Sugen på sommarboende? Här är 7 vackra sommarhus som är till salu på Hemnet just nu.

finaste sommarstugorna - Till salu på Hemnet just nu

Det är sommar och vad passar då inte bättre än att ta en närmar titt på några av de finaste sommarstugorna i Sverige som ligger ute till salu just nu?

Annons
Sverigeguiden: Nynäs slott och Grinda gårdsglass
Sverigeguiden: Nynäs slott och Grinda gårdsglass
1:48

Sommar och semester hör ihop och ett av de perfekta sätten att semestra är genom att spendera tiden i en härlig sommarstuga. Bad, grill, sola och njuta av naturen är vad som gör livet i en stuga helt underbart. Sommaren ska vara kul och avnjutas på bästa sätt - i en egen stuga.

Här är några av de finaste sommarstugorna som är till salu just nu i Sommarsverige.

Härlig sommarstuga, Värmdö

Denna sommarstugan är belägen högst upp på en topp där den vackra utsikten kan avnjutas i lugn och ro. Stugan har en stor terass i olika plan samt en pool. Ljus och somrig interiör finnes inne i huset. På kvällarna tänds hela terassen upp av lyktor vilket höjer mysfaktorn något enormt. Percy Tamms väg 25 är perfekt ställe att spendera sommaren på.

Annons
Sommarstuga på Värmdö.
Sommarstuga med underbar utsikt. Foto: Micke Bodner. Styling: Åsa Fröberg/Homelyhomestyling  
Sommarstuga på Värmdö.
Ljus och fräsch interiör. Foto: Micke Bodner. Styling: Åsa Fröberg/Homelyhomestyling  

Denna härliga sommarstuga ligger ute för 3 275 000 kr och mäklare är Sophie Palmstierna Eckhéll på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö.

Annons

Modern nyproducerad sommarstuga, Kungsvik Strömstad

Detta är en modern nyproducerad sommarstuga med skandinavisk design, som ligger på Stensviksvägen 23. Två rejäla vardagsrum med utsikt över havet och ett stort härligt ljust kök. Stora fönster som är placerade på både övervåning och nedervåning släpper in det naturliga ljuset. Huset har en altan som sträcker sig runt en stor del av den nedre delen av huset. Modernt är kanske det nya när det kommer till sommarstugor.

Sommarstuga i Strömstad.
Modern design och maxat ljusinsläpp. Foto: Walle Hemlin/Diakrit, Styling: Säljaren Kungbäck Fastigheter AB och Mäklarhuset.  
Annons
Sommarstuga i Strömstad.
Nytt kök med utsikt. Foto: Walle Hemlin/Diakrit, Styling: Säljaren Kungbäck Fastigheter AB och Mäklarhuset.  

Denna nyproducerad sommarstuga ligger ute för 4 995 000 kr och mäklare är Robert Andersson hos Mäklarhuset Strömstad, Tanum.

Klassisk sommarstuga, Rättvik

Denna klassiska och gamla stuga är definitionen av en svensk sommar på landet. Den är lokaliserad i Rättvik och ligger på Utby Stationsvägen 7. Stugan har vacker äldre träexteriör i härlig röd falufärg. På tomten ingår det ett flertal byggnader och en stor trädgård. Sommarstugan har lite behov av renovering men kommer vara idyllisk att spendera sommaren i när det är genomfört.

Annons
Sommarstuga i Rättvik.
Klassiskt rött dalahus.  
Sommarstuga i Rättvik.
Gemytlig och mysig sällskapsyta.  
Annons

Denna klassiska sommarstuga ligger ute för 975 000 kr och mäklare är Karin Daniels på Fastighetsbyrån Rättvik.

Sommarstuga med sjöutsikt åt två vädersträck, Arboga

Utsikt och brygga åt väster och öster finner man vid denna sommarstuga. Stugan är liten men mysig, öppen planlösning med en lantlig härlig stil. Sommarstugan ligger ute på en udde i Hjälmaren. På tomten finns även ett engelskt växthus och ett bastuhus med altan ut mot det skimrande vattnet. En drömstuga för de badsugna och odlingsintresserade som hittas på Södra Lunger 772.

Sommarstuga i Arboga.
Liten stuga med bastuhus och egen brygga vid vattnet. Foto: Susanna Hagman/SE360  
Annons
Sommarstuga i Arboga.
Här kan man sitta och ta sitt morgonkaffe. Foto: Susanna Hagman/SE360  

Denna lilla men härliga sommarstuga ligger ute för 5 500 000 kr och mäklare är Paulina Sjölin på Svensk Fastighets förmedling.

Arkitektritad sommarstuga, Strängnäs

Denna sommarstuga är arkitektritad och har en fin klassiskt röd exteriör. Stugans interiör andas en känsla av att vara utomlands i södra Europa. Ett funktionellt garage är inrättat i botten av huset för den som älskar bilar. En stor altan med utsikt ut över Mälaren och de gemensamma bryggorna finnes på baksidan av huset. En sommarstuga med en feeling av utlandet som är svårt att slå som finns på Mastvägen 17.

Annons
Sommarstuga i Strängnäs.
Arkitektritad sommarstuga vid Mälaren. Foto: Camera Lucida  
Sommarstuga i Strängnäs.
Medelhavsinspirerad interiör. Foto: Camera Lucida  
Annons

Denna arkitektritade sommarstuga ligger ute för 4 150 000 kr och mäklare är Anette Sjö hos Fastighetsförmedlingen.

Moderniserad stenlada från 1800-talet, Sandvik

En moderniserad stenlada som sommarstuga med anor från 1800-talet som ligger på Hamngatan 5 Gårdshus. Denna stenlada har gjorts om till en mysig och lantlig sommarstuga med putsade gamla väggar och 50 cm djupa fönstersmygar med Öländsk kalksten. Golvet i stugan är också Öländsk kalksten och en specialdesignad ståltrappa leder upp till loftet där sovdelen hittas. Stenladan är belägen 50 meter från vattnet och har utsikt över Sandviks vackra hamn. En lite annorlunda men drömmig sommarstuga.

Sommarstuga i Sandvik.
Rustik stenlada i solläge. Foto: Michael Lindelöf  
Annons
Sommarstuga i Sandvik.
Vackert ljusinsläpp. Foto: Michael Lindelöf  

Denna omgjorda stenlada ligger ute för 3 350 000 kr och mäklare är Erica Bertilsson hos Fastighetsbyrån Borgholm.

Lyxig sommarstuga vid havet, Strömstad

Denna sommarstuga har utsikt över det glittrande havet genom de enorma fönstren i vardagsrummet. Längsmed huset går en stor altan med matplats och härlig utsikt mot havet. Inne i stugan är det en interiör som går i de ljusa färgskalorna och fönstren släpper in det naturliga ljuset. En lyxig sommarstuga med komfort och klass som hittas på Keviksvägen 5.

Annons
Sommarstuga i Strömstad.
Underbart läge vid glittrande vattnet. Foto: Tomas Gillberg  
Sommarstuga i Strömstad.
Elegant inredning och ljus interiör. Foto: Tomas Gillberg  
Annons

Denna sommarstuga ligger ute för 12 995 000 kr och mäklare är Frida Johansson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons