Villa Leopolda är världens tredje dyraste hem.

TV: Kika in i det 3D-printade huset i Nederländerna
0:52

Efter reklamen: TV: Kika in i det 3D-printade huset i Nederländerna

(0:52)

Slå på ljud

Från Monaco till New York, Mumbai och England. Världens allra dyraste hem ligger utspridda över hela världen. Här är hela listan av guldklimpar!

10. Kensington Gardens 18-19 – 1,06 miljarder kronor

”Billigaste” hemmet på listan ligger i exklusiva London-området Kensington Gardens. Granne till prins William och Kate Middleton ligger Kensington Gardens 18-19, som ägs av den indiska miljardären Lakshmi Mittal.

Huset, som byggdes på 1800-talet, är ungefär 5100 kvadratmeter stort och rymmer 12 sovrum, en inomhuspool och parkeringsplatser för 20 bilar.

Kensington Gardens 18-19
Ray Tang/REX

9. Palazzo di Amore – 1,6 miljarder kronor

Nästa hem hittar vi i Beverly Hills i Kalifornien. Palazzo di Amore ägs av fastighetsmagnaten Jeff Green och är 4900 kvadratmeter stort.

Fastigheten är byggd i medelhavsstil, och i huset hittar man 12 sovrum, inte mindre än 23 badrum, flera pooler, tennisbanor, vattenfall, en teater och ett garage för 27 bilar. Det finns också ett dansfolv som rör på sig och en balsal.

8. Ellison estate – 1,66 miljarder kronor

Ellison estate ägs av Larry Ellison, som var med och grundade it-företaget Oracle och är en av världens rikaste människor.

Tomten är över 9 hektar stort, och rymmer mer än ett hus. I stället hittar man omkring 10 olika fastigheter, ett tehus, ett badhus och en konstgjord sjö. Området kantas av körsbärsträd, lönnträd, redwoodträd och ekar.

Nu säljer författaren Åsa Larsson sitt magiska drömhem i Mariefred – kika in

7. Fairfield Pond 4 – 2,06 miljarder kronor

Det här lyxhemmet ligger i New York City, och ägs av Ira Renner, ägare av investmentbolaget Renno Group. Det 25 hektar stora hemmet rymmer 29 sovrum, 39 badrum, en enorm matsal, tennisbanor och tre pooler. Det kompletteras av bowlingbana och garage för 100 bilar.

För att förse huset med elektricitet har man också ett eget kraftverk.

6. Toppvåningen i The Odeon Tower – 2,75 miljarder kronor

Medan de flesta fastigheterna på den här listan är enorma herrgårdar, så kvalar toppvåningen i The Odeon Tower också in. Beläget högst upp i den mest exklusiva byggnaden i Monaco ligger den 3251 kvadratmeter stora lägenheten, som breder ut sig över flera våningsplan och kommer med en privat hiss.

För den lyckliga ägaren finns det också vattenkana ner i en infinity pool.

Toppvåningen i The Odeon Tower
AVENTURIER Patrick / hemis.fr

5. Les Palais Bulles – 3,25 miljarder kronor

För nätta 3,25 miljarder kronor kan man köpa Les Palais Bulles, även kallat Bubbelpalatsen, som är beläget precis vid Medelhavet. Byggt mellan 1975 och 1989 har den unika fastigheten tre simbassänger, flera trädgårdar och en amfiteater med 500 sittplatser.

Huset ägdes av den franska modedesignern Pierre Cardin fram till hans död i slutet av förra året, och har utgjort platsen för bland annat en Dior-modevisning.

Petit och perfekt i Pella Hedbys attefallshus

4. Villa Les Cèdres – 3,75 miljarder kronor

Hemmet på fjärdeplatsen hittar vi i franska Saint-Jean-Cap-Ferrat. Villa les Cèdres byggdes 1904 och ägdes först av belgiska kung Leopold II.

Själva huset är 1672 kvadratmeter stort, och rymmer 14 sovrum, en simbassäng och ett stall för 30 hästar. Inuti hittar vi oljemålningar från 1800-talet och ett bibliotek med träpanel, som är hem för 3000 böcker.

Villa Les Cèdres
JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Vilsamt otrendigt hemma hos Karin – kika in hos grundaren av Trendgruppen

3. Villa Leopolda – 6,2 miljarder kronor

Villa Leopolda, det tredje dyraste hemmet i världen, ägs av Lily Safra, änka till bankiren Edmund Safra.

Hemmet är beläget i vid Franska rivieran och upptar 20 hektar mark. Villa Leopolda har 11 sovrum, 14 badrum, ett växthus, ett utomhuskök och en magnifik simbassäng.

Hemmet är känt på egen hand också, då det var där Alfred Hitchcocks film To catch a thief utspelade sig 1955.

Villa Leopolda
E-Press/TT

2. Antilla – 8,2 miljarder kronor

Världens näst dyraste hem ligger i Mumbai i Indien, och är värt ofattbara 8,2 miljarder kronor. Det designades av arkitektfirman Perkins & Will i Chicago, och byggdes för Indiens rikaste man, Mukesh Ambani.

Den drygt 37 000 kvadratmeter stora fastigheten är imponerande 27 våningar hög, och byggd för att klara av en kraftig jordbävning, något som kan vara ett problem i området.

Sex av våningarna används enbart som bilgarage, komplett med bilverkstad. Det finns också ett tempel, en biosalong med 50 platser, ett glassrum, ett spa, en yogastudio och en skönhetssalong. Byggnaden har också nio hissar.

I Antilla jobbar omkring 600 personer, för att allt ska fungera som det ska.

Linda och Martin flyttade tillbaka till Gotland – kika in i huset

1. Buckingham palace – 24 miljarder kronor

Vilket annat hem hade kunnat ligga etta? Buckingham palace ägs av den brittiska kungafamiljen, och ligger beläget i Westminster i London.

Palatset består av 775 rum, 78 badrum och 92 kontor. Det har varit kungafamiljens officiella hem sedan 1873.

Byggnaden är nästan 77 000 kvadratmeter stort, medan trädgården runt omkring är 16 hektar stor. Trots sin storlek – och sitt pris – det det dock inte det största palatset i världen.

Prislappen för Buckingham palace har uppskattats till 24 miljarder kronor, men det känns osannolikt att palatset någonsin kommer säljas.

Buckingham palace
James Gourley/Lnp/REX
Se också: Unik villa från 60-talet – ritat av världskända arkitekten Jörn Utzon
1:39

Efter reklamen: Se också: Unik villa från 60-talet – ritat av världskända arkitekten Jörn Utzon

(1:39)

Slå på ljud