trendig inredning 2021

Inred enligt en av årets hetaste trender – 26 snygga statement pieces

Årets hetaste inredning är att bland annat uppdatera hemmet med iögonfallande detaljer – så kallade statement pieces! Vi listar 26 trendiga alternativ att spana in just nu.

Annons
Fyra stora inredningstrender - enligt Pinterest
Fyra stora inredningstrender - enligt Pinterest
0:48

Den senaste trenden inom inredning är att inreda med färre och mer genomtänkta föremål i våra hem snarare än mycket inredning. 2021 präglas av ganska avskalade, minimalistiska och dova hem men med iögonfallande detaljer som verkligen sticker ut – även kallad statement pieces. En annorlunda vas, en matta, en trendig lampa i lekfulla former eller ovanligt formad spegel kan vara just det som tar ditt hem till nästa nivå 2021.

Ett tips är även att mjuka upp den avskalade stilen med fluffiga och mjuka detaljer för att skapa en harmonisk balans!

 

Trendig inredning 2021:

Vi listar årets snyggaste statement pieces att uppdatera hemmet med i allt ifrån belysning och detaljer till mattor och möbler!

Annons
inredningsdetalj 2021
 

Spännande abstrakt inredningsdetalj från Artwood som är tillverkad svart aluminium. Fin att placera för sig själv eller i grupp med andra detaljer. Du kan köpa den här (reklamlänk).

trendig golvlampa
 

Med sitt strikt grafiska uttryck blir golvlampan Matisse från Globen Lighting den perfekta detaljen i det moderna hemmet. Lampan har en veckad textilskärm och är dekorerad med en matchande veckad topp i lackad metall. Lampfoten i samma metall vilar på en maffig marmorfot. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
spegel snygg 2021
 
 
Annons

Spegeln Layer från Broste Copenhagen är en asymmetrisk spegel bestående av totalt tre lager med spegelglas, varav de två understa är tillverkade av tonat spegelglas. Layer är en modern spegel utan ram med en innovativ design som blir en effektfull detalj i ditt hem. du kan köpa den här (reklamlänk).

snygg och trendig bordslampa
 

Double Bubble-lampan designades år 2000 av Eero Aarnio för Innolux. Efter att ha haft några prototyper gjorda av blåst glas, bestämde sig designern slutligen för ett plastmaterial, detta för att säkerställa hållbarhet och likformig ljusfärg. Perfekt statement piece att uppdatera hemmet med! Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
sidobord
 
 
Annons

Sidobord från danska Muuto har en spännande och asymmetrisk design med olika raka och runda former som verkligen fångar ögat. Det skulpturala sidobordet kan användas som ett litet bord bredvid soffan, ett avställningsbord i hallen eller ett nattduksbord i sovrummet. Du kan köpa det här (reklamlänk).

ljusstakar haha
 
 
Annons

Ljusstake som bestående av två former vilka kan formas och omformas, byggas uppåt och i sidled. Den är formgiven av formgivarduon HAHA, bestående av Arash Eskafi och Yu-Chin Chiang. Du kan köpa dem här (reklamlänk).

teddyfåtölj
 

Elegant och populär fåtölj från Eichholtz i lurvigt teddytyg som ger en varm och ombonad känsla genom sitt mysiga sandfärgade tyg och mjuka formgivning. Du kan köpa den här (reklamlänk).

balloon vas
 

Balloon vas från Louise Roe Copenhagen har ett lekfullt och elegant uttryck och är tillverkad i munblåst glas. Vasens form adderar en mjuk känsla till rummet och finns i flera vackra färger. Fyll med blommor eller låt vasen pryda sin plats i all sin enkelhet. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
spegel med trätram
 

Spegel i organisk form med en fin ekkant från Nordic Furniture Group. Du hittar den här (reklamlänk).

assymeterisk matta
 

Lekfull matta från Ferm Living om har fått sin inspiration från en flygbild över jorden. Formen för tankarna till geometrin då den ser ut att vara en blandning mellan en kvadratisk och en rund matta. Mattan är delvis försedd med fransar och blir ett riktigt utropstecken i vardagsrummet eller sovrummet. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
svart soffbord
 

