Har du en skandinavisk stil och är ett fan av hantverk och naturmaterial? Då ska du spana in Tell Me Mores konceptbutik i Haga.

Annons

Här hittar du omsorgsfullt tillverkade möbler, dekorationsföremål och textilier i stilrena färger som är svåra att tröttna på. Utöver de egna kollektionerna finner du även utvalda föremål från andra varumärken i konceptbutiken. Missa inte att spana in vintagemöblerna, de vackra serviserna och de härliga dofterna!

Tell Me More Göteborg
 

Adress: Haga Nygata 29.
Instagram: @tellmemore_store.
Webbshoppen hittar du här.

4. Norrgavel

Norrgavel
 

Norrgavels vackra möbler håller över tid, i både stil och funktion. Här snackar vi klassisk och skandinavisk design – och fina naturmaterial som är en riktig fröjd för ögat. Norrgavel formger tidlösa och enkla möbler, som fortsätter vara snygga år efter år.

Annons

Spana in de snygga och hållbara möblerna i butiken på Magasingatan!

Norrgavel Göteborg
 

Adress: Magasinsgatan 22
Instagram: @norrgavel.
Webbshoppen hittar du här.

5. Tinna

Trodde du att du behövde åka till Stockholm för att få känna på inredning från Svenskt Tenn? Nej då, bara promenera över till Tinna på Kungsgatan!

Sedan 1983 är Tinna en auktoriserad återförsäljare av Svenskt Tenn – och i butiken kan du självfallet finna de vackra ljusstakarna, färgglada Josef Frank-tygerna och inredningsdetaljerna med Estrid Ericson-elefanter på.

Adress: Kungsgatan 56.
Instagram: @tinnainredning.
Webbshoppen hittar du här.6. Arket Home

Arket Home
 

Visste du att Arket-butikerna också har riktigt bra inredning? Här är två ledord trendigt och modernt – och flera av inredningsdetaljerna har du säkert sett i ett flertal snygga Hemnet-annonser.

Annons

På Arket Home kan du exempelvis köpa dig en snygg Klippan-filt, knopplister från Iris hantverk och kålformade skålar från Bordallo Pinheiro.

Arket Home Göteborg
 

Adress: Östra Hamngatan 39
Instagram: @arketofficial.
Webbshoppen hittar du här. (reklamlänk)

7. Nordiska Galleriet

Är moderna designmöbler din melodi? Nordiska Galleriet är en riktig guldgruva för den designintresserade – och butiken bjuder på ett stort sortiment av möbler skapade av världskända formgivare, såväl som en hel del inredningsinspiration!

I dag finns butik och showroom om 2 400 kvadratmeter att kika runt i, samt inredningsexperter på plats som kan hjälpa till att förverkliga din vision.

Annons

Adress: Flöjelbergsgatan 20 A.
Instagram: @nordiskagalleriet.
Webbshoppen hittar du här.

8. Svenssons

Svenssons
 

Ett möbelvaruhus som inte tål att förbises är klassiska Svenssons. Här lär du inte bli besviken på utbudet, med tanke på det enorma sortimentet av designmöbler och inredningsdetaljer som erbjuds. Antagligen finner du vad du letar efter här!

Svenssons Göteborg
 

Adress: Järntorget 2.
Instagram: @svenssonsilammhult.
Webbshoppen hittar du här. (reklamlänk)

Annons

9. Floramor & Krukatös

Floramor & Krukatös
 

Du som söker det där lilla extra i växt- och blomväg gör rätt i att svänga förbi Floramor & Krukatös. I butiken kan du köpa dig en vacker bukett eller en snygg kruka – men även hitta fina inredningsdetaljer såsom lampor, posters och kuddar.

Adress: Kaserntorget 8.
Instagram: @floramorochkrukatos.
Webbshoppen hittar du här.

Annons