populäraste hemma hos reportagen på Residence 2020

Nu när året kommer till ända blickar vi tillbaka på det minst sagt annorlunda år som gått. Och även om det varit ett påfrestande år för många har vi vårdat våra hem som aldrig förr – och dessutom hunnit njuta av mycket inredningsinspiration.

I år har vi fått hälsa på hemma hos många inredningsnördar. Det har bjudits på inspirerande interiörer, smarta lösningar och intressanta reflektioner kring design. Vi har besökt allt från kvadratsmarta lägenheter till våningar och hus. Alldeles särskilt drömde ni läsare er bort till sommarhus i år, vilket kanske var en effekt av hemestern som vi alla fick njuta av i somras?

Här följer våra fem populäraste hemma hos-reportage 2020 – från hus runtom i landet. Har du missat någon och vilken var din favorit?

1. Ellen Dixdotters och Jacob Holsts sommarhus på Österlen

ellen dixdotters kök i sommarhus på österlen

Foto: Andrea Papini

Ellen Dixdotter och Jacobs Holsts spontanköpta gård på Österlen fick många att drömma sig bort i år. Här är köket hjärtat i hemmet som skapats genom en varsam men omfattande renovering. Inredningen har mycket patina som smälter in i den hundra år gamla miljön med sina synliga bjälkar och en takhöjd på sex meter upp till nock.

Missade du reportaget? Läs hela intervjun och se alla bilder från gården här.

Här är de trendigaste färgerna i köket 2021
Slå på ljud

2. Mästerarkitektens 60-talshus i Äppelviken

Carl Nyréns hus i Äppelviken i Bromma

Foto: Åke E:son Lindman

I Carl Nyréns tidigare hem, som ritades 1959, kombineras stil och funktion. Han var en av Sveriges främsta arkitekter och det här reportaget, som ursprungligen publicerades i Residence tidning redan 2013, fick många på fall när det återpublicerades på vår sajt i år. Enplansvillan byggdes med nära kontakt till den omkringliggande naturen och vid tidpunkten för bygget var isolerrutan ny, vilket möjliggjorde en nästan helt glasad fasad.

Läs hela reportaget och se bilderna på 60-talshuset i Äppelviken här.

3. Hemma på Söderslätt hos paret Odier

Odiers gård på Söderslätt

Foto: Nils Odier, Styling: Sofia Ragnwald Odier

I år besökte Residence paret Odier i deras hus på Västerlen för andra gången. Familjen lämnade Stockholm för tio år sedan i jakt på en högre livskvalitet. Sedan dess har Kvarngården i Skåne förvandlats flera gånger om, både med hjälp av renoveringar, inredning och inspiration från resor. Nu senast plockades betydligt mer grönska in.

Läs hemma hos-reportaget och se alla bilder från Sofia Ragnwald Odiers & Nils Odiers Skånegård här.

4. Hemma hos Karin Boo Wiklander i familjens lada vid skogen

Karin Boo Wiklanders hus med pool i Lerum

Foto: Sara Medina Lind & Karin Boo Wiklander, Styling: Jenny Martinsson

I det här arkitektritade huset, som inspirerats av en lada, bor Boråstapeters PR-chef Karin Boo Wiklander med familj. Närheten till både skog och sjö lockade familjen och vi misstänker att förra sommarens poolprojekt fick många att falla pladask för det här drömhuset. Det L-formade huset erbjuder både sociala och privat ytor, och fokus ligger på materialmixen i både arkitekturen och inredningen.

Se alla bilder på Karin Boo Wiklanders hus och läs reportaget här.

5. Norrgavels Nirvan Richters stilsäkra sommarhus på Bjärehalvön

Nirvan Richters sommarhus på Bjärehalvön

Foto: Mikael Lundblad, Styling: Fanny Skoglund

Driven av återbruk och med hållbarhet i fokus har Nirvan Richter skapat en plats för total avkoppling vid kusten på Bjärehalvön, i nordvästra Skåne. Med bara några meter till stranden är det svårt att vara mer naturnära än så här. Det är i huset, som han skissade och tänkte på i över tjugo år innan det byggdes, som han nollställer sig om helgerna. Kika in i huset som är exklusivt i sin enkelt, och som hämtade inspiration från både stenlador och klassiska sommarhus.

Se alla bilder och läs reportaget från Nirvan Richters sommarhus här.

Läs mer:

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

7 inredningstrender vi kommer se mycket av 2021

Årets stora färgtrender 2021 – enligt Pantone