trendig inredning 2021

Fyra stora inredningstrender - enligt Pinterest
Slå på ljud

Den senaste trenden inom inredning är att inreda med färre och mer genomtänkta föremål i våra hem snarare än mycket inredning. 2021 präglas av ganska avskalade, minimalistiska och dova hem men med iögonfallande detaljer som verkligen sticker ut – även kallad statement pieces. En annorlunda vas, en matta, en trendig lampa i lekfulla former eller ovanligt formad spegel kan vara just det som tar ditt hem till nästa nivå 2021.

Ett tips är även att mjuka upp den avskalade stilen med fluffiga och mjuka detaljer för att skapa en harmonisk balans!

Trendig inredning 2021:

Vi listar årets snyggaste statement pieces att uppdatera hemmet med i allt ifrån belysning och detaljer till mattor och möbler!

inredningsdetalj 2021

Spännande abstrakt inredningsdetalj från Artwood som är tillverkad svart aluminium. Fin att placera för sig själv eller i grupp med andra detaljer. Du kan köpa den här (länk till butik).

trendig golvlampa

Med sitt strikt grafiska uttryck blir golvlampan Matisse från Globen Lighting den perfekta detaljen i det moderna hemmet. Lampan har en veckad textilskärm och är dekorerad med en matchande veckad topp i lackad metall. Lampfoten i samma metall vilar på en maffig marmorfot. Du kan köpa den här (länk till Ellos).

spegel snygg 2021

Spegeln Layer från Broste Copenhagen är en asymmetrisk spegel bestående av totalt tre lager med spegelglas, varav de två understa är tillverkade av tonat spegelglas. Layer är en modern spegel utan ram med en innovativ design som blir en effektfull detalj i ditt hem. du kan köpa den här (länk till Nordic Nest).

snygg och trendig bordslampa

Double Bubble-lampan designades år 2000 av Eero Aarnio för Innolux. Efter att ha haft några prototyper gjorda av blåst glas, bestämde sig designern slutligen för ett plastmaterial, detta för att säkerställa hållbarhet och likformig ljusfärg. Perfekt statement piece att uppdatera hemmet med! Du kan köpa den här (länk till Kitchentime).

sidobord

Sidobord från danska Muuto har en spännande och asymmetrisk design med olika raka och runda former som verkligen fångar ögat. Det skulpturala sidobordet kan användas som ett litet bord bredvid soffan, ett avställningsbord i hallen eller ett nattduksbord i sovrummet. Du kan köpa det här (länk till Nordic Nest).

ljusstakar haha

Ljusstake som bestående av två former vilka kan formas och omformas, byggas uppåt och i sidled. Den är formgiven av formgivarduon HAHA, bestående av Arash Eskafi och Yu-Chin Chiang. Du kan köpa dem här (länk till Åhléns).

teddyfåtölj

Elegant och populär fåtölj från Eichholtz i lurvigt teddytyg som ger en varm och ombonad känsla genom sitt mysiga sandfärgade tyg och mjuka formgivning. Du kan köpa den här (länk till butik).

balloon vas

Balloon vas från Louise Roe Copenhagen har ett lekfullt och elegant uttryck och är tillverkad i munblåst glas. Vasens form adderar en mjuk känsla till rummet och finns i flera vackra färger. Fyll med blommor eller låt vasen pryda sin plats i all sin enkelhet. Du hittar den här (länk till Nordic Nest).

spegel med trätram

Spegel i organisk form med en fin ekkant från Nordic Furniture Group. Du hittar den här (länk till Ellos).

assymeterisk matta

Lekfull matta från Ferm Living om har fått sin inspiration från en flygbild över jorden. Formen för tankarna till geometrin då den ser ut att vara en blandning mellan en kvadratisk och en rund matta. Mattan är delvis försedd med fransar och blir ett riktigt utropstecken i vardagsrummet eller sovrummet. Du kan köpa den här (länk till Nordic Nest).

svart soffbord

Runt bord i mangoträ med heltäckande färg från Ellos Home. Finns att klicka hem här (länk till Ellos).

bordslampa fritz hansen

Fritz Hansens populära Night Owl bordslampa med fot i askträ är designad av Nicholai Wiig Hansen utifrån en önskan att skapa en lampa med nordisk känsla som sprider ett mysigt och varmt sken. Du kan köpa den här (länk till Nordic Nest).

teddyfåtölj

En riktigt iögonfallande och mysig fåtölj från Artwood som höjer mysfaktorn i ditt hem till en helt ny nivå. Du kan köpa den här (länk till butik).

ljusstake klong

Tender ljusstake hög från KLONG har en spännande form och design som genast kommer skapa ett blickfång i hemmet. Lika vacker på egen hand som i par med Tender ljusstake låg. Du kan klicka hem den här (länk till Nordic Nest).

sidobord färg

Shuffle sidobord från danska &Tradition är formgivet av Mia Hamborg och karaktäriseras av sitt unika och lekfulla formspråk. Det är ett föränderligt bord där du själv bestämmer höjden och formen genom att experimentera med placeringen av de olika delarna. Här är det bara låta fantasin och humöret få styra! Du hittar det här (länk till Nordic Nest).

vägglampa

Trendig vägglampa från House Doctor med dubbla lampor. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

grå fåtölj 2021

Trendig grå fåtölj från Nordal i lekfull form. Du kan köpa den här (länk till Kitchentime).

piedistal

Ge dina mindre detaljer ännu mer synlighet med denna piedestal i mangoträ med brunvaxad finish. Du kan köpa den hos Ellos Home här. (länk till Ellos)

rislampa

Med inspiration från Asien och den traditionella rislampan skapades taklampan Kyoto, en rislampa med ett modernt uttryck från formgivaren Mikael Holvik för Globen Lighting. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

soffbord i glas

Ding bordet från Normann Copenhagen är inspirerat av det gamla tredimensionella träpusslet och dess hjärngymnastik. Bordet finns med antingen ett klart eller rökfärgat glas bordsskiva, och med ett urval av tre olika typer av ben, det finns stora möjligheter att hitta precis den stil som passar din inredning och smak. Du kan köpa bordet här (länk till Confident Living).

soffa

En vänsterställd schäslong i mörk nyans från Ellos Home att uppdatera vardagsrummet med. Denna finns även i blå och gult. Du kan köpa den här (länk till Ellos).

snygg väggklocka

Väggklockan från Shelton som i sin enkelhet ger en illusion av att den svävar på väggen! Klockans minutvisarehänger samman med och bildar själva urskivan, något som ger ett fint skuggspel. Den är designad av den tyska duon Jehs & Laub. Finns att köpa här (länk till Nordic Nest).

vas george jensen

Bloom Botanica vas från Georg Jensen. Den skulpturala vasen är tillverkad av rostfritt stål och har en långsmal och mjuk form som i toppen avslutas i vackra nyutslagna blomblad. Den eleganta designvasen passar lika bra tillsammans med en härlig bukett blommor som ensam. Du hittar den här (länk till Nordic Nest).

soffbord trä rotting

Soffbord i trä och rotting från HKliving. Du hittar det här (länk till Kitchentime).

spegel trä

Spegel i furu från AG Home & Light. Det finns fäste för att hänga spegeln antingen liggande eller stående. Du kan köpa den här (länk till Ellos).

vas shell

En iögonfallande kruka från Ferm Living tillverkad i stengods i en form som inspirerats av pärlbåtens vackra skal. Köp den här (länk till Nordic Nest).

LÄS MER:

Inred dina fönsterbrädor – inredningstips och 22 trendiga detaljer

Inred hemmet med årets trendigaste inredningsdetaljer

18 snygga serveringsvagnar och drinkvagnar som ger ditt hem en lyxig touch