Så lyckas du med förvaringen hemma, experternas bästa förvaringstips

Optimera förvaringen på hemmaplan! Ta del av förvaringsexperternas bästa tips som hjälper dig att få ut det mesta av din förvaring. Vi tipsar även om funktionella och stilsäkra förvaringsobjekt, stora som små, längre ner i artikeln.

Joakim Lassen, vd för Montana

Joakim Lassen är vd för danska Montana

Joakim Lassen är vd för danska Montana, kända för sina nytänkande och praktiska förvaringslösningar för hemmets alla rum.

Vilket är ditt bästa förvaringstips?

»Sträva efter en kombination av öppna och slutna ytor, gärna med en bra blandning av både stora och små lådor. Då kan du enkelt avgöra vilka detaljer som ska visas upp samtidigt som det finns plats för större och mindre objekt.«

Vilka förvaringsmissar ska man se upp för?

»Det är lätt köpa inredning som inte är flexibel eller anpassad efter dina behov. Investera i en kombination av kvalitet och flexibilitet, det kommer du inte ångra.«

Hur förvarar vi 2021?

»Färger är en stark trend. Tidigare var förvaring väldigt neutralt i färgen. Det minimalistiska uttrycket håller i sig, men det skulpturella och färgstarka börjar träda fram allt mer.«

Hur tänker du kring förvaring?

»Förvaring är ett sätt för mig att säkerställa att saker är tillgängliga utan att störa rent visuellt. Sedan ser jag också förvaring som ytor är du kan kurera och ställa fram objekt du bryr dig om.«

Investera i möbeldesign med lång livslängd – se stylistens favoriter

Bo Hellberg, marknadschef på String

Bo Hellberg är marknadschef på String

Bo Hellberg är marknadschef på String, ledande inom tidlös skandinavisk design med hög funktionalitet, med Stringhyllan som sitt stora flaggskepp.

Vilket är ditt bästa förvaringstips?

»Tänk på förvaring som en del av din heminredning, inte bara som en funktion. En snygg möbel som passar in estetiskt i ditt hem, som du kommer att trivas med och som du inte behöver gömma undan.«

Vilka förvaringsmissar ska man se upp för?

»Att tänka tillfällig lösning, det straffar sig alltid. Lägg istället tid på design, hur du vill inreda, vilken typ av design och hur du vill leva med förvaring långsiktigt.«

Hur förvarar vi 2021?

»Det låter kanske självklart, men vi spenderar mer tid hemma. Hela familjer arbetar, studerar, tränar och umgås hemma betydligt mer än tidigare, vilket ställer krav på våra hem. Vi behöver smarta lösningar som ger oss mer flexibilitet på samma yta.«

15 snygga och stilsäkra förvaringsdetaljer

Maxa förvaringen på hemmaplan med stilsäkra detaljer, från funktionella möbler och hyllsystem till smarta bokstöd och hängare.

1. Garderob Trolle, Kvänum

Garderoben Trolle från Kvänum i grönt

Garderoben Trolle i kulören Skog från Kvänum, pris på förfrågan.

2. Hängare, Granit

Hängare i rotting från Granit

Rejäl hängare i rotting med tre krokar från Granit. Här kan du köpa den (länk till Granit).

3. Förvaringsmapp, Hay

Förvaringsmapp från Hay

Praktisk förvaringsmapp från Hay som både rymmer alla viktiga dokument och är fin när den står framme på bordet. Här kan du köpa den.

4. Förvaringsbox, Hanna Anonen

Förvaringsbox från Hanna Anonen

De färgsprakande boxarna Plizé kommer i flera färger och storlekar och lyfter snabbt vilket rum som helst. Här kan du köpa den.

Investera i snygga och tidlösa textilier till hemmet – 15 shoppingtips

5. Bokstöd, Cooee

Bokstöd från Cooee

Säkerställ att även böckerna får lite extra kärlek i form av ett stilsäkert bokstöd eller två. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

6. Sidobord, Northern

Sidobord från Northern i mässing

Mässingfärgat sidobord från Northern med smart inbyggd förvaring gör det enkelt att vara organiserad. Designad av Roee Magdassi. Finns i mässing, svart och stål. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

7. Tidskriftssamlare, String

Bok- och dokumentförvaring från String

Smidig bok- och dokumentförvaring från Strings hyllsystem, designad av Nisse och Kajsa Strinning. Här kan du köpa den.

8. Hyllsystem, Montana

Hyllsystem i pastellfärger från Montana
YELLOWS.DK

Låt pasteller smyga sig fram på väggarna. Läckert hyllsystem från Montana. Här kan du köpa det.

9. Skåp, String

Förvaringsskåp från String

Sugen på ett hyllsystem från String eller vill du uppdatera ditt befintliga? Integrera ett smart skåp med skjutdörrar som gör sig perfekt i vardagsrummet, sovrummet eller hallen. Designad av Nisse och Kajsa Strinning. Här kan du köpa den.

9 snygga och tidlösa lampor som sätter stilen

10. Skrivbord, Swedese

Skrivbord Libri från Swedese

Funktionellt och tidlöst med närhet till naturen. Inspireras av Swedeses hemmakontorslösningar med utrymme för förvaring. Skrivbord Libri, designad av Michaël Bihain. Här kan du köpa den.

11. Förvaringskorg, Granit

Stapelbar förvaringskorg från Granit

Stapelbar förvaringskorg som även fungerar bra som tvättkorg med en rymlig tygpåse. Här kan du köpa den (länk till Granit).

12. Hylla, Kvänum

Hylla Liljencrantz från Kvänum

Mörk hylla Liljencrantz från Kvänums Contemporary-kollektion, pris på förfrågan.

13. Hyllsystem, Carl Hansen & Sons

Hyllsystem B0253 från Carl Hansen & Sons

BM0253, ett av Carl Hansen & Sons hyllsystem, går i en stilfull jordnära färgskala och gifter sig väl med möbler och inredningsdetaljer i liknande nyans. Designad av Børge Mogensen, pris på förfrågan.

14. Badrumskommod, Kvänum

Badrumskommod från Kvänum

Rymlig och stilsäker badrumskommod Ramel från Kvänum, pris på förfrågan.

15. Serveringsvagn, Swedese

Serveringsvagn från Swedese

Svart serveringsvagn Teatime från Swedese, designad av Claesson Koivisto Rune, här kan du köpa den.