Din guide till – spa nära stockholm

Sätt guldkant på vardagen eller helgen med ett besök på ett spa-hotell. Vi har valt ut några ­favoriter, som alla har gemensamt att de ligger i – eller en kort resa från – huvudstaden.

Annons
Se 6 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm
Se 6 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm
0:59

Yasuragi

I Saltsjö-Boo ligger spahotellet Yasuragi som erbjuder avkoppling och bad på japanskt vis. Här finns varma källor både inne och ute, japansk tvagningsritual och bastu. Under din ­vistelse bär du en traditionell yukata samt tofflor, och det råder foto- och mobilförbud på spaet för att du verkligen ska kunna vara närvarande här och nu. Hotellrummen går även de i japansk stil, och de lyxigaste har en egen varm källa. Restaurangerna serverar självklart japansk mat, och på menyn finns allt från sushi till teppanyaki. Upplev Japan på hemmaplan!

Annons
spa hotell stockholm utomhuskälla pool japanskt spa yasuragi
Utomhuskällorna har tysta halvtimmar då det enda du hör är vattnet, naturens ljud och dina andetag.  Foto: Renee Kemps

Grand Hôtel

Ett bra val för den som vill lyxa till det ordentligt är Grand hôtel mitt i centrala Stockholm, som även har den exklusiva spa-avdelningen Nordic spa. Här finns bastu, badritualer, behandlingar och både varm och kall pool. Sätt guldkant på vistelsen med champagne och makroner, eller slå på stort och boka en privat spasvit med egen bastu och bubbelpool! Utsikten över kungliga slottet blir pricken över i.

spa hotell stockholm grand hotel svit pool marmor bad
Slå på stort och boka en privat spasvit.  Foto: Grand Hôtel
spa hotell stockholm grand hotel
Passa på att boka en behandling när du ändå besöker spat.  Foto: Grand Hôtel
Annons

Steam Hotel

I ett ångkraftverk från 1917 huserar i dag spa-hotellet Steam hotel i Västerås. Tegelbyggnaden, som är 18 våningar hög, går i industriell stil även i inredningen. På våning sju finns hotellets pool club med bland annat en takterrass och utomhuspool. Ta en drink i rooftopbaren, njut av utsikten från vinterträdgården eller varför inte koppla av i en av de mjuka sängarna i relaxrummet?

spa hotel stockholm steam hotel takterrass utomhuspool
Hotellets takterrass med utomhuspool.  Foto: Steam Hotel

Smådalarö gård

Prisbelönt spa som är ett bra val för dig som vill kombinera spa och skärgårdskänsla! Inbäddat i grönska ligger Smådalarö gård vackert vid vattnet i Hemviken. Här finns förutom bastu och brygga, som gör det lätt att ta ett dopp i havet, även två inomhus- och två utomhuspooler, bastu samt hängande dagbäddar för avkoppling. En rofylld fristad i skärgården med något för de flesta helt enkelt!

Annons
spa hotel stockholm skärgården smådalarö gård dalarö utomhuspool
Koppla av i en dagbädd med utsikt över naturen.  Foto: Hannes Söderlund

Ad Astra by Elite

Ett spahotell som tar känslan av Italien och Medelhavet till Sverige! I Snäckviken, knappt en timme utanför Stockholm, ligger spahotellet Ad astra som bjuder på färgglad och lekfull, men samtidigt smakfull, inredning. Den lyxiga spa-avdelningen har flera uppvärmda pooler både inom- och utomhus, bastu och stora dagbäddar. En rolig detalj på spaet är den lilla glasdörren som öppnas med ett knapptryck och gör att en av poolerna är både inne och ute samtidigt. Vill du sätta lite extra guldkant på besöket rekommenderar vi sviterna, som förutom stilfull inredning även har privat takterrass med eget spabad!

Annons
spa hotel stockholm ad astra elite pool lounge
Upplev Rivieran i Stockholm.  Foto: David Thunander
spa hotel stockholm ad astra elite svit takterrass utomhuspool
Passa på att boka en svit med egen takterrass.  Foto: Åke E:son Lindman
Annons
Publicerat 28 juni 2024
Annons