desingklassiker på rea

21 vackra designklassiker att fynda på rean

Passa på att fynda vackra designklassiker på mellandagesrean att uppdatera hemmet med! Vi listar 21 alternativ som håller stilen år efter år.

Annons

För en hållbar och trendig inredning så är det perfekt att satsa på klassiker som aldrig går ut tiden. Trender kommer och trender går men designklassiker är något som alltid består och håller stilen år efter år.

På grund av de rådande omständigheterna är det extra bra att passa på att shoppa online under mellandagsrean för att undvika trängsel i butikerna.

 

Designklassiker på rea:

Här är 21vackra designklassiker som just nu är på rea! Vi listar allt från inredningsdetaljer och dekoration till belysning, möbler och förvaring.

Annons

1. Flowerpot VP3 bordslampa, &Tradition

Flowerpot VP3 bordslampa
 
 
Annons

Verner Pantons prisbelönta bordslampa Flowerpot VP3 formgavs redan 1968. Flowerpot är en riktig designikon som överlevt flera modesvängningar och fortfarande passar in i flera inredningsstilar. Bordslampan finns i flera olika färger och du kan köpa den här (reklamlänk).

2. Ljusstake Carat, Orrefors

ljusstake carat orrefors
 

Formgivaren Lena Bergström har de senaste åren inspirerats av juveler och ädelstenar. I ljusstaken Carat har hon skapat ett unikt uttryck med hjälp av ny teknik. Intrycket av slipade diamanter som ställs på varandra fulländas av den stilrena ljushållaren i mässing. Du kan köpa dessa här (reklamlänk).

Annons

3. Glasbord, Gubi

glasbord från gubi
 

Det pompösa glasbordet Pedrera från danska Gubi är formgivet av Barba Corsini & Ruiz Millet. Bordet är en del av serien som tillkom när Barba Corsini renoverade den välkända byggnaden La Pedrera i Barcelona. Du hittar det både med underrede i mässing och svart här (reklamlänk).

4. Ljusstake i mässing, Skultuna

ljusstake lilja skultuna
 

Ikonisk ljustake från Skultuna, designad av Ivar Ålenius Björk år 1939. Kombinera med fler eller ha den för sig själv. Liljan har blivit en modern designklassiker och har förekommit i många internationella inredningar. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons

5. Caféstol No 14, Fameg

stol no 14
 

Stol No 14 formgavs av Michael Thonet redan 1859. En stol i tidlös design som bara har blivit mer och mer omtyckt genom åren. Stommen är tillverkad av bok med en sits av rotting eller fanér. Du hittar den här (reklamlänk).

6. Panthella Golvlampa, Louis Poulsen och Verner Panton

panthella golvlampa
 
Annons
 

Panthella Golvlampa designad av Louis Poulsen och Verner Panton 1971, och än idag är det en av hans mest populära lampor. Lampans organiska former är typiska för Verner Pantons design liksom de många starka färger som den ursprungligen tillverkades i. Du kan köpa den här (reklamlänk).

7. Trifolium Chair, OX Denmarq

triumfolium chair
 

Trifolium Chair är formgiven av Dennis Marquart är en tidlös fladdermusfåtölj och en omtalad klassiker. Fåtöljen tillverkas för hand i högkvalitativt anilinläder och OX Denmarq använder sig av miljövänliga metoder när de färgar lädret. Finns i fler olika utföranden. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons

8. Ljusstake Nagel, Stoff

ljusstake nagel stoff
 
 
Annons

Den solida ljusstaken i mässing är varumärket Stoffs mest exklusiva medlem. Den här ikoniska ljusstaken designades av Werner Stoff för Hans Nagel under 60-talet och kan kombineras och staplas i oändliga vackra former. Du kan köpa den här (reklamlänk).

9. Porto fåtölj, Wikholm Form AB

porto loungestol fatolj
 
 
Annons

Stilfull loungefåtölj som aldrig går ur tiden i klassisk design som påminner om 50-talets designklassiker. Tillverkad i noggrant utvalda material där stommen utgörs av teak som möter det stilenligt flätade lädret. Lättplacerad fåtölj som passar lika bra i hallen som på större ytor i ett vardagsrum. Du hittar den här (reklamlänk).

10. Vas, Iittala

vas iittala
 

Ikonisk vas från Iittala, formgiven av Alvar Aalto. Finns i fler färger. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons

Inspireras du av Alvar Aalto? Se de exklusiva bilderna från formgivarens hem i Helsingfors.

11. Kubus ljusstake, By Lassen

kubus ljusstake
 

Förgyll ditt hem med den ikoniska ljusstaken Kubus 4 från danska By Lassen. Ljusstaken ritades 1962 av Mogens Lasssen och har kommit att bli en erkänd designikon. Du kan köpa den här (reklamlänk).

12. Bestlite BL5 vägglampa, Gubi

bestlite bl5 lampa gubi
 

Piffa upp väggen med en riktig designikon! Bestlite BL5 vägglampa från Gubi är designad av Robert Dudley Best och har varit i kontinuerlig produktion sedan 1930. Lampan har en elegant, klassisk design. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

13. Elephant Chair, Norr11

elephant chair norr11
 

Elephant Chair av Kristian Sofus Hansen och Tommy Hyldahl för Norr11 har ett formspråk som associerar till 50-talets danska formgivning. Den är en lyxig teddy fåtölj tillverkad helt i naturmaterial; i massiv ek samt stoppning naturvitt fårskinn. Du kan köpa den här.

14. Ljuslykta, Iittala

ljuslykta iittala
 

Lantern är en ljuslykta helt i glas med plats för ett värmeljus. Den avskalade designen skapar illusionen av att ljuset svävar då det är tänt. Ljusstaken är formgiven av Harri Koskinen för Iittala och finns i olika storlekar och färger. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons

15. Golvlampan Grashopper, Gubi

golvlampa grashopper gubi
 
 
Annons

Golvlampan Gräshoppa, även kallad Grasshopper, från det danska varumärket Gubi är en av de mest ikoniska designföremålen skapad av Greta Grossman under 40-talet. Du kan köpa den här (reklamlänk).

16. Hylla, String

hylla string
 

Stringhyllan Pocket är en lite mindre stringhylla med en storlek som passar utmärkt till böcker, dekorationer och andra mindre saker. Den första stringhyllan designades av Nisse Strinning redan 1949. Finns i fler utföranden. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons

17. Ljuslykta, Orrefors

orrefors ljuslykta
 

Ljuslyktan Discus formgavs av Lars Hellsten och togs fram ihop med Orrefors i samband med friidrotts-VM 1995. Med sina mjuka former pryder ljuslyktan sin plats och när den är tänd sprider den ett varmt och trivsamt sken. Du kan köpa den här (reklamlänk).

18. Adnet Circulaire spegel S, Gubi

adnet spegel gubi
 

Adnet Circulaire spegel S från Gubi är en riktig designikon som finns på mångas önskelistor. Den eleganta spegeln designades av Jacques Adnet på 1950-talet när han ingick ett samarbete med ett franskt modehus. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons

19. Karaff, Iittala

karaff iittala
 

Iittalas vackra serie Ultima Thule är designad av Tapio Wirkkalas. Designen osar exklusivitet och för inspirationen står den svenska naturen, mer specifikt issmältningen i Lappland. Det finslipade glaset och dess unika mönster, är något som förändras i och med hur ljuset speglas, och serien härstammar från 1968. Karaffen har en unik design och passar alla tillfällen, vardag som fest! Du kan köpa den här (reklamlänk).

20. Ljushållare, Skultuna

 

Kin är en serie ljushållare designade av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune för Skultuna. Du kan köpa dem här (reklamlänk).

Annons

21. Träapan, Kay Bojesen

apa kay bojsen
 

Kay Bojesen är formgivaren bakom den världsberömda träapan från Kay Bojesen Denmark. Den leende apan designades 1951 och är en riktig klassiker och en populär present. Du kan köpa den här (reklamlänk).

LÄS MER:

Uppdatera sovrummet! 24 fynda att göra på rean

Fynda inredningstrender för 2021 på rean – 22 snygga tips

Inred hemmet med en snygg loungestol – 18 tips i butik

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
1:35
Annons