Blok lanserar bostadstjänsten Scout – visar lägenheter som inte är till salu

Nog är det många som är varse om att bostadsmarknaden kan vara en riktigt djungel.
Nu kommer mäklarutmanaren Blok med bostadstjänsten Scout – som ger dig tillgång till Stockholms alla bostadsrätter. Även de som inte är till salu – det för att underlätta för den som söker bostad.

Annons
Så skapar du hotellkänsla i badrummet
Så skapar du hotellkänsla i badrummet
0:56

Söker du efter en bostadsrätt? Ja, då vet du nog också att det kan vara något av en djungel. Ständigt på språng på olika visningar, budgivningar till höger och vänster för att hitta det där boendet du drömmer om.

Nu har det kommit en ny tjänst som ska underlätta för dig som söker boende. Den digitala tjänsten som har fått namnet Scout är utvecklad av fastighetsförmedlaren Blok, som är en digital mäklartjänst och lanserades 2019 i Sverige, med fokus på bostadsmarknaden i Stockholm. Grundaren Rudi Skogman upplevde att det fanns en brist på transparens kring vad han betalade för – resultatet blev Blok, som har digitaliserat mycket av försäljningsprocessen för att pressa ner mäklararvodet och använder sig bland annat av e-legitimation i sina budgivningar.

Så funkar digitala tjänsten Scout

Blok utmanar den nuvarande fastighetsbranschen ytterligare med tjänsten Scout. Bostadstjänsten ska ge personer som söker efter en bostadsrätt bättre förutsättningar, detta genom att ge tillgång till Stockholms alla bostadsrätter. Alltså även de som inte ligger ute till försäljning.

Annons

– Genom att ge våra användare tillgång till alla bostadsrätter förbättras möjligheterna för att hitta precis rätt i det som ofta är livets största affär, säger Karin Hamberg, vd på Blok i ett pressmeddelande.

Den som använder tjänsten kan söka på allt från område, storlek, våningsplan, byggnadsår, till utsikt med mera. Algoritmerna kommer då ta fram passande bostadsrätter för den som söker – därefter tar Bloks registrerade mäklare kontakt med ägaren till bostadsrätten för att se om personen är intresserad av att sälja till det priset intressenten erbjudit.

Och skulle ägaren vara intresserad av att sälja blir det en digital budgivning mellan de två parterna. Enligt Blok ska tjänsten Scout förenkla hela processen mellan köpare och säljare.

– Med Scout slipper användaren såväl tidskrävande visningar som stressiga budgivningar, samtidigt som det ökar möjligheten att hitta helt rätt bostad, säger Karin Hamberg, vd på Blok i ett pressmeddelande.

Annons

2020 – ett rekordår på bostadsmarknaden

Enligt Blok är det här en nödvändig innovation på en överhettad marknad i Stockholm, då snittpriset för en kvadratmeter närmst har fördubblats under 10 år. Från 1996 till 2007 har priset gått upp med 375 procent.

Intresset för att köpa och sälja bostadsrätter var hett även under 2020, då bostadsmarknaden hade ett riktigt rekordår. Prisökningen på bostadsrätter och villor i Stockholm har varit den största sedan senaste rekordåret 2015 – priset på bostadsrätter ökade med sju procent och för villor gick priserna upp med hela 15 procent. Detta presenterar Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

– De exceptionellt höga prisökningarna och det rekordstora utbudet berodde inte bara på låga räntor och ett stort bostadsbehov, utan också på att hemmet fick en större betydelse och fler fick tid att se över sin boendesituation, säger Liza Nyberg vd på Svensk Fastighetsförmedling i pressmeddelandet.

Är det så att du går i säljtankar? Då kan du läsa mer om vilka typer av renoveringar som höjer värdet på bostaden här. Passa också på att läsa om proffsets bästa stylingknep av lägenheten här.

Läs mer:

Det här är lägenheterna vi älskade mest under året 2020

Det här är dyraste platserna att bo på i Stockholm

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

Publicerat 14 januari 2021
Annons