Runt bord i mangoträ med heltäckande färg från Ellos Home. Finns att klicka hem här (reklamlänk).

bordslampa fritz hansen
 

Fritz Hansens populära Night Owl bordslampa med fot i askträ är designad av Nicholai Wiig Hansen utifrån en önskan att skapa en lampa med nordisk känsla som sprider ett mysigt och varmt sken. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
teddyfåtölj
 

En riktigt iögonfallande och mysig fåtölj från Artwood som höjer mysfaktorn i ditt hem till en helt ny nivå. Du kan köpa den här (reklamlänk).

ljusstake klong
 

Tender ljusstake hög från KLONG har en spännande form och design som genast kommer skapa ett blickfång i hemmet. Lika vacker på egen hand som i par med Tender ljusstake låg. Du kan klicka hem den här (reklamlänk).

Annons
sidobord färg
 

Shuffle sidobord från danska &Tradition är formgivet av Mia Hamborg och karaktäriseras av sitt unika och lekfulla formspråk. Det är ett föränderligt bord där du själv bestämmer höjden och formen genom att experimentera med placeringen av de olika delarna. Här är det bara låta fantasin och humöret få styra! Du hittar det här (reklamlänk).

vägglampa
 
Annons
 

Trendig vägglampa från House Doctor med dubbla lampor. Du kan köpa den här (reklamlänk).

grå fåtölj 2021
 
Annons
 

Trendig grå fåtölj från Nordal i lekfull form. Du kan köpa den här (reklamlänk).

piedistal
 
Annons
 

Ge dina mindre detaljer ännu mer synlighet med denna piedestal i mangoträ med brunvaxad finish. Du kan köpa den hos Ellos Home här. (reklamlänk)

rislampa
 
Annons
 

Med inspiration från Asien och den traditionella rislampan skapades taklampan Kyoto, en rislampa med ett modernt uttryck från formgivaren Mikael Holvik för Globen Lighting. Du kan köpa den här (reklamlänk).

soffbord i glas
 

Ding bordet från Normann Copenhagen är inspirerat av det gamla tredimensionella träpusslet och dess hjärngymnastik. Bordet finns med antingen ett klart eller rökfärgat glas bordsskiva, och med ett urval av tre olika typer av ben, det finns stora möjligheter att hitta precis den stil som passar din inredning och smak. Du kan köpa bordet här (reklamlänk).

Annons
soffa
 

En vänsterställd schäslong i mörk nyans från Ellos Home att uppdatera vardagsrummet med. Denna finns även i blå och gult. Du kan köpa den här (reklamlänk).

snygg väggklocka
 

Väggklockan från Shelton som i sin enkelhet ger en illusion av att den svävar på väggen! Klockans minutvisarehänger samman med och bildar själva urskivan, något som ger ett fint skuggspel. Den är designad av den tyska duon Jehs & Laub. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
vas george jensen
 

Bloom Botanica vas från Georg Jensen. Den skulpturala vasen är tillverkad av rostfritt stål och har en långsmal och mjuk form som i toppen avslutas i vackra nyutslagna blomblad. Den eleganta designvasen passar lika bra tillsammans med en härlig bukett blommor som ensam. Du hittar den här (reklamlänk).

soffbord trä rotting
 

Soffbord i trä och rotting från HKliving. Du hittar det här (reklamlänk).

Annons
spegel trä
 

Spegel i furu från AG Home & Light. Det finns fäste för att hänga spegeln antingen liggande eller stående. Du kan köpa den här (reklamlänk).

vas shell
 

En iögonfallande kruka från Ferm Living tillverkad i stengods i en form som inspirerats av pärlbåtens vackra skal. Köp den här (reklamlänk).

LÄS MER:

Inred dina fönsterbrädor – inredningstips och 22 trendiga detaljer

Inred hemmet med årets trendigaste inredningsdetaljer

18 snygga serveringsvagnar och drinkvagnar som ger ditt hem en lyxig touch

Annons