Så skapar du sommarkänsla i badrummet

Skapa sommarkänsla i badrummet – 6 snygga tips som gör skillnad

Spännande kontraster, lummiga växter och läckra färgmöten. Ge ditt badrum en uppiggande sommarboost på nolltid!

Annons
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
1:15

Hej, sommaren! Låt den färgsprakande och pulserande årstiden genomsyra säsongens inredningsbild, med väl valda detaljer och ljuvliga färgklickar. Tidigare har vi samlat somriga tips för både sovrummet, vardagsrummet och köket men nu skiftar vi fokus till badrummet.

6 enkla tips som skapar omedelbar sommarkänsla i badrummet:

1. Addera grönska

Skapa sommarkänsla i badrummet med gröna växter och blommor
Grönska är helrätt i alla dess former! Skapa ett grönskande blickfång i ditt sommarbadrum. Foto: Fredric Boukari för Historiska Hem Stylist: Charlotte Lindholm Mäklare: Björn Schumacher.  

Ingen sommar utan prunkande växter och färgglada blomster. Ta vara på växternas behagliga estetik och lugnande effekt genom att addera växtlighet i alla hemmets rum.

Annons

Doftranka, klätterkalla och orkidéer är tre av många växter som trivs väl i fuktiga miljöer. Häng upp trendiga amplar, låt växterna klättra längs ett fönster eller skåp eller placera en stickling vid handfatet för drömlik sommarcharm.

2. Kontrast i säsong

Så inreder du ditt badrum i sommar, färgstarka färger
Under sommarmånaderna står färg i fokus, gärna i rollen som uppiggande kontrast. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem Stylist: Hanna Rydman Mäklare: Hanna Tairi.  

Hämta inspiration från sommarbuketten och låt säsongens upplyftande kulörer flytta in. I sommar räds vi inte en poppigare palett med färgsprakande detaljer för en uppiggande energiboost i säsong.

Nyckeln att hitta en kulör som känns rätt och låta den genomsyra en, eller flera detaljer, i ditt badrum. Pastelltoner är fortsatt trendiga men även alla typer av rosa, korall och varmare roströda toner är helrätt såhär dags på året. Här skapar duschdraperiet en tydlig kontrast med en frisk kulör som präglar både textilier och växter.

Annons

3. Arrangera stilleben

Så skapar du snygga stilleben hemma
Blanda dina vardagsfavoriter med objekt du håller kärt och somriga växter i säsongens badrumsstilleben. Foto: Fredric Boukari för Historiska Hem Stylist: Charlotte Lindholm Mäklare: Björn Schumacher.  

Länge leve stilleben! Numera ser vi stilsäkra blickfång bestående av konstnärliga objekt och personliga föremål i de allra flesta hemmen. Tacksamt med stilleben att de är enkla att uppdatera och piffa upp efter säsong.

Plocka fram favoritfatet eller brickan eller ta en loppisrunda för att hitta ett unikt guldkorn att använda som bas för ditt badrumsstilleben. Låt ditt arrangemang kombinera funktion med estetik. Här samsas vardagshjältar, som doft och hudvård, unika objekt och en somrig bukett. Utgå ifrån ett tema för ett sammanhängande stilleben som är enkelt att sätta ihop.

Annons

4. Experimentera med färg

Så inreder du med färg i badrummet
Ta ut svängarna i sommar och blanda in flera olika färger i ett och samma rum. Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem Stylist: Åsa Copparstad Mäklare: Hanna Tairi.  

Färgstark maximalism och uppiggande sommarsäsong är ett perfekt möte, inte minst i inredningssammanhang. Sommaren är ett ypperligt tillfälle att lägga den jordiga paletten åt sidan och istället släppa loss med färg.

Mixa med kulörer från vitt åtskilda färgskalor i badrummet för ett energifyllt lyft. Experimentera med handdukar och växter, inspireras av en färgstark vägg eller satsa på kontrasterande möbler. Kom ihåg – det finns inga regler!

Annons

5. Stilsäkra naturmaterial

Trendiga naturmaterial att inreda med hemma
Inspireras av Ikeas rofyllda sommarbadrum där trämöbler och smådetaljer möter härliga växter. Foto: Ikea.  

Trätrenden fortsätter att regera, inte minst möbler i nordiska, ljusa träslag som ask och ek. Förutom att vara tidlöst i sitt uttryck är trä ett slitstarkt material med god hållbarhet och lång livslängd.

Inspireras av materialtrenden och låt trä utgöra en röd tråd i ditt sommarbadrum. Obehandlade ytor får gärna möta målade detaljer i olika utförande och storlek. Kombinera med objekt i andra naturmaterial för en tydlig helhetskänsla.

Annons

6. Luftiga miljöer

Så skapar du luftiga miljöer i hemmet
Blicka mot Medelhavet och enkla hemmiljöer med luftiga ytor utan överflödiga objekt. Foto: Tine K Home.  

Den somriga Medelhavstrenden fortsätter att inspirera, med spännande kontraster, böljande former och luftiga uttryck. Likt den skandinaviska estetiken får hemmiljöerna gärna vara avskalade och välkurerade, utan överflödiga inslag.

Låt den harmoniska, luftiga känslan spridas i sommarbadrummet genom få, men väl valda detaljer. Tänk möbler med flera funktioner, likt stegen som både öppnar upp för förvaring och agerar stilfull dekor utan att kompromissa med yta.

Annons