Inspirerande dukning till kräftskivan, havskräftor.

Allt du behöver till årets härligaste kräftskiva – dekoration, dukning och tillbehör

Kräftskivesäsongen är officiellt här och vi listar alla saker du behöver för den perfekta festen!

Annons

Äntligen är det kräftpremiär och dags att fira in sensommaren och blicka framåt mot hösten! Preppa snapsvisorna, duka bordet och pynta i kräftornas täcken – vi listar allt för den perfekta kräftskivan!

När har man kräftskiva?

Traditionellt börjar kräftfisket den 7 augusti kl 17.00 och därmed den tradition som brukar kallas kräftskiva. 1982 ändrades tidpunkten för kräftfisket till kl 17 den första onsdagen i augusti och 1994 togs förbudet mot kräftfiske helt bort. De flesta väljer ändå att inleda kräftätandet i början av augusti, men det går precis lika bra att arrangera kräftskiva hela sensommaren.

kräftskiva 2021 dekoration och tillbehör
härligt inspirerande dukning till kräftskivan. Foto: Nordic Nest  

Vad äter man på kräftskiva?

Utöver själva kräftorna så är det oftast vanligt att servera västerbottenpaj till. Andra vanliga tillbehör på en kräftskiva är baguette, knäckebröd och kryddad ost, men det går självklart bra att ställa fram vad som helst på bordet som önskas.

Annons

Söker du matinspiration till kräftskivan? Här hittar du dem bästa recepten som passar perfekt.

Kräftskiva 2021: Skaldjursbestick

Besticken är en central del i alla måltider, men kanske extra viktig just på kräftskivan. Med andra ord, se till att ha skaldjursbesticken på plats till festen. De här kommer från Anders Petter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Skaldjursfat

För en effektfull presentation är skaldjursplatån en given vinnare. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Snapsglas

Ingen kräftskiva utan nubbe, med eller utan alkohol såklart. Dessa vackra snapsglas går i en rustik stil helt i linje med sensommarens kräftskivor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Månlykta

Ingen kräftskiva är ju komplett utan belysning i form av denna månlykta. Om du inte redan har en så är det hög tid att införskaffa. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Ståltvål

Ståltvålen är ett måste både för dig och för dina gäster. Ståltvålen hjälper nämligen till att få bort skaldjursdoften från händerna efter festmåltdien. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Röd gjutjärnsgryta

En snygg röd gjutjärnsgryta från Le Creuset är den perfekta grytan att koka och servera kräftorna i. Eller musslor för den delen om du slår på stora trumman på skaldjursfronten. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Psst! Den passar dessutom toppenbra till julen också, så det är en väl värd investering.

Kräftskiva 2021: Tavla med motiv i temat

Pynta festen med rolig konst. Detta konstverk med passande motiv kommer från Wall of Art och är skapad av unga kreatören Amanda Åkerman. Läs mer och köp här.

Annons

Kräftskiva 2021: Rislampa

Belysning är en viktig detalj på sensommarens tillställningar. Rislampor i alla färger och former är populära på just kräftskivan. Vi gillar den här vackra lampan från Broste Copenhagen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Duk i linne

Linnet har flyttat från sängkammaren till våra matbord och våra gardiner. Vi vill gärna duka med en snygg linneduk i jordnära ton till årets kräftskiva. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Pajform från Le Creuset

Servera Västerbottenpajen i en snygg pajform från Le Creuset. Vi gillar denna i rött som matchar kräftorna snyggt. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Återanvändbara servetter

Satsa på hållbarhet i största möjliga mån! Använd inte engångsservetter utan ge förse dina gäster med varsin linneservett i snygg färg. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Tallrik i rustik stil

Det viktigaste när det kommer till dukningen är en röd tråd. Så fortsätt på det rustika temat och satsa på dessa vackra tallrikar från märket House Doctor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Återanvändbara sugrör

Låt varje gäst på festen få sitt egna sugrör i drinken, på så sätt blir det lätt att hålla koll på vilken drink som tillhör vilken gäst. Plus att det är lite roligt också. Dessa snygga sugrör i glas kommer från märket HAY. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Kräftskiva 2021: Serveringsskål eller dekoration

En vacker skål formad som en snäcka från märket By On. Perfekt att ha som dekoration på bordet eller varför inte servera kräftorna i den? Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Kräftskiva 2021: Robust skärbräda

Låt inte skärbrädan vara kvar i köket utan ställ fram dem på bordet istället. Ett roligt sätt att servera bröd, snacks eller dessertostar på. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Så dukar du med jordnära färger
Så dukar du med jordnära färger
0:58
Publicerat 19 augusti 2021
Annons